E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Τραμπ λέει πως έγινε καλά και έκοψε τα φάρμακα ‑ O Αντονι Φάουτσι αμφιβάλλει

Ανυπόμονος να επιστρέψει στην προεκλογική του εκστρατεία ο Αμερικανός πρόεδρος, παρότι οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/10/2020 | 09:20

Ο Τραμπ λέει πως έγινε καλά και έκοψε τα φάρμακα ‑ O Αντονι Φάουτσι αμφιβάλλει

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή (9/10) το βράδυ (τοπική ώρα) σε μια συνέντευξή του στο Fox News ότι σταμάτησε πριν από οκτώ ώρες να παίρνει τη φαρμακευτική αγωγή για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

«Αυτήν τη στιγμή δεν παίρνω φάρμακα. Δεν παίρνω κανένα φάρμακο, εδώ και οκτώ ώρες», είπε.

Ανυπόμονος να επιστρέψει στην προεκλογική του εκστρατεία, μετά την μόλυνσή του με COVID-19, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα εκφωνήσει ομιλία σε ακροατήριο υποστηρικτών του που θα συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο του Λευκού Οίκου σήμερα Σάββατο (10/10) ενώ την Δευτέρα σκοπεύει να παραστεί σε προεκλογική συγκέντρωση στη Φλόριντα.

Φάουτσι: Οι αναφορές Τραμπ για «θεραπεία» της Covid-19 μπορεί να προκαλέσουν «μεγάλη σύγχυση»

Οι αναφορές του Ντόναλντ Τραμπ, που συγχαίρει τον εαυτό του για την ανάρρωσή του από την Covid-19 χάρη σε μια φαρμακευτική αγωγή την οποία περιγράφει ως «θεραπεία» της νόσου, μπορεί να προκαλέσουν «μεγάλη σύγχυση», δήλωσε ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι.

Ο Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων, αναφέρθηκε επίσης στην «εκδήλωση, εστία υπερμετάδοσης» του κορωνοϊού που έγινε στα τέλη Σεπτεμβρίου στον Λευκό Οίκο όπου φέρεται να μολύνθηκαν δεκάδες προσκεκλημένοι με Covid-19.

«Νομίζω ότι πραγματικά εξαρτάται από το τι εννοεί κανείς με τη λέξη θεραπεία, επειδή αυτή η λέξη προκαλεί μεγάλη σύγχυση», δήλωσε ο Φάουτσι στο CBS Radio.

«Έχουμε καλές φαρμακευτικές αγωγές για ανθρώπους που έχουν ασθενήσει σοβαρά και νοσηλεύονται», δήλωσε ο γιατρός, αναφέροντας διάφορα φάρμακα που έχουν ήδη δοκιμαστεί πειραματικά σε χιλιάδες ασθενείς, όπως το αντιϊκό φάρμακο ρεμδεσιβίρη και το κορτικοστεροειδές φάρμακο δεξαμεθαζόνη, που χορηγήθηκαν στον Αμερικανό πρόεδρο.

Αλλά ο δρ. Φάουτσι ήταν προσεκτικός για φαρμακευτικές αγωγές που βασίζονται σε «μονοκλωνικά» αντισώματα, όπως αυτή που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron, επαινόμενη από τον πρόεδρο Τραμπ, ή τη φαρμακευτική Eli Lilly.

«Αφήνουν υποσχέσεις σε κλινικές δοκιμές, αλλά συνολικά η αποτελεσματικότητα ή η ασφάλειά τους δεν έχει ακόμη αποδειχθεί», δήλωσε ο κορυφαίος επιδημιολόγος.

Η φαρμακευτική αγωγή με Regeneron έχει δώσει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα σε προκαταρκτικές κλινικές δοκιμές σε 275 ασθενείς.

Ερωτηθείς για τη χρησιμότητα της μάσκας μετά από τη θετική διάγνωση με κορωνοϊό πολλών προσκεκλημένων στην τελετή της 26ης Σεπτεμβρίου στον Κήπο των Ρόδων στον Λευκό Οίκο, ο Φάουτσι είπε ότι «τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους». «Είχαμε μια εκδήλωση υπερμετάδοσης στο Λευκό Οίκο (όπου) οι άνθρωποι ήταν κοντά ο ένας στον άλλο και δεν φορούσαν μάσκες», είπε.

