E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παραλλήρημα Ερντογάν κατά Βρυξελλών με... στολή εργάτη σε γεώτρηση

«Έχουμε τη μεγαλύτερη πηγή φυσικού αερίου στην ιστορία!»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/10/2020 | 20:52

Παραλλήρημα Ερντογάν κατά Βρυξελλών με... στολή εργάτη σε γεώτρηση

Τη γνωστή ρητορική του συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως είπε αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμπεριφερέται δίκαια «αυτό θα φέρει το τέλος του μπλοκ».

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έδωσε το «παρών» σε μία «πανηγυρική» τελετή στο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο «Φατίχ», επανέλαβε τη βούληση της Άγκυρας να συνεχίσει τις έρευνες για υδρογονάνθρακες σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Αύγουστο ο Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα και συγκεκριμένα 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στη γεώτρηση Dunai 1.

Απευθυνόμενος στο πλήρωμα και τους εργαζόμενους του «Φατίχ» ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως μετά τις νέες γεωτρήσεις ανακαλύφθηκε περίσσοτερο φυσικό αέριο το οποίο -σύμφωνα με τον ίδιο- φτάνει τα 405 δισ. κυβικά μέτρα.

Την ώρα που το ερευνητικό πλοίο «Ορούτς Ρέις» συνεχίζει να πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ο Ερντογάν επεσήμανε πως η Τουρκία δεν επιθυμεί τα δικαιώματα και τα εδάφη άλλων κρατών, αλλά θα συνεχίσει τις έρευνες σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα και θα υπερασπιστεί -όπως είπε- τα δικαιώματα των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας «το πήγε ένα βήμα παραπέρα», σημειώνοντας πως αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμπεριφερέται δίκαια «αυτό θα φέρει το τέλος του μπλοκ».

Σημειώνεται πως χθες η Toυρκία αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις της Ουάσιγκτον και του ΝΑΤΟ εκτόξευσε τουλάχιστον έναν πύραυλο του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην περιοχή της Σινώπης στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Υπενθυμίζεται πως τον Αύγουστο, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε αποκαλύψει πως το γεωτρύπανο “Fatih” είχε εντοπίσει περίπου 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, τα περισσότερα, έως εκείνη τη στιγμή, στην ιστορία της Τουρκίας.

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα, οι τουρκικές αρχές αναμένεται να προκηρύξουν διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο στην ακτή.

Τέλος, ο Ερντογάν επανέλαβε, επίσης, ότι η Τουρκία “είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της” στη Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι δεν θέλει “να καταπατήσει τα δικαιώματα των άλλων”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νάξος: Η μάχη των πιλότων με τους ισχυρούς ανέμους για να προσγειώσουν τα αεροπλάνα ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 26.01.2026
Παρά τις δυσκολίες λόγω των ισχυρών ανέμων οι προγραμματισμένες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά

Ηχητικό ντοκουμέντο με την έκρηξη στο εργοστάσιο της «Βιολάντα» να ακούγεται από 8 χιλιόμετρα μακριά

Ελλάδα 26.01.2026
Ο τρομακτικός ήχος της έκρηξης στο εργοστάσιο της «Βιολάντα» έφτασε μέχρι την «καρδιά» των Τρικάλων

Γνωστός σουβλατζής στη Δραπετσώνα διακινούσε ναρκωτικά – Είχε και τιμοκατάλογο για την ηρωίνη και την κοκαΐνη

Ελλάδα 26.01.2026
Η σύλληψη του έγινε μετά από πώληση 2,1 γραμμαρίων ηρωίνης σε έναν 60χρονο έναντι 50 ευρώ

Σοκαριστική στιγμή στο UFC: Αθλητής κατέρρευσε μετά το ζύγισμα ‑ Δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα 26.01.2026
«Πάγωσαν» στο UFC κατά τη διάρκεια της επίσημης ζύγισης του Κάμερον Σμόδερμαν, πριν τον αγώνα με τον Ρίκι Τούρσιος.

Μίκαελ Σουμάχερ: Συγκλονιστικές φήμες για την υγεία του

Αθλητικά Νέα 26.01.2026
Τι υποστηρίζει η Daily Mail για την κατάσταση του Γερμανού πρωταθλητή και γιατί η οικογένεια συνεχίζει να τηρεί στάση αναμονής

Τραγωδία στο εργοστάσιο Βιολάντα: Τα πιθανά αίτια της καταστροφής

Ελλάδα 26.01.2026
Για ποιο λόγο ήταν λιγότεροι εργαζόμενοι στη βάρδια

Τουλάχιστον δέκα νεκροί από τη σφοδρή χιονοκαταιγίδα στις ΗΠΑ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρκετές πολιτείες

Κόσμος 26.01.2026
Περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί

Αποκαλύψεις για τον 46χρονο που σκότωσε τον πατέρα του στη Γλυφάδα: Γιατί έμεινε 4 χρόνια στη φυλακή για τη δολοφονία της μητέρας του

Ελλάδα 26.01.2026
Κάτοικος της περιοχής ειδοποίησε τις Αρχές, καταγγέλλοντας ότι άκουσε κραυγές βοήθειας από το θύμα

Μαρουσάκης: Διαδοχικά κύματα κακοκαιριών θα σαρώσουν τη χώρα ‑ Την Τετάρτη έρχεται νέο

Καιρός 26.01.2026
Οι ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο

Τραμπ για Μινεάπολη: «Ο Πρέτι είχε ένα πολύ επικίνδυνο και απρόβλεπτο όπλο»

Κόσμος 26.01.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στη Wall Street Journal υπαινίχθηκε την απόσυρση των πρακτόρων της ICE από τη Μινεάπολη