E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παραλλήρημα Ερντογάν κατά Βρυξελλών με... στολή εργάτη σε γεώτρηση

«Έχουμε τη μεγαλύτερη πηγή φυσικού αερίου στην ιστορία!»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/10/2020 | 20:52

Παραλλήρημα Ερντογάν κατά Βρυξελλών με... στολή εργάτη σε γεώτρηση

Τη γνωστή ρητορική του συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως είπε αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμπεριφερέται δίκαια «αυτό θα φέρει το τέλος του μπλοκ».

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έδωσε το «παρών» σε μία «πανηγυρική» τελετή στο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο «Φατίχ», επανέλαβε τη βούληση της Άγκυρας να συνεχίσει τις έρευνες για υδρογονάνθρακες σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Αύγουστο ο Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα και συγκεκριμένα 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στη γεώτρηση Dunai 1.

Απευθυνόμενος στο πλήρωμα και τους εργαζόμενους του «Φατίχ» ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως μετά τις νέες γεωτρήσεις ανακαλύφθηκε περίσσοτερο φυσικό αέριο το οποίο -σύμφωνα με τον ίδιο- φτάνει τα 405 δισ. κυβικά μέτρα.

Την ώρα που το ερευνητικό πλοίο «Ορούτς Ρέις» συνεχίζει να πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ο Ερντογάν επεσήμανε πως η Τουρκία δεν επιθυμεί τα δικαιώματα και τα εδάφη άλλων κρατών, αλλά θα συνεχίσει τις έρευνες σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα και θα υπερασπιστεί -όπως είπε- τα δικαιώματα των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας «το πήγε ένα βήμα παραπέρα», σημειώνοντας πως αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμπεριφερέται δίκαια «αυτό θα φέρει το τέλος του μπλοκ».

Σημειώνεται πως χθες η Toυρκία αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις της Ουάσιγκτον και του ΝΑΤΟ εκτόξευσε τουλάχιστον έναν πύραυλο του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην περιοχή της Σινώπης στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Υπενθυμίζεται πως τον Αύγουστο, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε αποκαλύψει πως το γεωτρύπανο “Fatih” είχε εντοπίσει περίπου 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, τα περισσότερα, έως εκείνη τη στιγμή, στην ιστορία της Τουρκίας.

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα, οι τουρκικές αρχές αναμένεται να προκηρύξουν διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο στην ακτή.

Τέλος, ο Ερντογάν επανέλαβε, επίσης, ότι η Τουρκία “είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της” στη Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι δεν θέλει “να καταπατήσει τα δικαιώματα των άλλων”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απόλυτη ανατροπή: Η ΕΕ ξανανοίγει το «παγωμένο» εμπορικό deal με τις ΗΠΑ εν μέσω πολέμου στον Κόλπο

Κόσμος 17.03.2026
Η ΕΕ επανεκκινεί την κύρωση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, την ώρα που ο πόλεμος στον Κόλπο και η κρίση στο Ορμούζ ανατρέπουν το παγκόσμιο εμπόριο

Η εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα μήνυσε την OpenAI για μαζική υφαρπαγή του περιεχομένου της

Tech + Science 17.03.2026
Η Britannica ισχυρίζεται επιπλέον ότι η OpenAI παράγει επινοημένες πληροφορίες και τις αποδίδει ψευδώς στον εκδότη

Αρτα: Επί τρεις ώρες ήταν εγκλωβισμένος ο εργαζόμενος που έχασε τη ζωή του

Ελλάδα 17.03.2026
Οι συνάδελφοί του παρότι γνώριζαν πού είχε θαφτεί, δεν μπορούσαν να τον απεγκλωβίσουν

«Τουρισμός καυσίμων»: Ευρωπαίοι οδηγοί σε απόγνωση διασχίζουν σύνορα χωρών για να βάλουν βενζίνη

Κόσμος 17.03.2026
Στην Ολλανδία, η μέση τιμή της απλής βενζίνης ξεπερνά τα 2,17 ευρώ - Δείτε τα βίντεο

Στέφανος Τσιτσιπάς: Για πρώτη φορά εκτός top‑50 μετά τον Απρίλιο του 2018

Αθλητικά Νέα 17.03.2026
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πλέον στο Νο51 της παγκόσμιας κατάταξης

Τραμπ: «Πρέπει να σκεφτούμε την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ»

Ελλάδα 17.03.2026
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε: «Δεν έχω τίποτα συγκεκριμένο στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή, αλλά δεν είμαι και ιδιαίτερα ενθουσιασμένος».

Τουρκία: Επίθεση Τσελίκ στις χώρες της Ευρώπης που έστειλαν βοήθεια στην Κύπρο

Κόσμος 17.03.2026
Την έντονη δυσαρέσκεια της Τουρκίας έναντι της αλληλεγγύης της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών χωρών προς την Κύπρο, διατύπωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν

Αποκάλυψη της Washington Post για το Ισραήλ

Κόσμος 17.03.2026
Το Ισραήλ καλεί τους Ιρανούς να διαδηλώσουν κατά του καθεστώτος, αν και γνωρίζει ότι τους στέλνει σε μαζική σφαγή

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η Μαρία Καρρά, χήρα του Γιώργου Τράγκα

Ελλάδα 17.03.2026
Αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα

Τραμπ: Δεν «χρειαζόμαστε» πλέον ούτε επιθυμούμε τη βοήθεια των χωρών του ΝΑΤΟ

Κόσμος 17.03.2026
Σε παραδοχή πως οι περισσότεροι σύμμαχοι των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ δεν θέλουν να εμπλακούν στη στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν, προχώρησε σε οργίλο ύφος ο Αμερικανός πρόεδρος.