E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Lockdown στην Ευρώπη: Αρχισαν τα λουκέτα

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες

Δημοσίευση 19/10/2020 | 16:22

Lockdown στην Ευρώπη: Αρχισαν τα λουκέτα
Pexels

Lockdown για δύο εβδομάδες ανακοινώθηκε για την Ουαλία - Απαγόρευση της κυκλοφορίας και στο Βέλγιο - Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία

Στα χνάρια της Γαλλίας κινείται από σήμερα το Βέλγιο επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το το πρωί προκειμένου να μπει φρένο στην εξάπλωση της νόσου Covid-19.

Στην Ουαλία ανακοινώθηκε το μεσημέρι lockdown δύο εβδομάδων προκειμένου να ανακοπεί ο ρυθμός διασποράς του ιού.

Την ίδια ώρα, στην Ιταλία και την Ελβετία τα περιοριστικά μέτρα γίνονται ακόμα πιο αυστηρά. Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι οι αρχές στο Μιλάνο έκοψαν πρόστιμο, ύψους 400 ευρώ σ' ένα ζευγάρι που πιάστηκε στα πράσα ενώ φιλιόταν στη μέση του δρόμου.

Το ζευγάρι δεν τήρησε τα μέτρα ασφαλείας και δεν φορούσε μάσκα. Τέσσερις αστυνομικοί σταμάτησαν το ζευγάρι και του ζήτησε τα ρέστα.

«Ο 40χρονος Ιταλός και η αρραβωνιαστικιά του Πολωνή έλαβαν πρόστιμο ύψους 400 ευρώ επειδή φιλιόντουσαν δημοσίως, δεν φορούσαν μάσκα και δεν κρατούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις...», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», επικαλούμενη τοπικά ΜΜΕ.

Στην Ιταλία, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε χθες νέα περιοριστικά μέτρα σε μπαρ και εστιατόρια, απαγόρευση των τοπικών φεστιβάλ και εκθέσεων, όπως και των ερασιτεχνικών ομαδικών αθλημάτων, καθώς και επέκταση της τηλεργασίας.

«Αυτά τα μέτρα πρέπει να μας επιτρέψουν να αντιμετωπίσουμε το νέο κύμα μετάδοσης που πλήττει σοβαρά την Ιταλία και την Ευρώπη. Δεν μπορούμε να χάσουμε χρόνο».

Η ιταλική κυβέρνηση απελευθέρωσε χθες ποσό ύψους 39 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης της εθνικής οικονομίας. Η γείτονα πέρασε το κατώφλι των δέκα χιλιάδων νέων ημερήσιων κρουσμάτων για πρώτη φορά την Παρασκευή γεγονός που κινητοποίησε τις αρχές.

Στο Βέλγιο, από σήμερα και για ένα μήνα, οι καφετέριες και τα εστιατόρια θα βάλουν «λουκέτο».

Την Παρασκευή, στη χώρα, με πληθυσμό 11,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, τα κρούσματα ανήλθαν σε 192.000 ενώ οι θάνατοι σε 10.327.

Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν ότι, το Βέλγιο είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία.

Επιπλέον, στο Βέλγιο από σήμερα τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες: από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί.

Οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται αντιμέτωπες μ' ένα δεύτερο ισχυρό κύμα της πανδημίας με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνα τις 250 χιλιάδες.

Οι υγειονομικές αρχές της γηραιάς ηπείρου βρίσκονται επί ποδός καθώς καταγράφηκαν πάνω από οκτώ χιλιάδες νέοι θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδα.

Για να μετριαστεί ο τεράστιος οικονομικός αντίκτυπος αυτής της κρίσης, η Ευρώπη βασίζεται στο σχέδιο τονωτικής ένεσης, ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, η επιτυχία του οποίου θεωρείται «κρίσιμη» από την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τουλάχιστον 1,1 εκατομμύρια θάνατοι και περισσότερα από 39,7 εκατομμύρια κρούσματα έχουν καταγραφεί από την έναρξη της πανδημίας της νόσου Covid-19, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων.

Οι ΗΠΑ κατέχουν το θλιβερό ρεκόρ με τους περισσότερους θανάτους παγκοσμίως (σχεδόν 220.000 νεκρούς).

Ακολουθούν η Βραζιλία (σχεδόν 154.000 νεκροί) και η Ινδία (πάνω από 114.000 νεκροί).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεαρή γυναίκα έπεσε από τον 6ο όροφο στο Μοναστηράκι – Παρελήφθη ζωντανή από το ΕΚΑΒ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο απόπειρας αυτοκτονίας

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γιατρός για παρενόχληση 15χρονου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ανήλικος εκμυστηρεύτηκε στην μητέρα του τι συνέβη

Συναγερμός και στην Κομισιόν για τον λαγοκέφαλο – Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά μέτρα

Κόσμος Χτες
Οι ευρωβουλευτές υπογραμμίζουν ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποσπασματικά

Κατάρριψη ή λάθος; Μυστήριο πίσω από την πτώση του αμερικανικού Apache στα Στενά του Ορμούζ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι η Ουάσινγκτον οφείλει να απαντήσει στην ενέργεια, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αμερικανικών αντιποίνων

Θρίλερ στη Λεμεσό: Επιχειρηματίας εξαφανίστηκε με διαμάντια και κοσμήματα αξίας €10 εκατομμυρίων

Ελλάδα Χτες
Κατασκευαστής κοσμημάτων φέρεται να του παρέδωσε 35 χειροποίητα κοσμήματα, κατασκευασμένα από χρυσό, διαμάντια και πολύτιμους λίθους για να τα πουλήσει και εκείνος εξαφανίστηκε - Καταζητείται με ένταλμα - Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας οι κινήσεις του

Μουντιάλ 2026: Τρελά λεφτά στους διαιτητές από τη FIFA

E-Daily 3.Left Χτες
Απολαβές - ρεκόρ για του 170 που επιλέχθηκαν

Ο «βίος και πολιτεία» του Τζέιμς Δαλαμάγκα – Από σεκιούριτι στην Αυστραλία, φυγάς στο Αίγιο για 27 χρόνια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι απόπειρες δολοφονίας και ο θάνατος του αδερφού του σε καζίνο

Στον αέρα η μελέτη της «Ελληνικό Μετρό» για το Πάρκο Ριζάρη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος απέρριψε την τεχνική μελέτη, ζητώντας λιγότερη απώλεια πρασίνου

Στον αδελφό του δολοφονημένου Πολωνού καθηγητή η επιμέλεια των παιδιών, είχε απευθύνει έκκληση να πάρει τα ανίψια του στην πατρίδα του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μετά από 11 μήνες που τα δύο ανήλικα παιδιά παρέμεναν στην Μονάδα Προστασίας Παιδιού «Αγιος Ανδρέας», πλέον με την εκδοθείσα απόφαση, θα επιστρέψουν σε οικογενειακό περιβάλλον

Πακιστανός 41 ετών συνέθλιψε με το φορτηγό του σε κολόνα φωτισμού τη 19χρονη φίλη του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η κοπέλα είχε μόλις γεννήσει, ωστόσο ο άνδρας δεν ήταν ο πατέρας του παιδιού της

Ο Ναν ετοιμάζεται να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο έναντι 10 εκατ. δολαρίων με την Εθνική Κατάρ για να παίξει Μουντομπάσκετ

E-Daily 3.Left Χτες
Το Εμιράτο θα φιλοξενήσει το 2027 το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και κατάφεραν να πείσουν τον άσο του Παναθηναϊκού να είναι ο δικός τους νατουραλιζέ στη διοργάνωση - Απέρριψε την πρόταση της Τουρκίας παρά τις πιέσεις Αταμάν

Diddy: Αντιμέτωπος με νέα αγωγή για σeξoυαλιkή κακoπoίηση

Κόσμος Χτες
Αντρας υποστηρίζει ότι ο μουσικός παραγωγός τον κακοποίησε, όταν ήταν ανήλικος