E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Lockdown στην Ευρώπη: Αρχισαν τα λουκέτα

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες

Δημοσίευση 19/10/2020 | 16:22

Lockdown στην Ευρώπη: Αρχισαν τα λουκέτα
Pexels

Lockdown για δύο εβδομάδες ανακοινώθηκε για την Ουαλία - Απαγόρευση της κυκλοφορίας και στο Βέλγιο - Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία

Στα χνάρια της Γαλλίας κινείται από σήμερα το Βέλγιο επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το το πρωί προκειμένου να μπει φρένο στην εξάπλωση της νόσου Covid-19.

Στην Ουαλία ανακοινώθηκε το μεσημέρι lockdown δύο εβδομάδων προκειμένου να ανακοπεί ο ρυθμός διασποράς του ιού.

Την ίδια ώρα, στην Ιταλία και την Ελβετία τα περιοριστικά μέτρα γίνονται ακόμα πιο αυστηρά. Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι οι αρχές στο Μιλάνο έκοψαν πρόστιμο, ύψους 400 ευρώ σ' ένα ζευγάρι που πιάστηκε στα πράσα ενώ φιλιόταν στη μέση του δρόμου.

Το ζευγάρι δεν τήρησε τα μέτρα ασφαλείας και δεν φορούσε μάσκα. Τέσσερις αστυνομικοί σταμάτησαν το ζευγάρι και του ζήτησε τα ρέστα.

«Ο 40χρονος Ιταλός και η αρραβωνιαστικιά του Πολωνή έλαβαν πρόστιμο ύψους 400 ευρώ επειδή φιλιόντουσαν δημοσίως, δεν φορούσαν μάσκα και δεν κρατούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις...», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», επικαλούμενη τοπικά ΜΜΕ.

Στην Ιταλία, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε χθες νέα περιοριστικά μέτρα σε μπαρ και εστιατόρια, απαγόρευση των τοπικών φεστιβάλ και εκθέσεων, όπως και των ερασιτεχνικών ομαδικών αθλημάτων, καθώς και επέκταση της τηλεργασίας.

«Αυτά τα μέτρα πρέπει να μας επιτρέψουν να αντιμετωπίσουμε το νέο κύμα μετάδοσης που πλήττει σοβαρά την Ιταλία και την Ευρώπη. Δεν μπορούμε να χάσουμε χρόνο».

Η ιταλική κυβέρνηση απελευθέρωσε χθες ποσό ύψους 39 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης της εθνικής οικονομίας. Η γείτονα πέρασε το κατώφλι των δέκα χιλιάδων νέων ημερήσιων κρουσμάτων για πρώτη φορά την Παρασκευή γεγονός που κινητοποίησε τις αρχές.

Στο Βέλγιο, από σήμερα και για ένα μήνα, οι καφετέριες και τα εστιατόρια θα βάλουν «λουκέτο».

Την Παρασκευή, στη χώρα, με πληθυσμό 11,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, τα κρούσματα ανήλθαν σε 192.000 ενώ οι θάνατοι σε 10.327.

Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν ότι, το Βέλγιο είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία.

Επιπλέον, στο Βέλγιο από σήμερα τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες: από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί.

Οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται αντιμέτωπες μ' ένα δεύτερο ισχυρό κύμα της πανδημίας με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνα τις 250 χιλιάδες.

Οι υγειονομικές αρχές της γηραιάς ηπείρου βρίσκονται επί ποδός καθώς καταγράφηκαν πάνω από οκτώ χιλιάδες νέοι θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδα.

Για να μετριαστεί ο τεράστιος οικονομικός αντίκτυπος αυτής της κρίσης, η Ευρώπη βασίζεται στο σχέδιο τονωτικής ένεσης, ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, η επιτυχία του οποίου θεωρείται «κρίσιμη» από την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τουλάχιστον 1,1 εκατομμύρια θάνατοι και περισσότερα από 39,7 εκατομμύρια κρούσματα έχουν καταγραφεί από την έναρξη της πανδημίας της νόσου Covid-19, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων.

