E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός στον «Αγιο Σάββα»: Βρέθηκαν κρούσματα σε ασθενείς κι εργαζόμενους

Κρούσματα σε γιατρούς και ασθενείς στην Αιματολογική κλινική και στην πτέρυγα Γ1 του ογκολογικού νοσοκομείου - Έκλεισε για απολύμανση η Γ1

Δημοσίευση 21/10/2020 | 16:28

Συναγερμός στον «Αγιο Σάββα»: Βρέθηκαν κρούσματα σε ασθενείς κι εργαζόμενους

Στο ογκολογικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» εισέβαλε ο κορωνοϊός, δοκιμάζοντας την αγωνία των ευαίσθητων ασθενών που νοσηλεύονται εκεί, αλλά και τα -καλά- αντανακλαστικά της διοίκησης.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τρίτης ανιχνεύθηκε θετικό κρούσμα μίας ιατρού Αιματολόγου της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου. Η συγκεκριμένη γιατρός, καθώς και τέσσερις ακόμη γιατροί της Κλινικής – όλοι ασυμπτωματικοί – τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα.

Επιπλέον, λήφθηκαν δείγματα από δέκα νοσηλευόμενους και επτά υπηρετούντες στην Κλινική (έξι ιατροί, ένας νοσηλευτής), με τα αποτελέσματα να εκκρεμούν.

Ακολούθως, διενεργήθηκε απολύμανση όλων των χώρων της κλινικής, η οποία συνεχίζει τη λειτουργία της, με συνδρομή ετέρων Τμημάτων του Νοσοκομείου.

Σε ότι αφορά την πτέρυγα Γ1 του Νοσοκομείου, την περασμένη εβδομάδα ανιχνεύθηκαν τρία κρούσματα σε νοσηλευόμενους και τρία σε νοσηλευτές, άπαντες χωρίς μείζονα συμπτωματολογία.

Οι τρεις θετικοί νοσηλευόμενοι μεταφέρθηκαν σε «Ελπίς», «Παμμακάριστο» και στην Κλινική Covid του «Άγιου Σάββα».

Οι υπόλοιποι οκτώ νοσηλευόμενοι στο τμήμα βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκαν σε άλλο τμήμα του Νοσοκομείου, προκειμένου να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του τμήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία σε όλο το προσωπικό του Τμήματος και όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά. Προληπτικά τέθηκαν σε καραντίνα δεκατρείς νοσηλευτές/-τριες και δύο ειδικευόμενοι ιατροί.

Τι ανέφερε νωρίτερα η ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με όσα ανέφερε νωρίτερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ), έχει κλείσει τις τελευταίες ημέρες η πτέρυγα Γ1 του νοσοκομείου στην οποία νοσηλεύονται ογκολογικοί ασθενείς, καθώς βρέθηκαν θετικοί τρεις ασθενείς.

Η απόφαση της διοίκησης ήταν άμεση: οι ασθενείς, άνδρες ηλικίας 54, 69 και 85 χρόνων, διακομίστηκαν στα νοσοκομεία «Παμμακάριστος» και «ΕΛΠΙΣ». Η πτέρυγα Γ1 μπήκε στο μικροσκόπιο όπως επιβάλλει το σχετικό πρωτόκολλο, με τη διενέργεια τεστ και ιχνηλατήσεων στο προσωπικό. Ο έλεγχος έδειξε άλλους 5 εργαζόμενους θετικούς στον κορωνοϊό. Πρόκειται για 2 γιατρούς, 2 νοσηλευτές και μία εργαζόμενη στην καθαριότητα – όλοι βρίσκονται σε απομόνωση κατ' οίκον.

