E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός στον «Αγιο Σάββα»: Βρέθηκαν κρούσματα σε ασθενείς κι εργαζόμενους

Κρούσματα σε γιατρούς και ασθενείς στην Αιματολογική κλινική και στην πτέρυγα Γ1 του ογκολογικού νοσοκομείου - Έκλεισε για απολύμανση η Γ1

Δημοσίευση 21/10/2020 | 16:28

Συναγερμός στον «Αγιο Σάββα»: Βρέθηκαν κρούσματα σε ασθενείς κι εργαζόμενους

Στο ογκολογικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» εισέβαλε ο κορωνοϊός, δοκιμάζοντας την αγωνία των ευαίσθητων ασθενών που νοσηλεύονται εκεί, αλλά και τα -καλά- αντανακλαστικά της διοίκησης.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τρίτης ανιχνεύθηκε θετικό κρούσμα μίας ιατρού Αιματολόγου της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου. Η συγκεκριμένη γιατρός, καθώς και τέσσερις ακόμη γιατροί της Κλινικής – όλοι ασυμπτωματικοί – τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα.

Επιπλέον, λήφθηκαν δείγματα από δέκα νοσηλευόμενους και επτά υπηρετούντες στην Κλινική (έξι ιατροί, ένας νοσηλευτής), με τα αποτελέσματα να εκκρεμούν.

Ακολούθως, διενεργήθηκε απολύμανση όλων των χώρων της κλινικής, η οποία συνεχίζει τη λειτουργία της, με συνδρομή ετέρων Τμημάτων του Νοσοκομείου.

Σε ότι αφορά την πτέρυγα Γ1 του Νοσοκομείου, την περασμένη εβδομάδα ανιχνεύθηκαν τρία κρούσματα σε νοσηλευόμενους και τρία σε νοσηλευτές, άπαντες χωρίς μείζονα συμπτωματολογία.

Οι τρεις θετικοί νοσηλευόμενοι μεταφέρθηκαν σε «Ελπίς», «Παμμακάριστο» και στην Κλινική Covid του «Άγιου Σάββα».

Οι υπόλοιποι οκτώ νοσηλευόμενοι στο τμήμα βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκαν σε άλλο τμήμα του Νοσοκομείου, προκειμένου να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του τμήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία σε όλο το προσωπικό του Τμήματος και όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά. Προληπτικά τέθηκαν σε καραντίνα δεκατρείς νοσηλευτές/-τριες και δύο ειδικευόμενοι ιατροί.

Τι ανέφερε νωρίτερα η ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με όσα ανέφερε νωρίτερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ), έχει κλείσει τις τελευταίες ημέρες η πτέρυγα Γ1 του νοσοκομείου στην οποία νοσηλεύονται ογκολογικοί ασθενείς, καθώς βρέθηκαν θετικοί τρεις ασθενείς.

Η απόφαση της διοίκησης ήταν άμεση: οι ασθενείς, άνδρες ηλικίας 54, 69 και 85 χρόνων, διακομίστηκαν στα νοσοκομεία «Παμμακάριστος» και «ΕΛΠΙΣ». Η πτέρυγα Γ1 μπήκε στο μικροσκόπιο όπως επιβάλλει το σχετικό πρωτόκολλο, με τη διενέργεια τεστ και ιχνηλατήσεων στο προσωπικό. Ο έλεγχος έδειξε άλλους 5 εργαζόμενους θετικούς στον κορωνοϊό. Πρόκειται για 2 γιατρούς, 2 νοσηλευτές και μία εργαζόμενη στην καθαριότητα – όλοι βρίσκονται σε απομόνωση κατ' οίκον.

«Η διοίκηση πολύ σωστά έπραξε και έκλεισε την πτέρυγα Γ1 προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού στους νοσηλευόμενους. Το συμβάν στον Άγιο Σάββα δείχνουν πόσο επικίνδυνος και ύπουλος είναι ο ιός» λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, επισημαίνοντας το πρόβλημα που ανακύπτει συχνά με τα αποτελέσματα των τεστ. «Οι ασθενείς είχαν υποβληθεί σε έλεγχο κατά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο και ήταν αρνητικοί. Στην πορεία όμως εμφάνισαν συμπτώματα και διενεργήθηκε εκ νέου τεστ και ήταν θετικό. Αυτό είναι προφανώς πολύ μεγάλο πρόβλημα» καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατώτατος μισθός: «Κλειδώνει» στο υπουργικό συμβούλιο η αύξηση – Τα σενάρια

Οικονομία 26.03.2026
Το πιθανό εύρος της αύξησης, οι επιπτώσεις σε μισθούς και επιδόματα και το οικονομικό πλαίσιο της απόφασης

Μυστηριώδη βίντεο στα social media του Λευκού Οίκου προκαλούν ερωτήματα

Κόσμος 26.03.2026
Προαναγγέλλουν χτύπημα κατά του Ιράν;

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια στα βουνά ‑ Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Καιρός 26.03.2026
Μεταβολή από τα δυτικά από το βράδυ της Πέμπτης – Τοπικά φαινόμενα στην Αττική, χιόνια στα ορεινά άνω των 900-1.200 μέτρων - Πότε αναμένεται βελτίωση

Πληροφορίες για χτύπημα με drone σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο

Κόσμος 26.03.2026
Αναφέρθηκαν ζημιές στον κινητήρα και στο κατάστρωμα του πλοίου, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματίες.

Βόλος: Δεν αναγνωρίζονταν οι σοροί των θυμάτων ‑ Με σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι ο 39χρονος

Ελλάδα 26.03.2026
Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (25/3) στην Αγία Παρασκευή Βόλου

Πηγάδι του Διαβόλου: Τα τρία σενάρια για την τραγωδία με τον 34χρονο δύτη στη Βουλιαγμένη

Ελλάδα 26.03.2026
Η δύσκολη επιχείρηση ανάσυρσης και οι συνθήκες στο υποθαλάσσιο σπήλαιο που εξετάζονται από τους ειδικούς

Εντοπίστηκε η σορός του 34χρονου δύτη στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ελλάδα Χτες
Η επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα

Ιράν: «Υπερβολικές οι απαιτήσεις Τραμπ» – Οι 5 όροι της Τεχεράνης για κατάπαυση του πυρός

Κόσμος Χτες
Ιρανικός αξιωματούχος τόνισε ότι η χώρα θα τερματίσει τον πόλεμο μόνο όταν το αποφασίσει η ίδια και εφόσον ικανοποιηθούν οι δικές της προϋποθέσεις.

Πώς έγινε η τραγωδία με τις δύο νεκρές στον Βόλο: Συγκλονιστική μαρτυρία, «είδα άνθρωπο να φλέγεται στην αυλή»

Ελλάδα Χτες
Γειτόνισσα περιέγραψε πως ένας γείτονας προσπάθησε να βοηθήσει τον άνθρωπο που φλεγόταν ρίχνοντας πάνω του μπουφάν

Τραγωδία στον Βόλο: Μάνα και κόρη νεκρές από έκρηξη σε σπίτι – Σοβαρά τραυματισμένος 39χρονος

Ελλάδα Χτες
Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 στην περιοχή Αγία Παρασκευή και αποδίδεται πιθανώς σε φιάλη υγραερίου από σόμπα.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποια τα εισοδηματικά κριτήρια και πόσα ευρώ δικαιούστε

Οικονομία Χτες
Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα στο gov.gr, με στόχο οι πληρωμές να ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα.

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πυραύλους προς το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν, οι πύραυλοι ανάγκασαν το αεροπλανοφόρο που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Κόλπου «να αλλάξει θέση»