Όσον αφορά τις ανησυχίες που διατυπώνουν ορισμένοι αναφορικά με τη βιαστική επιστροφή του Τραμπ στα καθήκοντά του και σε δημόσιες εκδηλώσεις, ο Φάουτσι τόνισε ότι εμπιστεύεται την ιατρική ομάδα του προέδρου.

«Μπορώ να σας πω ότι θα τον εξετάσουν (...) για να μάθουν αν είναι μολυσμένος», είπε. «Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι θα του κάνουν τεστ πριν τον αφήσουν να βγει έξω», συμπλήρωσε ο Φάουτσι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καμπανάκι! Πρόστιμο 350 ευρώ για χιλιάδες οδηγούς ‑ Το χαρτί που πρέπει να έχετε πάντα στο αυτοκίνητο

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Η ισχύουσα νομοθεσία για την κυκλοφορία των οχημάτων δεν περιορίζεται μόνο στους κανόνες οδικής συμπεριφοράς

Μαρία Καρυστιανού: Κατέθεσε για Καραμανλή ‑ Έτοιμη για την ίδρυση του νέου κόμματος

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Η ίδρυση του νέου κόμματος αναμένεται να γίνει την Δευτέρα 18 Μαΐου

Έμπολα: Νέος συναγερμός στο Κονγκό – Ξέσπασε επιδημία με 65 νεκρούς

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Τα συνολικά στοιχεία που έδωσαν οι υγειονομικές αρχές σκιαγραφούν μια κρίσιμη εικόνα: μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περίπου 246 ύποπτα κρούσματα

Νέα ανάλυση DNA του Χριστόφορου Κολόμβου αποκαλύπτει την αλήθεια για την καταγωγή του

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Για αιώνες, οι ιστορικοί πίστευαν ότι ο Κολόμβος γεννήθηκε στη Γένοβα της Ιταλίας, προερχόμενος από ταπεινή οικογένεια, πριν καταφέρει να πείσει τους Καθολικούς Μονάρχες να χρηματοδοτήσουν αυτό που πολλοί θεωρούσαν ένα αδύνατο ταξίδι πέρα από τον Ατλαντικό

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε το πτώμα του 54χρονου ‑ Τον σκότωσαν και τον πέταξαν στον Λουδία ποταμό

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Ο άνδρας φέρεται να έπεσε θύμα δολοφονίας με πυροβολισμό, ενώ για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ήδη δύο άτομα

Ηλιούπολη: Λουλούδια και μηνύματα στον τόπο της τραγωδίας με τις δυο νεκρές 17χρονες

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Η μία κοπέλα έχασε τη ζωή της ακαριαία, ενώ η δεύτερη υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματα της το απόγευμα της Πέμπτης στις 19:55.

Καιρός: Νεφώσεις και… δροσιά – Πού θα βρέξει

Καιρός 15.05.2026
Έως 26 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αττική, έως 24 στη Θεσσαλονίκη

H ΑΑΔΕ βάζει ψηφιακό «μάτι» στις δεξαμενές των πρατηρίων

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Στο στόχαστρο και το υγραέριο κίνησης

Τραμπ: Δεν θα κάνω πολλή υπομονή ακόμα με το Ιράν

Κόσμος 15.05.2026
Πριν αναχωρήσει για την Κίνα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η εκεχειρία με το Ιράν βρίσκεται σε «μηχανική υποστήριξη»

Θεσσαλονίκη: Πετούσε βαζάκια με εύφλεκτο υλικό στο σπίτι της πρώην του!

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Υπήρχε και προηγούμενη καταδικαστική απόφαση

Καρπούζι «σκότωσε» τετραμελή οικογένεια στην Ινδία – Τι έδειξαν οι εξετάσεις

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα

Τελευταίο κουδούνι για τα λύκεια – Ξεκινούν οι εξετάσεις τη Δευτέρα

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Πότε είναι η πρεμιέρα των πανελλαδικών