E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρένα Κουβελιώτη: H δημοσιογράφος που μάχεται με τη συρρίκνωση εγκεφάλου

Όπως εξηγεί η ίδια όλα ξεκίνησαν το 2015, όταν παρουσιάστηκαν κάποια κενά μνήμης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/10/2020 | 19:55

Ρένα Κουβελιώτη: H δημοσιογράφος που μάχεται με τη συρρίκνωση εγκεφάλου

Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές της δημοσιογράφου του Alpha, Ρένα Κουβελιώτη, αναφορικά με τη μεγάλη μάχη που δίνει με τη συρρίκνωση του εγκεφάλου.

Η δημοσιογράφος που έγραψε βιβλίο με τίτλο «Θα μ' αγαπάς όταν δεν θα σε θυμάμαι», σημειώνει για τη συρρίκνωση εγκεφάλου που είναι το πρόδρομο στάδιο της άνοιας τα εξής: «Αν ήμουν μόνη στη ζωή μπορεί και να μη με ένοιαζε, τώρα όμως…».

Όπως εξηγεί η ίδια όλα ξεκίνησαν το 2015, όταν παρουσιάστηκαν κάποια κενά μνήμης. «Τα blackout άρχισαν να κυριαρχούν την καθημερινότητά μου. Στη δουλειά με πείραζαν συνάδελφοι όταν ξεχνούσα τα ρεπό μου, ονόματα συνεντευξιαζόμενος και συνεργατών. Τα χρωματιστά αυτοκόλλητα σημειώματα έγιναν ο καλύτερος σύμμαχος μου: Μην ξεχάσω να πληρώσω τη ΔΕΗ, τσακ κόλλημα στην ατζέντα, που πάλευε να μη σκάσει από το χαρτάκια. Μην ξεχάσω να απλώσω τα ρούχα, τσακ κόλλημα στον καθρέφτη του μπάνιου. Μην ξεχάσω να αγοράσω γάλα όταν σχολάσω, τσακ κόλλημα στον υπολογιστή του γραφείου. Λίστες υποχρεώσεων παντού. Κόκκινα λαχανί πορτοκαλί και κίτρινα χαρτάκια έγιναν βήματα της ζωής μου», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η Ρένα Κουβελιώτη διευκρίνισε ότι έγραψε το συγκεκριμένο βιβλίο για τα δύο της παιδιά. Τον 15χρονο γιο της και την 10χρονη κόρη της. «Δεν πεθαίνει το σώμα μου, πεθαίνει όμως το μυαλό μου, σιγά, σιγά. Τί αξία έχει η ζωή χωρίς μνήμη; Θα τα ξεχάσω όλα μαζί ή σταδιακά; Δηλαδή θα ξεχάσω ποια είμαι; Τί έχω; Τί θέλω; Τα όνειρά μου; Θα ξεχάσω τα παιδιά μου; Απόγνωση, αγωνία, φόβος και μάχη με το χρόνο. Θα μπορέσω να τους μάθω τη ζωή; Τί να προσέξουν. Τί να αποφύγουν. Να μην να επαναλάβουν τα δικά μου λάθη. Θα προλάβω; Τί περιθώρια έχω; Και τί να τους πω; Επειδή σε λίγο δεν θα σας θυμάμαι πάρτε αυτές τις οδηγίες για τη ζωή σας; Να τα αφήσω σαν Διαθήκη; Μία πολύτιμη Διαθήκη είναι αυτό το βιβλίο», τονίζει στην Καθημερινή.

Την ίδια ώρα δεν χάνει τις ελπίδες της και τονίζει ότι σύντομα θα εξεταστεί από ακόμα έναν ειδικό γιατρό. «Τώρα, βρέθηκε και ατελής ο Ιππόκαμπος του εγκεφάλου που θεωρείται υπεύθυνος για επιληψία. Έτσι, εξετάζουμε και αυτό το ενδεχόμενο. Σε λίγες μέρες θα υποβληθώ σε ένα ακόμη ηλεκτροεγκεφαλογράφημα από έναν ειδικό. Παράλληλα, με έχει αναλάβει ιατρική σχολή για γονιδιακό έλεγχο. “Αν βρούμε το αίτιο ίσως με κατάλληλη αγωγή να καθυστερήσουμε την εξέλιξη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Sally Field: Το μυστικό που έκρυβε για 70 χρόνια πίσω από τα δύο Όσκαρ

Celebrity Stories 25.02.2026
Η σκοτεινή παιδική ηλικία, ο σταρ πατριός και η εξομολόγηση που συγκλόνισε το Χόλιγουντ

Ήταν το απόλυτο supermodel. Ώσπου μια μέρα τα βρόντηξε κι έφυγε. Να γιατί

Celebrity Stories 25.02.2026
Πού βρίσκεται σήμερα η Rachel Hunter

Από το Central Perk σε βίλες εκατομμυρίων: Πού μένουν σήμερα οι πρωταγωνιστές των Friends

Tabloid 25.02.2026
Η σειρά που λάτρεψε όλος ο κόσμος δεν τους χάρισε μόνο φήμη, αλλά και μια τεράστια οικονομική αυτοκρατορία, χτισμένη πάνω σε ακίνητα-όνειρο!

Πατέρας για 2η φορά ο Θανάσης Τσαλταμπάσης

Tabloid Χτες
Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Αγοραστή Αρβανίτη υποδέχτηκαν το δεύτερο παιδί τους

Σάκης Ρουβάς για Akyla: «Μου άρεσε πάρα πολύ το τραγούδι, πιστεύω ότι θα πάμε καλά στη Eurovision»

Tabloid Χτες
O Σάκης Ρουβάς τόνισε ότι το τραγούδι έχει συγκινητικά στοιχεία πέρα από την ευχάριστη μελωδία του

Σία Κοσιώνη: Επιστρέφει στο δελτίο ειδήσεων – Η έκπληξη των συνεργατών και το βίντεο

Media Χτες
Μετά την περιπέτεια υγείας της, η παρουσιάστρια επιστρέφει στο πόστο της

Νέα ζωή για το σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη στον Θεολόγο Φθιώτιδας – Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Tabloid Χτες
Ποιος αγόρασε το ιστορικό εξοχικό της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Κλέλια Ανδριολάτου ‑ Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Στο after party για τα BAFTA 2026

Social Χτες
«Το Λονδίνο δεν κοιμήθηκε. Aπλώς μεταφέρθηκε στο after party» έγραψε η Κλέλια Ανδριολάτου

Όλγα Κεφαλογιάννη: Βούρκωσε στη Φαίη Σκορδά – «Τα παιδιά μου θα ξέρουν σε λίγα χρόνια πως εγώ τα βάζω πάνω από όλα»

Tabloid Χτες
Μετά την εμφάνιση στην εκπομπή Συνδέσεις του ΕΡΤnews, η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε στο Buongiorno στο MEGA, με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας The Riders με τον Μπραντ Πιτ

Αθηνά Κλήμη: «Έκανα κρυοσυντήρηση ωαρίων σε ηλικία 26 ετών» – Η αποκάλυψη για το κόστος της διαδικασίας

Media Χτες
Η Αθηνά Κλήμη μέσα από την εκπομπή, Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ανοιχτά για την κρυοσυντήρηση ωαρίων μετά από προτροπή της γυναικολόγου της