E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νότια Κορέα: Έκαναν εμβόλιο για τη γρίπη και πέθαναν

13 νεκροί μέχρι στιγμής

Δημοσίευση 22/10/2020 | 08:12

Νότια Κορέα: Έκαναν εμβόλιο για τη γρίπη και πέθαναν

Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι στην Νότια Κορέα έχουν πεθάνει αφού εμβολιάστηκαν κατά της γρίπης τις τελευταίες ημέρες, εξέλιξη που αυξάνει την ανησυχία για την ασφάλεια των εμβολίων, παρ’ ότι η Σεούλ καθησυχάζει και αποκλείει κάθε σύνδεση των θανάτων με τα σκευάσματα που τους χορηγήθηκαν.

Την Τετάρτη (21.10.2020) οι υγειονομικές αρχές κατέστησαν σαφές πως δεν σκοπεύουν να αναστείλουν το πρόγραμμα δωρεάν εμβολιασμού 19 εκατομμυρίων ανθρώπων, καθώς στα προκαταρκτικά πορίσματα των ερευνών που διενεργήθηκαν για έξι θανάτους δεν διαπιστώνεται σύνδεση με τα εμβόλια.

Δεν βρέθηκαν τοξικές ουσίες στα εμβόλια, ενώ στις πέντε από τις έξι περιπτώσεις, οι ασθενείς είχαν υποκείμενα νοσήματα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Χθες οι αρχές έκαναν λόγο για εννέα νεκρούς μετά την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού και σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap έκανε λόγο για άλλους τέσσερις.

Μεταξύ των νεκρών και ένας 17χρονος

Οι θάνατοι, ανάμεσά τους αυτός ενός 17χρονου αγοριού και ενός γηραιού άνδρα 70 ετών, ανακοινώθηκαν μόλις μία εβδομάδα αφότου ξανάρχισε το πρόγραμμα εμβολιασμού για τους εφήβους και τους ηλικιωμένους.

Το πρόγραμμα είχε ανασταλεί για τρεις εβδομάδες, αφού διαπιστώθηκε ότι περίπου 5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, που έπρεπε να ψύχονται, εκτέθηκαν σε θερμοκρασία δωματίου ενώ μεταφέρονταν σε ιατρική εγκατάσταση.

Η Νότια Κορέα προμηθεύεται εμβόλια της γρίπης από διάφορες πηγές, ανάμεσά τους τις κατασκευάστριες GC Pharma, SK Bioscience, Ilyang Pharmaceutical Co (Νότια Κορέα), τη Sanofi (Γαλλία) και τη Glaxosmithkline (Ηνωμένο Βασίλειο). Τα διανέμουν οι LG Chem και Boryung Biopharma Co. Ltd., θυγατρική της Boryung Pharm Co. Ltd., μεταξύ άλλων.

Η Σεούλ αποφάσισε να παραταθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της γρίπης φέτος για να αποτρέψει τον κίνδυνο να υπάρξει κορεσμός των νοσοκομείων τον χειμώνα, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

8,3 εκατ. άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί ήδη

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, 8,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί δωρεάν κατά της γρίπης αφότου το πρόγραμμα ξανάρχισε τη 13η Οκτωβρίου. Αναμένεται να καταγραφούν περίπου 350 περιπτώσεις που τα εμβόλια θα έχουν παρενέργειες.

Ο υψηλότερος αριθμός θανάτων μετά τον εμβολιασμό κατά της γρίπης που είχε καταγραφεί μέχρι φέτος ήταν έξι, το 2005, σύμφωνα με το Γιονάπ.

Νοτιοκορεάτες υγειονομικοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν πάντως δύσκολο το να γίνουν συγκρίσεις με προηγούμενα έτη, αφού φέτος εμβολιάζονται πολύ περισσότεροι πολίτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός από την Apple: Ζητά άμεση ενημέρωση λογισμικού στο iPhone και iPad για κρίσιμη απειλή ασφαλείας

Tech + Science 31.12.2025
Ποιος είναι ο κίνδυνος και ποιες συσκευές επηρεάζονται

Ωράριο σούπερ μάρκετ σήμερα (31/12): Τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα την παραμονή της πρωτοχρονιάς

Ελλάδα 31.12.2025
Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τόσο αύριο Πρωτοχρονιά όσο και στις 2 Ιανουαρίου, ημέρα που έχει καθιερωθεί για την απογραφή των επιχειρήσεων

Ο Γιάννης Τσουκαλάς για το ξύλο στη Σερβία: «Ήταν συνδεσμίτες – Μου έρχονταν από παντού»

Ελλάδα Χτες
Τα δραματικά λεπτά του ξυλοδαρμού του περιγράφει ο Έλληνας πρωταθλητής Γιάννης Τσουκαλάς, ο οποίος έπεσε θύμα επίθεσης

Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ για την ταλαιπωρία χιλιάδων εκδρομέων παρά τα ανοιχτά μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ απορρίπτει τους ισχυρισμούς εκδρομέων περί αποκλεισμού του οδικού δικτύου – Η ανακοίνωση για την ταλαιπωρία παρά το γεγονός πως τα μπλόκα είναι ανοιχτά

Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Προφυλακίστηκε ο γιος της

Ελλάδα Χτες
Έπειτα από εξαντλητική ανακριτική διαδικασία οκτώ ωρών, οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιβολή προσωρινής κράτησης, παρά την πλήρη άρνηση των κατηγοριών από την πλευρά του κατηγορουμένου

Βόλος: Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Αλιβέρι Νέας Ιωνία

Ελλάδα Χτες
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμό ενός ατόμου

Τέλος οι παλιοί λογαριασμοί ΕΥΔΑΠ – Δείτε πώς αλλάζουν οι τιμές νερού από τη νέα χρονιά!

Ελλάδα Χτες
Το σχέδιο που θα υλοποιηθεί σε βάθος δεκαετίας, αφενός θα περιορίσει τις άσκοπες απώλειες νερού στο δίκτυο και αφετέρου θα συγκρατήσει την περαιτέρω μείωση των αποθεμάτων μέσω κυκλικής χρήσης νερού από μη οικιακούς καταναλωτές

Google: Προχωρά σε αλλαγή ‑ τομή στο Gmail

Κόσμος Χτες
Η Google ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα των χρηστών της υπηρεσίας email

Καταργούνται τα χάρτινα εισιτήρια στο μετρό της Θεσσαλονίκης: Μέχρι πότε θα είναι σε ισχύ, τι αλλάζει

Ελλάδα Χτες
Οι επιβάτες μπορούν να εκδώσουν άυλο εισιτήριο μέσω της εφαρμογής «OSETH Bus Mobile App»

Το «τσουνάμι» παρενόχλησης που δέχτηκε επιστήμονας για το ταξίδι της στο διάστημα με την Blue Origin

Κόσμος Χτες
«Ένα όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη» - «Θάφτηκαν όλα κάτω από μια χιονοστιβάδα μισογυνισμού»

Μήνυση για διαρροή προσωπικών δεδομένων κατέθεσε ο Γιώργος Μπότας: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»

Ελλάδα Χτες
Ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων, Γιώργος Μπότας. έκανε λόγο για «πόλεμο λάσπης» απέναντί του