Οι ΗΠΑ κατέχουν το θλιβερό ρεκόρ με τους περισσότερους θανάτους παγκοσμίως (σχεδόν 220.000 νεκρούς).

Ακολουθούν η Βραζιλία (σχεδόν 154.000 νεκροί) και η Ινδία (πάνω από 114.000 νεκροί).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βραβείο Χορν και Βραβείο Μελίνα Μερκούρη: Ανακοινώθηκαν οι νικητές της φετινής σεζόν

E-Daily 3.Left Χτες
Οι δύο σημαντικές διακρίσεις του ελληνικού θεάτρου απονεμήθηκαν φέτος για πρώτη φορά από το Υπουργείο Πολιτισμού

Πέθανε ο αδελφός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου – Βρέθηκε πυροβολημένος στο γραφείο του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 52χρονος επιχειρηματίας Αϊντίν Τσαβούσογλου εντοπίστηκε βαριά τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο στο πρατήριό του στην Αλάνια και υπέκυψε μετά από δώδεκα μέρες νοσηλείας

ΗΠΑ: Νεκρός από χανταϊό στο Κολοράντο – Αυστηρότεροι έλεγχοι για τον Έμπολα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ενήλικας που πέθανε από χανταϊό δεν σχετίζεται με το ολλανδικό κρουαζιερόπλοιο

ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος και η Ελένη Αυλωνίτου ‑ «Θα ξανασυναντηθούμε γρήγορα!»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ελένη Αυλωνίτου – «Νέο ξεκίνημα» προαναγγέλλει

Ηράκλειο: Ανδρας έπνιξε αδέσποτη γάτα και την πέταξε σε κάδο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο άνδρας επέστρεψε, πήρε το νεκρό ζώο από τον κάδο, το έβαλε σε σακούλα και το πέταξε σε άγνωστο σημείο, όπου το σώμα της γάτας δεν βρέθηκε

Κάλυμνος: Θρίλερ με τον 48χρονο ψαρά που βρέθηκε νεκρός ‑ Ερευνάται δολοφονία μετά από καυγά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στην Κάλυμνο, 47χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα μετά από σοβαρό περιστατικό σε αλιευτικό σκάφος όπου επέβαινε με άλλον άνδρα

«Μαχαίρωσέ τον»: Αιματηρή συμπλοκή νεαρών με ματσέτες μέρα μεσημέρι σε πάρκο στο Λονδίνο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εικόνες ωμής βίας καταγράφηκαν μέρα μεσημέρι σε πάρκο του Λονδίνου χθες, σε μια δολοφονική επίθεση που έγινε μπροστά σε δεκάδες οικογένειες με παιδιά που εκείνη την ώρα απολάμβαναν τη βόλτα τους

Πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιασμών και παράνομων επιδοτήσεων στην Κρήτη – Θείος και ανιψιοί έδερναν και εκβίαζαν αγρότες

Ελλάδα Χτες
Η σπείρα από τα Βορίζια είχε εισπράξει από παράνομες επιδοτήσεις 586.000 ευρώ ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες και περιουσίες αγροτών ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ

Η Αβάνα προειδοποιεί ότι μια στρατιωτική δράση των ΗΠΑ κατά της χώρας θα προκαλέσει «αιματοχυσία»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη νήσο υπό κομμουνιστική κυβέρνηση «εξαιρετική απειλή» για την «εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ»

Θεσσαλονίκη: Νεαροί έβρεξαν με νεροπίστολα, έδειραν και βιντεοσκόπησαν 22χρονο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι νεαροί κατέγραψαν το περιστατικό με κινητά τηλέφωνα και κατηγορείται για παραβίαση νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, εξύβριση και πρόκληση απλής σωματικής βλάβης

Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη: Θα πλησιάσει πιο κοντά από το ένα τέταρτο της απόστασης μέχρι τη Σελήνη

Tech + Science Χτες
Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα σύγκρουσης με τη Γη τουλάχιστον για τα επόμενα 100 χρόνια