E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόσο θα βοηθήσει η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα;

Τι απαντά ο καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής Ιατρικής στο Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 21/10/2020 | 15:20

Πόσο θα βοηθήσει η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα;
Pexels

Σε συναγερμό λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού βρίσκεται η χώρα μας. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να τηρούν πιστά τα μέτρα που στόχο έχουν τη μείωση της διασποράς της φονικής πανδημίας.

Στο τραπέζι φέρεται να βρίσκεται και το ενδεχόμενο λήψεις νέων περιορισμών όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη.

Για το «κόκκινο καμπανάκι» που όπως είπε χτυπά ηχηρά σε αρκετές γεωγραφικές περιοχές της χώρας μας μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης (21/10) ο καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής Ιατρικής στο Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής.

«Συμβουλεύουμε τον πληθυσμό να διασκεδάζει με ασφάλεια για να διατηρήσουμε το επίπεδο της ελευθερίας που έχουμε αυτή την περίοδο» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα βοηθήσουμε ως μέτρο η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα δήλωσε «το ζητούμενο είναι να αντιμετωπίσουμε στοχευμένα τις εστίες διασποράς».

«Κάθε πληθυσμός και κάθε περιοχή ή κάθε χώρα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Ακόμη και στη δική μας χώρα άλλα χαρακτηριστικά έχει ο πληθυσμός στην περιφέρεια ή στην Αττική. Θα πρέπει κάθε φορά να δούμε ποιες είναι οι εστίες διασποράς ώστε να στοχεύσουμε τα μέτρα και τις παρεμβάσεις εκεί που χρειάζεται» ανέφερε και εξήγησε:

«Περισσότερο για τα μέτρα έχουν πειστεί τα άτομα μεγάλης ηλικίας, οι νέοι χωρίς να τους κατηγορούμε, συμπεριφέρονται διαφορετικά. Πρέπει να τους πείσουμε αλλά και να τους δώσουμε αποτελεσματικές λύσεις. Η διασκέδαση με ασφάλεια θα βοηθήσει».

Εστιάζοντας στο πείραμα που γίνεται στο Λονδίνο και αφορά την εθελούσια μόλυνση από κορονοϊό ομάδας εθελοντών με στόχο να βρεθεί γρηγορότερα το εμβόλιο για τον ιό ο Δημήτρης Παρασκευής σημείωσε: «Πρόκειται για μία μελέτη προληπτικής παρέμβασης η οποία ακολουθεί όλους τους κώδικες βιοηθικής όπως κάθε μελέτη. Ο λόγος που έχουν επιλεχθεί 90 άτομα νεαρής ηλικίας και υγιή είναι ο κίνδυνος να είναι εξαιρετικά χαμηλός. Προηγούμενος τα συγκεκριμένα άτομα θα εμβολιαστούν με ένα εμβόλιο το οποίο γνωρίζουμε πως έχει συγκεκριμένη αποτελεσματικότητα. Το πλεονέκτημα είναι πως θα έχουμε αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα και πως ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά χαμηλός».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο

Ανατροπή στο NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπογράφει με τη Φιλαδέλφεια

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Θα αγωνιστεί στην τέταρτη ομάδα της καριέρας του στο NBA

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα

Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 125.000 στρέμματα, μια επιφάνεια μεγαλύτερη εκείνης του Παρισιού και οδήγησε στην εκκένωση 44.000 ανθρώπων σε διάστημα δύο ημερών

Συγκλονίζει η ναυαγοσώστρια που έσωσε το κοριτσάκι: «Ήταν παγωμένο, μελανιασμένο, με πρησμένα μάτια»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
«Όλα γίνονται εντελώς μηχανικά. Βγαίνουν χωρίς να το σκεφτούμε καν»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραπέμπεται σε δίκη για ψευδή κατάθεση ο «Φραπές»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Εκκρεμεί επίσης δεύτερη δίκη για απείθεια, η οποία έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο

Φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής – Χαμός στην περιοχή από τους κεραυνούς

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η Πυροσβεστική βρίσκεται ήδη στο σημείο

«Τσουχτερό» πρόστιμο 1.312 ευρώ σε οδηγό για αποτσίγαρο

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Υπάλληλοι του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής επέβαλαν χρηματική ποινή 1.312 ευρώ στον οδηγό.