«Η διοίκηση πολύ σωστά έπραξε και έκλεισε την πτέρυγα Γ1 προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού στους νοσηλευόμενους. Το συμβάν στον Άγιο Σάββα δείχνουν πόσο επικίνδυνος και ύπουλος είναι ο ιός» λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, επισημαίνοντας το πρόβλημα που ανακύπτει συχνά με τα αποτελέσματα των τεστ. «Οι ασθενείς είχαν υποβληθεί σε έλεγχο κατά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο και ήταν αρνητικοί. Στην πορεία όμως εμφάνισαν συμπτώματα και διενεργήθηκε εκ νέου τεστ και ήταν θετικό. Αυτό είναι προφανώς πολύ μεγάλο πρόβλημα» καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρίση στον ΕΟΔΥ: Παραιτήθηκε το Επιστημονικό Συμβούλιο

Ελλάδα 07.03.2026
Καταγγελία για βιαιοπραγία κατά του προέδρου

Τρίπολη ‑ θάνατος αστυνομικού: Ο σύζυγός της και τα παιδιά ήταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος

Ελλάδα 07.03.2026
Οι Αρχές ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε ο θανάσιμος τραυματισμός της γυναίκας, η οποία φέρεται να έβαλε η ίδια τέλος στη ζωή της

Φρίκη στην Αχαΐα: Πρώην μαιευτήρας έβγαζε γυμνές φωτογραφίες τα εγγόνια του

Ελλάδα 07.03.2026
Είχε βίντεο με σeξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Ενεργειακό «σοκ» από τον πόλεμο στον Περσικό Κόλπο: Αυξήσεις σε βενζίνη και diesel

Οικονομία 07.03.2026
Φόβοι ότι το πετρέλαιο θα ξεπεράσει τα 100 δολάρια

Δύο αδέρφια βασάνιζαν τη μητέρα τους, την άφησαν να πεθάνει, έκρυψαν το θάνατό της και έπαιρναν δάνεια στο όνομά της

Κόσμος 07.03.2026
Η άτυχη γυναίκα είχε εξαφανιστεί από το 2022 και το έγκλημα αποκαλύφθηκε το 2026 - Πώς οι γιοι κατάφεραν να αποπροσανατολίσουν τις αρχές

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ασημένιος στον τελικό των κρίκων στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μπακού

Αθλητικά Νέα 07.03.2026
«Ο Λευτέρης Πετρούνιας για άλλη μια φορά γέμισε όλους τους Έλληνες με υπερηφάνεια»

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης

Ελλάδα 07.03.2026
Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά θέματα υγείας

Συνωστισμός και εγκλωβισμένοι επιβάτες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι μετά την αναστολή πτήσεων, δείτε βίντεο

Κόσμος 07.03.2026
Βίντεο που έστειλε Έλληνας εγκλωβισμένος ταξιδιώτης δείχνει πλήθος ανθρώπων συγκεντρωμένων στους χώρους του αεροδρομίου, αναμένοντας ενημέρωση για τις πτήσεις επαναπατρισμού

Σοκ στην Τρίπολη: Νεκρή αστυνομικός μετά από πυροβολισμό μέσα στο σπίτι της

Ελλάδα 07.03.2026
Η γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη εξέπνευσε στο νοσοκομείο στην Τρίπολη, ενώ ο σύζυγός της - επίσης ένστολος - φέρεται να μην είχε άδεια οπλοφορίας.

Ο Πεζεσκιάν απαντά στον Τραμπ για παράδοση άνευ όρων: Ένα όνειρο που θα πάρετε στον τάφο σας

Κόσμος 07.03.2026
Ο πρόεδρος του Ιράν κάλεσε τους Ιρανούς να αφήσουν στην άκρη τις εσωτερικές διαφωνίες και να ενωθούν για την υπεράσπιση της χώρας

Μετά το Κατάρ κλείνει κάνουλες και το Κουβέιτ: Το ντόμινο από τους μεγάλους παραγωγούς θα εκτοξεύσει το πετρέλαιο

Οικονομία Χτες
Τα πρώτα σημάδια περικοπών και ο κορεσμός των αποθηκών δίνουν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου