E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός στον «Αγιο Σάββα»: Βρέθηκαν κρούσματα σε ασθενείς κι εργαζόμενους

Κρούσματα σε γιατρούς και ασθενείς στην Αιματολογική κλινική και στην πτέρυγα Γ1 του ογκολογικού νοσοκομείου - Έκλεισε για απολύμανση η Γ1

Δημοσίευση 21/10/2020 | 16:28

Συναγερμός στον «Αγιο Σάββα»: Βρέθηκαν κρούσματα σε ασθενείς κι εργαζόμενους

Στο ογκολογικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» εισέβαλε ο κορωνοϊός, δοκιμάζοντας την αγωνία των ευαίσθητων ασθενών που νοσηλεύονται εκεί, αλλά και τα -καλά- αντανακλαστικά της διοίκησης.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τρίτης ανιχνεύθηκε θετικό κρούσμα μίας ιατρού Αιματολόγου της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου. Η συγκεκριμένη γιατρός, καθώς και τέσσερις ακόμη γιατροί της Κλινικής – όλοι ασυμπτωματικοί – τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα.

Επιπλέον, λήφθηκαν δείγματα από δέκα νοσηλευόμενους και επτά υπηρετούντες στην Κλινική (έξι ιατροί, ένας νοσηλευτής), με τα αποτελέσματα να εκκρεμούν.

Ακολούθως, διενεργήθηκε απολύμανση όλων των χώρων της κλινικής, η οποία συνεχίζει τη λειτουργία της, με συνδρομή ετέρων Τμημάτων του Νοσοκομείου.

Σε ότι αφορά την πτέρυγα Γ1 του Νοσοκομείου, την περασμένη εβδομάδα ανιχνεύθηκαν τρία κρούσματα σε νοσηλευόμενους και τρία σε νοσηλευτές, άπαντες χωρίς μείζονα συμπτωματολογία.

Οι τρεις θετικοί νοσηλευόμενοι μεταφέρθηκαν σε «Ελπίς», «Παμμακάριστο» και στην Κλινική Covid του «Άγιου Σάββα».

Οι υπόλοιποι οκτώ νοσηλευόμενοι στο τμήμα βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκαν σε άλλο τμήμα του Νοσοκομείου, προκειμένου να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του τμήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία σε όλο το προσωπικό του Τμήματος και όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά. Προληπτικά τέθηκαν σε καραντίνα δεκατρείς νοσηλευτές/-τριες και δύο ειδικευόμενοι ιατροί.

Τι ανέφερε νωρίτερα η ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με όσα ανέφερε νωρίτερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ), έχει κλείσει τις τελευταίες ημέρες η πτέρυγα Γ1 του νοσοκομείου στην οποία νοσηλεύονται ογκολογικοί ασθενείς, καθώς βρέθηκαν θετικοί τρεις ασθενείς.

Η απόφαση της διοίκησης ήταν άμεση: οι ασθενείς, άνδρες ηλικίας 54, 69 και 85 χρόνων, διακομίστηκαν στα νοσοκομεία «Παμμακάριστος» και «ΕΛΠΙΣ». Η πτέρυγα Γ1 μπήκε στο μικροσκόπιο όπως επιβάλλει το σχετικό πρωτόκολλο, με τη διενέργεια τεστ και ιχνηλατήσεων στο προσωπικό. Ο έλεγχος έδειξε άλλους 5 εργαζόμενους θετικούς στον κορωνοϊό. Πρόκειται για 2 γιατρούς, 2 νοσηλευτές και μία εργαζόμενη στην καθαριότητα – όλοι βρίσκονται σε απομόνωση κατ' οίκον.

«Η διοίκηση πολύ σωστά έπραξε και έκλεισε την πτέρυγα Γ1 προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού στους νοσηλευόμενους. Το συμβάν στον Άγιο Σάββα δείχνουν πόσο επικίνδυνος και ύπουλος είναι ο ιός» λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, επισημαίνοντας το πρόβλημα που ανακύπτει συχνά με τα αποτελέσματα των τεστ. «Οι ασθενείς είχαν υποβληθεί σε έλεγχο κατά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο και ήταν αρνητικοί. Στην πορεία όμως εμφάνισαν συμπτώματα και διενεργήθηκε εκ νέου τεστ και ήταν θετικό. Αυτό είναι προφανώς πολύ μεγάλο πρόβλημα» καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε η τραγουδίστρια Νατάσα Μωϋσόγλου – Συγκινεί το «αντίο» της Ναταλίας Ρασούλη

E-Daily 3.Left 27.04.2026
«Νιώθω θυμό, αυτή η τραγουδίστρια θα έπρεπε να είναι γνωστή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», έγραψε η κόρη του Μανώλη Ρασούλη σε ανάρτησή της

Χαϊδάρι: Εκτός κινδύνου η 13χρονη που έπεσε από το μπαλκόνι Γυμνασίου

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Παραμένει διασωληνωμένη - Τα νεότερα για την υγεία της

Σλούκας: Τι είναι η ρήξη έξω μηνίσκου που υπέστη και πόσο καιρό αναμένεται να μείνει εκτός

Αθλητικά Νέα 27.04.2026
Τι σημαίνει ο τραυματισμός του και ποιος ο χρόνος αποκατάστασης

Αγιος Δημήτριος: Διεκόπη για τις 20 Μαΐου η δίκη για τους φίλους του δράστη

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Τα πρώτα λόγια της 20χρονης κοπέλας του

Μεξικό ‑ Αφαντη η πεθερά που σκότωσε τη νύφη της: Την ψάχνουν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές της Πόλης του Μεξικού

Ρίο ντε Τζανέιρο: Σκοτώθηκε εργάτης που έστηνε την σκηνή για συναυλία της Σακίρα

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Πριν λίγες μέρες είχε εντοπιστεί εκρηκτικός μηχανισμός

Τρομακτικό ατύχημα σε λούνα παρκ στην Ισπανία: Έσπασε ιμάντας παιχνιδιού

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν

Μετρό Θεσσαλονίκης: Κλείνει για 15 ημέρες ‑ Τι ανέφερε ο Ταχιάος

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Νέες αλλαγές στο Μετρό Θεσσαλονίκης - Οι ημερομηνίες που θα είναι κλειστό

Καθαρισμός οικοπέδων: Νέα προθεσμία και αυστηρότερα πρόστιμα ‑ Έως και έξι φυλάκισης προβλέπει ο νόμος

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Τι προβλέπει η σχετική ΚΥΑ, ποιους αφορά και πώς διαμορφώνεται το πλαίσιο των κυρώσεων και των προστίμων

Αρειος Πάγος: Δεν ανασύρεται από το αρχείο η υπόθεση των υποκλοπών

Ελλάδα 27.04.2026
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποφάνθηκε ότι δεν ανασύρεται από το αρχείο η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.