E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι εξηγήσεις που ζητήθηκαν για το καψόνι σε Δένδια

Κλιμακώνει η Αγκυρα - Απαντά η Αθήνα

Δημοσίευση 15/10/2020 | 14:02

Οι εξηγήσεις που ζητήθηκαν για το καψόνι σε Δένδια

Η Άγκυρα παραμένει αμετανόητη και κλιμακώνει μέρα με την ημέρα με νέες προκλήσεις που δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση για έναρξη διαλόγου με την Ελλάδα. Ειρωνείες από επίσημα χείλη.

Τελευταίο επεισόδιο στην ελληνοτουρκική κρίση ήταν όλα όσα έγιναν με το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια από το Ιράκ στην Ελλάδα και ενώ αυτό βρισκόταν στα σύνορα του Ιράκ με την Τουρκία και προκειμένου να συνεχίσει το ταξίδι του έπρεπε να μπει στο FIR της Τουρκίας.

Και ενώ είχε υποβληθεί σχέδιο πτήσης το ελληνικό αεροσκάφος αναγκάστηκε να κάνει κύκλους επί 20 λεπτά μέχρι να δοθεί το πράσινο φως από τους Τούρκους να περάσει πάνω από την χώρα τους.

Την είδηση αποκάλυψε η ΕΡΤ, και λίγες ώρες αργότερα η Αθήνα έκανε προφορικό διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα για το προκλητικό αυτό περιστατικό. Η απάντηση των Τούρκων ήταν ότι επρόκειτο περί τεχνικού λάθους. Η Αθήνα μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε δεσμεύσεις από την Τουρκία ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί αυτό το περιστατικό καθώς ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα χρειαστεί να περάσει ξανά από το τουρκικό FIR καθώς θα ταξιδέψει στην Αρμενία.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι αυτή η κίνηση συνιστά ακόμα μια πρόκληση και πως έχει γίνει διάβημα και δόθηκαν εξηγήσεις και ελπίζουμε να μην επαναληφθεί στο μέλλον.

«Κινούμε τα διπλωματικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας και υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην Σύνοδο Κορυφής είπε ότι πρέπει «να σταθμίσουν οι ηγέτες τη στάση της Τουρκίας να δουν το χρονοδιάγραμμα και να αποφασίσουν είτε την επιβολή κυρώσεων. Θα συζητήσουμε και την επιβολή κυρώσεων και το χρονοδιάγραμμα και θα δούμε τη στάση των ευρωπαίων».

Είπε ακόμα ότι «Είναι πάντα στο τραπέζι οι κυρώσεις. Το μείγμα, ο χρόνος και ο τρόπος επιβολής είναι θέμα των ηγετών. Θελουμε την επανέναρξη των διερευνητικών αλλά αν η Τουρκία δεν συμμορφώνεται, θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις. Επιθυμία μας είναι η εξομάλυνση. Κόκκινη γραμμή είναι ότι Ελλάδα υπερασπίζεται κυριαρχία της και κυριαρχικά δικαιώματα.

Κυριαρχία στα χωρικά ύδατα που είναι στα 6 μίλια ενώ κυριαρχικά δικαιώματα είναι η υφαλοκρηπίδα που δεν είναι οριοθετημένη. Έχουμε το δικαίωμα να το πάμε στα 12 και θα το κάνουμε όταν το κρίνουμε σκόπιμο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελβετία ‑ Καναδάς 2‑1: Πρωταθλήτριες ομίλου και στη φάση των «32»!

Αθλητικά Νέα 25.06.2026
Οι Ελβετοί κατέκτησαν την κορυφή του 2ου ομίλου, αφήνοντας τον Καναδά στη δεύτερη θέση - αποκλειστικό ρόλο έπαιξε ο Μανζάμπι

Νοσοκομείο Αττικόν: 90χρονος αποπειράθηκε να μπει στο δωμάτιο της Μάρως Κοντού με μαχαίρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συνελήφθη ο  υπερήλικας - Δήλωσε στον άνδρα της ασφάλειας του νοσοκομείου ότι είναι συγγενής της Μάρως Κοντού και ότι θέλει να την επισκεφθεί στο δωμάτιό της - Κίνησε υποψίες στον σεκιουριτά που έκανε έρευνα και ανακάλυψε το μαχαίρι μέσα σε ένα κουτί που υποτίθεται ότι περιείχε γλυκά

Οικογενειακή τραγωδία στην Ιταλία: Πατέρας εκτέλεσε σύζυγο και γιο ‑ «Τους ξεφορτώθηκα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα θύματα είναι μια 52χρονη γυναίκα και ένας 24χρονος άνδρας

«Μπαμ» από τον Παναθηναϊκό: Έντυσε στα πράσινα τον Φαλ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Γάλλος σέντερ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2+1 ετών και ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η Γαλλία ζητά τη βοήθεια των ειδικών του καύσωνα – «Ας δούμε πως οργανώνονται οι χώρες όπως η Ελλάδα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η συζήτηση στη Γαλλία επεκτείνεται ακόμη και στον τρόπο ένδυσης στους χώρους εργασίας

Μουντιάλ 2026: Γκανέζος πνευματιστής… έλυσε τα μάγια που έκανε στον Κέιν

E-Daily 3.Left Χτες
Είναι ξανά... ελεύθερος ο επιθετικός της Αγγλίας

Τέλος η απεργία πείνας του Αριστοτέλη Χαντζή για τα Προσφυγικά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα, εκπρόσωποι της κοινότητας γνωστοποίησαν ότι, ύστερα από συζήτηση αποφασίστηκε η διακοπή της κινητοποίησης αυτής της μορφής

Η 43χρονη εμπρήστρια για την φωτιά στην Κερατέα: «Θόλωσα γιατί φώναζαν τα παιδιά μου»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές εκτιμούν ότι προκάλεσε δύο διαφορετικές εστίες φωτιάς

Τραγωδία στη Λέσβο: Συγκλονίζει ο σύντροφος της 36χρονης γιατρού – «Αυτό που συνέβη είναι μία στο εκατομμύριο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγκλονισμένη είναι η Λέσβος από τον θάνατο 36χρονης γιατρού του νοσοκομείου Μυτιλήνης, λίγες ημέρες αφότου έφερε στον κόσμο το παιδί της

Τραγωδία στην Τουρκία: 70χρονος Έλληνας βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο ‑ Ψάχνουν τα αίτια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε δύο ακόμη θανάτους τουριστών στην συγκεκριμένη πόλη

Θεσσαλονίκη: Μπήκε σε κατάστημα, έκλεψε μία ισιωτική και έφυγε σαν κυρία – Δείτε το βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θεσσαλονίκη: Ένα πρωτοφανές περιστατικό κλοπής καταγράφηκε σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στο κέντρο, με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για τον θάνατο της 36χρονης γιατρού

Ελλάδα Χτες
«Είμαστε βαθύτατα συντετριμμένοι από την απώλεια αυτή, οι γιατροί της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής αλλά και όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του ΓΝ Μυτιλήνης», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση