E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η μοναδική εκκλησία στον κόσμο χωρίς σκεπή βρίσκεται στην Ελλάδα

Στο πανέμορφο νησί της Λήμνου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/10/2020 | 01:04

Η μοναδική εκκλησία στον κόσμο χωρίς σκεπή βρίσκεται στην Ελλάδα

Η Λήμνος είναι ένα πανέμορφο νησί στο οποίο οι επισκέπτες χαίρονται την φυσική ομορφιά του νησιού, το φαγητό και ορισμένα μοναδικά αξιοθέατα. Μοναδικά γιατί στην Λήμνο υπάρχει μια εκκλησία χωρίς σκεπή, η μοναδική στην Ελλάδα και πιθανόν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το ότι δεν έχει σκεπή δεν είναι το μόνο γεγονός που κάνει την συγκεκριμένη εκκλησία όμορφη και ξεχωριστή. Το μέρος όπου είναι χτισμένη, κυριολεκτικά μέσα στον βράχο, την κρύβει από όσους ήθελαν να της κάνουν κακό, ενώ ταυτόχρονα την προστατεύει από τον καιρό. Η Παναγία η Κακαβιώτισσα όπως λέγεται, πήρε το όνομά της από το όρος Κάκαβο όπου είναι χτισμένη. Ήταν τόπος λατρείας από τα βυζαντινά χρόνια και λέγεται πως χτίστηκε το 1305.

Δεν βρίσκεται μακριά από την πρωτεύουσα του νησιού, αλλά για να την επισκεφθεί κάποιος θα πρέπει να ανέβει το χωμάτινο μονοπάτι μήκους 2 χιλιομέτρων. Ωστόσο αυτή η διαδρομή αξίζει την υπομονή των επισκεπτών, που όταν φτάνουν έξω από το ξωκλήσι αντικρίζουν κάτι το οποίο δεν έχουν ξαναδεί. Μια εκκλησία καθαρά νησιωτική, χωρίς σκεπή και γεμάτη με εικόνες.

Ο βράχος την προστατεύει και παίρνει αυτός τον ρόλο της οροφής. Η μοναδική ημέρα που τελείται Θεία Λειτουργία στο μικρό αυτό εκκλησάκι, είναι η Τρίτη του Πάσχα. Όταν λοιπόν βρεθείτε στην Λήμνο, μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε την Παναγία την Κακαβιώτισσα, μια διαφορετική εκκλησία μοναδική στον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιος εγκατέλειψε υπεραυτοκίνητα αξίας εκατομμυρίων κοντά σε αεροδρόμιο ‑ το μυστήριο του LAX

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Δεκάδες σπάνια hypercars αξίας έως 95 εκατ. ευρώ εντοπίστηκαν παρκαρισμένα πίσω από συρματοπλέγματα κοντά στο αεροδρόμιο του Λος Αντζελες, χωρίς καμία επίσημη εξήγηση.

Η γυναίκα που έσωσε περισσότερα από 10.000 παιδιά από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης – Και η ιστορία σχεδόν την ξέχασε

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Η άγνωστη ηρωίδα του Β` Παγκοσμίου Πολέμου που αψήφησε ένα από τα πιο σκληρά καθεστώτα

Η φάρσα με την πίτσα on air, που έκανε τον Βασίλη Λεβέντη τηλεοπικό θρύλο

E-Daily 1.Hero 03.07.2026
Η σκηνή έμεινε στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης

Ποιος ήταν τελικά ο «παίδαρος» στο θρυλικό τραγούδι της Ρίτας Σακελλαρίου;

E-Daily 3.Left Χτες
Παρότι έχουν περάσει χρόνια από την κυκλοφορία του, πολλοί εξακολουθούν να αναρωτιούνται ποιος ήταν

10 μέρη‑«παράδεισος» όπου ζεις σαν βασιλιάς με τα μισά λεφτά – Δες πού μετακομίζουν όλοι!

E-Daily 3.Left Χτες
Πόσο κοστίζει πραγματικά μια ζωή στον παράδεισο; Οι χώρες όπου το πορτοφόλι σου… ανασαίνει!

Ποια αυτοκινητοβιομηχανία «έδιωξε» την AI και γιατί επέστρεψε στους ανθρώπους μηχανικούς

E-Daily 3.Left Προχτές
Η Ford παραδέχτηκε λάθος εκτίμηση μετά από τρία χρόνια εξάρτησης από την τεχνητή νοημοσύνη, με σοβαρά προβλήματα ποιότητας να οδηγούν στην επαναπρόσληψη 350 μηχανικών.

Ποιος είναι ο ψαράς που επιβίωσε 8 μέρες μόνος στον Ειρηνικό και πώς τα κατάφερε

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο 42χρονος Τζούνιορ Απιούτα εντοπίστηκε από αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας έπειτα από οκτώ ημέρες επιβίωσης στα ανοιχτά του Ειρηνικού Ωκεανού.