E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Ξεκινά δοκιμή θεραπείας με πλάσμα αίματος

Στη δοκιμή θα λάβουν μέρος 500 ενήλικες

Δημοσίευση 9/10/2020 | 12:46

Κορωνοϊός: Ξεκινά δοκιμή θεραπείας με πλάσμα αίματος

Συμμαχία φαρμακευτικών εταιρειών της οποίας ηγείται η Takeda Pharmaceutical Co της Ιαπωνίας καταχώρισε τον πρώτο της ασθενή που θα μετάσχει σε παγκόσμια κλινική δοκιμή θεραπείας με πλάσμα αίματος κατά της COVID-19, έπειτα από μήνες καθυστερήσεων για λόγους κανονιστικού χαρακτήρα, ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική φαρμακευτική εταιρεία.

Το τρίτο στάδιο δοκιμής της θεραπείας της συμμαχίας αυτής, η οποία είναι γνωστή ως CoVIg Plasma Alliance, έχει στόχο την συμμετοχή 500 ενηλίκων ασθενών από τις ΗΠΑ, το Μεξικό και άλλες 16 χώρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Takeda Pharmaceutical Co.

Στους ασθενείς θα χορηγηθεί το φάρμακο remdesivir της Gilead Science Inc παράλληλα με την θεραπεία με πλάσμα, την οποία θα παρέχουν η CSL Behring, η Takeda και άλλες δύο εταιρείες.

"Ελπίζουμε ότι θα υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από την κλινική δοκιμή πριν από το τέλος του έτους", σημειώνει ο Μπιλ Μετζανότε, ο οποίος είναι επικεφαλής ιατρός της CSL Behring, στην ανακοίνωση αυτή.

Η ομάδα αυτή φαρμακευτικών εταιρειών είχε στόχο να αρχίσει την κλινική δοκιμή της θεραπείας της τον Ιούλιο, αλλά αυτό καθυστέρησε εν αναμονή της χορήγησης ρυθμιστικής έγκρισης. Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας στις ΗΠΑ είναι ο χορηγός της δοκιμής αυτής.

Η συμμαχία αυτή φαρμακευτικών εταιρειών, στην οποία μετέχουν η γερμανική Biotest AG και η Octapharma Plasma, εργάζεται πάνω σε μια θεραπεία με υπεράνοση ανοσοσφαιρίνη που προέρχεται από πλάσμα αίματος. Αυτή προσφέρει μια καθορισμένη δόση αντισωμάτων και δεν χρειάζεται να περιοριστεί μόνον στους ασθενείς με συμβατούς τύπους αίματος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε προσοχή για τις θεραπείες πλάσματος κατά της COVID-19, λέγοντας ότι τα στοιχεία ότι λειτουργούν είναι "χαμηλής ποιότητας", μολονότι οι ΗΠΑ εξέδωσαν επειγόντως άδεια για τέτοιου είδους θεραπείες.

Η δοκιμή και η παραγωγή των θεραπειών αυτών είναι επίσης ευάλωτη σε μια έλλειψη πλάσματος από ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από την COVID-19.

Στην ανακοίνωσή της, η CoVIg Plasma Alliance καλεί τους ανθρώπους αυτούς που έχουν νοσήσει και αναρρώσει από τον νέο κορονοϊό να εξετάσουν να κάνουν δωρεά πλάσματός τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

«Μην το κάνεις»: Το δραματικό βίντεο για να μην πέσει γυναίκα από γέφυρα στο Μπρούκλιν

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η γυναίκα έμεινε στη γέφυρα για πάνω από μια ώρα, μέχρι ένας αστυνομικός να την αγκαλιάσει και να την απομακρύνει

Συνελήφθη στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης 60χρονος που έκανε παράνομα χειρουργεία σε ζώα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στην κατοικία του, εντοπίστηκαν ιατρικά εργαλεία, καθώς και τραπέζι χειρουργείου

Αγρια δολοφονία 43χρονης στην Ιρλανδία: Την βρήκε ξυλοκοπημένη η 13χρονη κόρη της, ύποπτος ο 28χρονος μετανάστης σύντροφός της

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η Τζέιμι Κάρνεϊ είχε γνωρίσει τον Αχμάντ Αλσακέρ σε πορεία υπέρ της Παλαιστίνης

WSJ: Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για νέο ιρανικό σχέδιο δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Θέλουν να εξοντώσουν τον ηγέτη των ΗΠΑ, εμένα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Αγκυρα - Αγνωστες οι πληροφορίες που παρέδωσε η Μοσάντ στις ΗΠΑ

Μαρινάκης για Τσίπρα: Γιατί κράτησε ανοιχτή τη Βουλή για τον Ποινικό Κώδικα και ποιους εξυπηρέτησε ο «εντιμότατος»;

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η λέξη ντροπή δεν είναι πια αρκετή για να αποδώσει το πολιτικό κατάντημα του Τσίπρα, ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τρεις συλλήψεις σε Θεσσαλονίκη και Χανιά για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Δύο άντρες και μία γυναίκα οι συλληφθέντες - Οι δύο αποτελούσαν το «επιχειρησιακό ζευγάρι» και ο τρίτος είχε υποστηρικτικό ρόλο – Πρόκειται για άτομα γνωστά στον αναρχικό χώρο, η γυναίκα έφυγε για Κρήτη μετά τη δολοφονία

Σκηνικό πρωτοφανούς έντασης από την Ζ. Κωνσταντοπούλου ‑ Κάλεσε την αστυνομία

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Πρέπει να επιληφθεί η αστυνομική αρχή για το αυτόφωρο κακούργημα που διαπράττουν οι βουλευτές της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εγώ ένα τσιγάρο άναψα»: Βίντεο με τραυματία εργαζόμενο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη στην επιχείρηση στον Ασπρόπυργο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Από την φωτιά τραυματίστηκαν έντεκα άτομα - Τα τρία δίνουν μάχη διασωληνωμένα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας