E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεγάλος Περίπατος: Φύτεψαν... κάνναβη στις ζαρντινιέρες της Πανεπιστημίου

Η ομάδα «Κόμβος Ακτιβιστών για μια Φιλελεύθερη Κοινωνία» φύτεψε σπόρους κάνναβης

Δημοσίευση 22/10/2020 | 16:07

Μεγάλος Περίπατος: Φύτεψαν... κάνναβη στις ζαρντινιέρες της Πανεπιστημίου

Η ομάδα «Κόμβος Ακτιβιστών για μια Φιλελεύθερη Κοινωνία» φύτεψε σπόρους κάνναβης στις ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου στην Πανεπιστημίου.

Μάλιστα οι ακτιβιστές εξέδωσαν και δελτίο Τύπου για να αναδείξουν τη δράση τους, με φωτογραφίες και βίντεο από την κάνναβη που άνθισε στο κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Κόμβου Ακτιβιστών για μια Φιλελεύθερη Κοινωνία»: «Είμαστε μια ανοιχτή κοινότητα ακτιβιστών που με κριτήριο την αγάπη για την Αθήνα, το σεβασμό προς τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον μέσα από τις δράσεις μας προωθούμε τον πολιτισμό, την συμμετοχή στα κοινά και την προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων. Βασική πυξίδα των δράσεων μας αποτελεί η πεποίθηση που θέλει το δημόσιο να είναι διαχωρισμένο από το κρατικό.

Κάθε ταξίδι έχει αρχή και τέλος, αφετηρία και προορισμό! Οι δράσεις της κοινότητας μας απευθύνεται σε εκείνους και εκείνες που θέλουν να παρεμβαίνουν και να παίρνουν μέρος ενεργά σε δράσεις που σχετίζονται με την ισότητα, την ελευθερία, την ελεύθερη έκφραση και την άμβλυνση της βίας στη δημόσια σφαίρα, γι’ αυτό και δουλεύουμε με ένα ευρύ δίκτυο εθελοντών.

Μέχρι σήμερα, έχουμε διοργανώσει περισσότερες από 30 παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο, μόνοι μας αλλά και σε συνεργασία με αναγνωρισμένους φορείς, ιδρύματα και ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Αθηναίων. Άλλοι τέτοιοι φορείς είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη, η Ε.Ε και το Ε.Κ. με τις αντιπροσωπείες τους στην Ελλάδα, η ActionAid, η Άρσις, η Μετάδραση, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, οι Γιατροί του Κόσμου, η Greenpeace, το WWF, το Institute of Ideas στο Λονδίνο, η διεθνής πλατφόρμα για την ενίσχυση των γυναικών Lean in κα.

Για μας η Αθήνα αποτελεί ένα αχανές πεδίο ευρηματικών και αποτελεσματικών δράσεων που θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε τις τεράστιες δυνατότητές της.

Αντλούμε δύναμη και ενέργεια από την κοινωνία των πολιτών, τους χιλιάδες ανυπεράσπιστους Αθηναίους που θέλουν να κάνουν κάτι για την πόλη τους και μέχρι σήμερα δεν έβρισκαν ένα κανάλι δημιουργικής συμμετοχής στις ανοιχτές υποθέσεις της Αθήνας.

Ο συμβιβασμός με τις πιο προβληματικές πλευρές αυτής της πόλης διαιωνίζει έναν φαύλο κύκλο ανορθολογισμού, στασιμότητας, δυσφήμησης, υπανάπτυξης και τελικά αυτοϋπονόμευσης των προοπτικών της.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό μια ομάδα ακτιβιστών θέλοντας να υπερασπιστεί την ιδέα ενός μεγάλου περιπάτου που θα επεκταθεί σε όλο το ιστορικό κέντρο, τοποθέτησε σπόρους κάνναβης στις ζαρντινιέρες καθ’ όλο το μήκος της Πανεπιστημίου ώστε να συμβάλει στον άμεσο καλλωπισμό τους.

Επιπλέον με αυτή μας της κίνηση υπερασπιστήκαμε την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου και το δικαίωμα στην ελεύθερη καλλιέργεια της κάνναβης είτε για ψυχαγωγικούς είτε και για ιατρικούς λόγους, όπως είδαμε να συμβαίνει πρόσφατα στον Καναδά.

Ευελπιστούμε ότι με αυτή μας την κίνηση, θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες δράσεις τόσο στο υπόλοιπο της Αττικής όσο και ανά την Ελλάδα.

Τέλος θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπαλλήλους της υπηρεσίας πρασίνου καθώς και στον Αντιδήμαρχο Ευγένιο Κολλάτο, όπου αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας και κάθε βράδυ πότιζαν τις καναβουριές.

Κόμβος Ακτιβιστών για μια Φιλελεύθερη Κοινωνία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Κόσμος Χτες
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Tech + Science Χτες
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών