E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα 6 λάθη που κάνουμε και καταστρέφουμε το κινητό μας

Προσέχουμε για να επιμηκύνουμε τη ζωή της συσκευής μας.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/10/2020 | 20:58

Τα 6 λάθη που κάνουμε και καταστρέφουμε το κινητό μας

Όλοι μας όταν παίρνουμε στα χέρια μας ένα νέο κινητό τηλέφωνο το φροντίζουμε με πολύ προσοχή. Είμαστε ιδιαίτερα προστατευτικοί και ανησυχούμε μην πάθει οτιδήποτε. Το καθαρίζουμε, το ακουμπάμε προσεκτικά στο τραπέζι και γενικώς δείχνουμε αποφασισμένοι να το κρατήσουμε σε καλή κατάσταση. Όταν περάσουν όμως μερικές μέρες όλοι ξεχνιούνται και αρχίζουν να φέρονται στη συσκευή τους χωρίς πολύ προσοχή.

Ας δούμε όμως μερικά βασικά λάθη που κάνουμε και καταστρέφουν (αργά ή γρήγορα) το κινητό μας τηλέφωνο.

  1. Προσοχή στη μπαταρία. Χρειάζεται προσοχή για την φροντίδα της μπαταρίας ώστε να διαρκέσει όσο περισσότερο γίνεται χωρίς να χάσει την απόδοσή της. Δεν αφήνουμε τη συσκευή στο φορτιστή με τις ώρες αφού τελειώσει η φόρτιση. Και προσπαθούμε να φορτίζουμε το κινητό όταν η μπαταρία έχει εξαντληθεί αρκετά και όχι κάθε λίγο και λιγάκι.
  2. Προσοχή στα μη-γνήσια αξεσουάρ. Φθηνά και κακοφτιαγμένα αξεσουάρ μπορεί να γλιτώνουν χρήματα όταν τα αγοράζουμε, όμως συχνά προκαλούν προβλήματα στη συσκευή μας. Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα οι φορτιστές που μπορεί να καταστρέψουν την μπαταρία και να μειώσουν το χρόνο ζωής της.
  3. Τακτικά update. Δεν αμελούμε να κάνουμε τακτικά τις ενημερώσεις στο λειτουργικό σύστημα του κινητού μας αλλά και στις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε. Πολύ συχνά οι ενημερώσεις είναι καθοριστικές για την σωστή λειτουργία της συσκευής και την επιμήκυνση της ζωής του κινητού μας.
  4. Προσοχή στα υγρά. Δεν θέλει και πολύ σκέψη, όμως συχνά παρασυρόμαστε αφού το smartphone είναι μέρος κάθε λεπτού της ζωής μας. Συχνά όμως το κινητό μπορεί να έχει μια ανεπιθύμητη επαφή με υγρά που εύκολα θα προκαλέσουν ζημιά. Και δεν αναφέρομαστε μόνο σε μια βουτιά στη θάλασσα. Ακόμα και μερικές σταγόνες καφέ που θα πέσουν στο ακουστικό ή το ηχείο μπορεί να έχουν καταστροφικό αποτέλεσμα.
  5. Η θήκη σώζει! Κι αυτό μπορεί να μοιάζει προφανής συμβουλή αλλά συχνά την παραγνωρίζουμε. Πολλές μικρές ζημιές σε οθόνες (και όχι μόνο) δεν θα είχαν συμβεί ποτέ με μια καλή θήκη προστασίας της συσκευής.
  6. Προσοχή στη ζέστη. Το κινητό τηλέφωνο δεν συμπαθεί καθόλου τις υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό σημαίνει ότι προσέχουμε να μην το αφήνουμε σε σημεία που τα βλέπει ο ήλιος (π.χ. στο τραπεζάκι του καφέ ή το ταμπλώ του αυτόκινήτου) καθώς πολύ εύκολα η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει προκαλώντας δυσλειτουργίες στη μπαταρία που πιθανώς να αφήσουν μόνιμα "κουσούρια".
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επεισόδιο με δύο νεαρούς τραυματίες τα ξημερώματα στα Λαδάδικα

Ελλάδα 04.10.2025
Ερευνάται τυχόν συμπλοκή κατά τη διάρκεια διασκέδασης των δύο ατόμων στην περιοχή

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Κόσμος 04.10.2025
O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Κόσμος 04.10.2025
Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Κόσμος 04.10.2025
Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Φρενίτιδα για τις νέες ταυτότητες: Διαθέσιμα ραντεβού… το Πάσχα!

Ελλάδα 04.10.2025
Σε ποιες περιπτώσεις η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει πιο άμεσα

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Καιρός 04.10.2025
Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Ελλάδα 04.10.2025
Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Κόσμος 04.10.2025
Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Κόσμος Χτες
Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Ελλάδα Χτες
Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση