E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Lockdown στην Ευρώπη: Αρχισαν τα λουκέτα

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες

Δημοσίευση 19/10/2020 | 16:22

Lockdown στην Ευρώπη: Αρχισαν τα λουκέτα
Pexels

Lockdown για δύο εβδομάδες ανακοινώθηκε για την Ουαλία - Απαγόρευση της κυκλοφορίας και στο Βέλγιο - Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία

Στα χνάρια της Γαλλίας κινείται από σήμερα το Βέλγιο επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το το πρωί προκειμένου να μπει φρένο στην εξάπλωση της νόσου Covid-19.

Στην Ουαλία ανακοινώθηκε το μεσημέρι lockdown δύο εβδομάδων προκειμένου να ανακοπεί ο ρυθμός διασποράς του ιού.

Την ίδια ώρα, στην Ιταλία και την Ελβετία τα περιοριστικά μέτρα γίνονται ακόμα πιο αυστηρά. Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι οι αρχές στο Μιλάνο έκοψαν πρόστιμο, ύψους 400 ευρώ σ' ένα ζευγάρι που πιάστηκε στα πράσα ενώ φιλιόταν στη μέση του δρόμου.

Το ζευγάρι δεν τήρησε τα μέτρα ασφαλείας και δεν φορούσε μάσκα. Τέσσερις αστυνομικοί σταμάτησαν το ζευγάρι και του ζήτησε τα ρέστα.

«Ο 40χρονος Ιταλός και η αρραβωνιαστικιά του Πολωνή έλαβαν πρόστιμο ύψους 400 ευρώ επειδή φιλιόντουσαν δημοσίως, δεν φορούσαν μάσκα και δεν κρατούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις...», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», επικαλούμενη τοπικά ΜΜΕ.

Στην Ιταλία, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε χθες νέα περιοριστικά μέτρα σε μπαρ και εστιατόρια, απαγόρευση των τοπικών φεστιβάλ και εκθέσεων, όπως και των ερασιτεχνικών ομαδικών αθλημάτων, καθώς και επέκταση της τηλεργασίας.

«Αυτά τα μέτρα πρέπει να μας επιτρέψουν να αντιμετωπίσουμε το νέο κύμα μετάδοσης που πλήττει σοβαρά την Ιταλία και την Ευρώπη. Δεν μπορούμε να χάσουμε χρόνο».

Η ιταλική κυβέρνηση απελευθέρωσε χθες ποσό ύψους 39 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης της εθνικής οικονομίας. Η γείτονα πέρασε το κατώφλι των δέκα χιλιάδων νέων ημερήσιων κρουσμάτων για πρώτη φορά την Παρασκευή γεγονός που κινητοποίησε τις αρχές.

Στο Βέλγιο, από σήμερα και για ένα μήνα, οι καφετέριες και τα εστιατόρια θα βάλουν «λουκέτο».

Την Παρασκευή, στη χώρα, με πληθυσμό 11,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, τα κρούσματα ανήλθαν σε 192.000 ενώ οι θάνατοι σε 10.327.

Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν ότι, το Βέλγιο είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία.

Επιπλέον, στο Βέλγιο από σήμερα τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες: από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί.

Οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται αντιμέτωπες μ' ένα δεύτερο ισχυρό κύμα της πανδημίας με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνα τις 250 χιλιάδες.

Οι υγειονομικές αρχές της γηραιάς ηπείρου βρίσκονται επί ποδός καθώς καταγράφηκαν πάνω από οκτώ χιλιάδες νέοι θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδα.

Για να μετριαστεί ο τεράστιος οικονομικός αντίκτυπος αυτής της κρίσης, η Ευρώπη βασίζεται στο σχέδιο τονωτικής ένεσης, ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, η επιτυχία του οποίου θεωρείται «κρίσιμη» από την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τουλάχιστον 1,1 εκατομμύρια θάνατοι και περισσότερα από 39,7 εκατομμύρια κρούσματα έχουν καταγραφεί από την έναρξη της πανδημίας της νόσου Covid-19, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων.

Οι ΗΠΑ κατέχουν το θλιβερό ρεκόρ με τους περισσότερους θανάτους παγκοσμίως (σχεδόν 220.000 νεκρούς).

Ακολουθούν η Βραζιλία (σχεδόν 154.000 νεκροί) και η Ινδία (πάνω από 114.000 νεκροί).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ινδία: Αυτοκίνητο γλιστράει σε βουνοπλαγιά και καταλήγει σε φαράγγι – Βίντεο

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Οι επιβάτες κατάφεραν να εγκαταλείψουν το όχημα λίγο πριν την πτώση

Πυρκαγιά στον Αργυρόμυλο Λάρισας – Στη μάχη 3 αεροσκάφη και ελικόπτερο

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Η Πυροσβεστική κινητοποιήθηκε άμεσα για την αντιμετώπιση της φωτιάς

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαβρύτων ‑ 45χρονος έπεσε από σκάλα

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Ο 45χρονος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Πάτρας

Επεισόδιο στο Θριάσιο: 50 Ρομά προκάλεσαν χάος λόγω καθυστέρησης σε εξέταση αξονικής

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Πλήθος περίπου 50 Ρομά συγκεντρώθηκε έξω από το Θριάσιο νοσοκομείο διαμαρτυρόμενο για τη σειρά προτεραιότητας σε αξονική τομογραφία

Ελληνίδα αγνοείται στη Βενεζουέλα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Έχουν περάσει 13 ημέρες χωρίς κανένα σημείο ζωής

Αποκαλυπτικό βίντεο: Περιήγηση στο ιδιωτικό νησί ‑ κολαστήριο του Έπσταϊν

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Το βίντεο περιλαμβάνει λεπτομερή πλάνα τόσο από τους εξωτερικούς χώρους της έπαυλης όσο και από το πολυτελές εσωτερικό της

Σκανδαλώδης σχέση: O γαμπρός παντρεύτηκε την πεθερά του ‑ «Έριξε» το διαδίκτυο το βίντεο της τελετής

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Ένας ασυνήθιστος γάμος που πυροδότησε συζητήσεις και αντιδράσεις στο διαδίκτυο

Αργος: Σε κρίσιμη κατάσταση στο Θριάσιο ο 24χρονος που πυροβολήθηκε ύστερα από καταδίωξη

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Ο νεαρός εγκατέλειψε το όχημα και τραυματίστηκε από σφαίρα μετά από προειδοποιητικά πυρά ενώ προσπαθούσε να διαφύγει σκαρφαλώνοντας σε μάντρα

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν κλιματιστικά για ευάλωτα νοικοκυριά – Τι χρειάζεστε για να κάνετε αίτηση

Ελλάδα 08.07.2026
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 19 Ιουλίου – Η παροχή καλύπτει προμήθεια, μεταφορά και εγκατάσταση των συσκευών

Μουντιάλ 2026: Τι σημαίνει η χειρονομία «Χ» που έκανε ο προπονητής της Αιγύπτου

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Η εξήγηση πίσω από την χαρακτηριστική χειρονομία του Χοσάμ Χασάν που προκάλεσε ερωτήματα σε πολλούς φιλάθλους ανά τον κόσμο

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά σε ώρα καταδίωξης κι ο οδηγός αρνούνταν να βγει

Ελλάδα 08.07.2026
Ο οδηγός, υπήκοος Αρμενίας, επιτάχυνε και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς για να αποφύγει τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το όχημα να ακινητοποιηθεί και να πάρει φωτιά

Τραμπ από την Αγκυρα: Μου αρέσει ο Ερντογάν, θέλει να αγοράσει F‑35 ‑ Νομίζω πως η εκεχειρία με το Ιράν έχει τελειώσει

Κόσμος 08.07.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «άρρωστους ανθρώπους» τους Ιρανούς - Εξέφρασε εκ νέου τη δυσαρέσκειά του προς το ΝΑΤΟ για τη Γροιλανδία