E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βαλέριος Ασλανίδης: Ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Τι είπε για το Sputnik-5 στον Νίκο Ευαγγελλάτο

Δημοσίευση 13/10/2020 | 20:30

Βαλέριος Ασλανίδης: Ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Ο Βαλέριος Ασλανίδης από την Ανάπα της Μόσχας είναι ο πρώτος Έλληνας που εμβολιάστηκε με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-5 κατά του κορωνοϊού.

Ο Βαλέριος Ασλανίδης μίλησε στο Mega και στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, περιγράφοντας την εμπειρία του: “Πήγα στη Μόσχα και εκεί μου έκαναν το εμβόλιο. Πριν κάνω το εμβόλιο έκανα εξέταση για τον κορωνοϊό, μου πήραν αίμα για αντισώματα. Μετά κοίταξαν τα όργανα τα δικά μου και πέρασαν δύο ώρες. Μπήκαμε σε ένα δωμάτιο, εκεί ήταν ένα ψυγείο. Το ψυγείο ήταν -32 βαθμούς. Από εκεί βγάλανε αυτό το εμβόλιο που θα μου έκαναν. Ήταν παγωμένο, το λιώσανε περίπου εφτά λεπτά και μου έκαναν το εμβόλιο”, λέει ο κ. Ασλανίδης, ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-5.

Ο Βαλέριος Ασλανίδης, που κατοικεί μόνιμα στη Μόσχα, είναι πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Ανάπας και δυο φορές ολυμπιονίκης στο τζούντο. Το αθλητικό του παρελθόν και η γερή του κράση, είναι πιθανότατα ο λόγος που θεώρησε όπως λέει αποκλειστικά στο Live News ότι δεν έχει λόγο να φοβηθεί να γίνει εθελοντής του εμβολίου.

“Δε φοβήθηκα γιατί εγώ ξέρω ποιος έκανε. Αυτοί που έκαναν ξέρουν αυτή την κατάσταση και αυτοί οι άνθρωποι που βγάζουν αυτό το εμβόλιο αυτοί το έκαναν πριν 3 – 4 μήνες και δεν έπαθαν τίποτα μια χαρά είναι και τώρα αυτό το εμβόλιο το Sputnik-5 όπως το λένε πήγε και στη Λευκορωσία και σε άλλες χώρες. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να μπορούμε να ζούμε ελεύθερα”.

Δεν κρύβει ότι πολλοί φίλοι και συγγενείς του τηλεφωνούν για να δουν αν είναι καλά αλλά διαβεβαιώνει ότι αισθάνεται μια χαρά.

“Όλοι με παίρνουν τηλέφωνο και από την Τραπεζούντα, από τη Γερμανία οι ξάδελφοί μου, από την Ελλάδα, από παντού. Κάθε μέρα με ρωτάνε πώς είσαι, πώς είσαι. Καλά είμαι, μια χαρά είμαι..”.

Βαλέριος Ασλανίδης – εμβόλιο: Έτοιμος για τη δεύτερη δόση

Αν όλα πάνε καλά ο Βαλέριος Ασλανίδης σε περίπου δέκα ημέρες θα λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

“Το πρώτο εμβόλιο που κάνεις μετά από δύο εβδομάδες κάνεις εξέταση, κοιτάζουν τα αντισώματα στο αίμα σου, τι έγινε και κάνουν και το δεύτερο εμβόλιο και αυτό το δεύτερο εμβόλιο σε κρατάει ασφαλή περίπου δύο χρόνια και παραπάνω”.

O ο κ. Ασλανίδης δηλώνει ότι έγινε ο πρώτος Έλληνας που εμβολιάστηκε εθελοντικά με το ρωσικό εμβόλιο με την ελπίδα να δώσει το καλό παράδειγμα.

Όπως ανέφερε από μικρός έκανε εμβόλια κατά της γρίπης και “αυτό το εμβόλιο που βγήκε στη Ρωσία είναι καλό”.

Μετά από 2 εβδομάδες θα κάνει εξέταση, όπως τόνισε, για να δουν οι γιατροί αν είναι όλα καλά και έπειτα θα του γίνει και δεύτερο εμβόλιο “που σε ασφαλίζει για παραπάνω από 2 χρόνια”, συμπληρώνει.

“Στη Ρωσία εχθές έκαναν 12.000 άνθρωποι το εμβόλιο, υπουργοί, υφυπουργοί, γιατροί. Πρώτα πρέπει να κάνεις εξέταση και μετά από 2 ώρες σου κάνουν το εμβόλιο. Είμαι μια χαρά”, σημείωσε.

Μόλις βγήκε από το εργαστήριο, πριν από 4 μέρες, ανέβασε βίντεο στο Facebook με τη λεζάντα “Είμαι στη Μόσχα και εμβολιάζομαι κατά του κορωνοϊού”…

Ο ίδιος μιλώντας αποκλειστικά στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο περιγράφει την εμπειρία του.

Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επεισόδιο με δύο νεαρούς τραυματίες τα ξημερώματα στα Λαδάδικα

Ελλάδα 04.10.2025
Ερευνάται τυχόν συμπλοκή κατά τη διάρκεια διασκέδασης των δύο ατόμων στην περιοχή

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Κόσμος 04.10.2025
O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Κόσμος 04.10.2025
Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Κόσμος 04.10.2025
Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Φρενίτιδα για τις νέες ταυτότητες: Διαθέσιμα ραντεβού… το Πάσχα!

Ελλάδα 04.10.2025
Σε ποιες περιπτώσεις η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει πιο άμεσα

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Καιρός 04.10.2025
Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Ελλάδα 04.10.2025
Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Κόσμος 04.10.2025
Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Κόσμος Χτες
Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Ελλάδα Χτες
Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση