Σαρηγιάννης: Μην κάψετε ξύλα στο τζάκι φέτος, διασπείρεται ο κορωνοϊός
2.000 κρούσματα τον Δεκέμβριο
Δημοσίευση 22/10/2020 | 13:18

«Μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι θάνατοι, αν δεν παρθούν μέτρα, θα έχουν φτάσει συνολικά τους 900», δήλωσε ο ξκ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στο OPEN TV για τις εξελίξεις του κορονοϊού
Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV βρέθηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, του οποίου οι προβλέψεις για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας έχουν αποδειχθεί έγκυρες, μέχρι σήμερα. Ο κ. Σαρηγιάννης είπε χαρακτηριστικά πως «είμαστε στο κακό σενάριο Έχει αρχίσει και κλείνει το παράθυρο ευκαιρίας μέχρι τις 21 Οκτωβρίου που είχαμε πει».
Παράλληλα, ο καθηγητής του ΑΠΘ σημείωσε πως το «μάσκες παντού» μπορεί ακόμη να λειτουργήσει και συμπλήρωσε τα εξής: «Τέλος Νοεμβρίου, αν δεν πάρουμε μέτρα, τα κρούσματα θα έχουν φτάσει τα 1.400 καθημερινά και μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε 2.000 κρούσματα. Αν επιβάλλουμε το "μάσκα παντού", τα καθημερινά κρούσματα θα πέσουν στα 170... Μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι θάνατοι, αν δεν παρθούν μέτρα, θα έχουν φτάσει συνολικά τους 900».
Επιπλέον, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως φέτος τον χειμώνα δεν θα πρέπει να προτιμήσουμε τα τζάκια για τη θέρμανσή μας, καθώς το κάψιμο των ξύλων μπορεί να εντείνει τη διασπορά του κορονοϊού.
Βόλος: Τετραετής φυλάκιση για 53χρονο που επιχείρησε να βγάλει τα μάτια του αδερφού του
Σομαλία: Η Τουρκία έβαλε στο μάτι τα «χρυσά» αποθέματα ουρανίου
Νέοι οδηγοί και επικίνδυνες συμπεριφορές: Τι αποκαλύπτει νέα ευρωπαϊκή έρευνα για την Ελλάδα
Η Ουκρανία ζητάει συγγνώμη για το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα
Τραγωδία στη Σαχάρα: 49 νεκροί από δίψα σε ακινητοποιημένο φορτηγό στο Νίγηρα
Τραγικό τέλος στις έρευνες για την 11χρονη Λιανά στη Γαλλία: Αναγνωρίστηκε η σορός της
Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κρήτη
LIVE Πολιτική Χτες






