E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Ξεκινά δοκιμή θεραπείας με πλάσμα αίματος

Στη δοκιμή θα λάβουν μέρος 500 ενήλικες

Δημοσίευση 9/10/2020 | 12:46

Κορωνοϊός: Ξεκινά δοκιμή θεραπείας με πλάσμα αίματος

Συμμαχία φαρμακευτικών εταιρειών της οποίας ηγείται η Takeda Pharmaceutical Co της Ιαπωνίας καταχώρισε τον πρώτο της ασθενή που θα μετάσχει σε παγκόσμια κλινική δοκιμή θεραπείας με πλάσμα αίματος κατά της COVID-19, έπειτα από μήνες καθυστερήσεων για λόγους κανονιστικού χαρακτήρα, ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική φαρμακευτική εταιρεία.

Το τρίτο στάδιο δοκιμής της θεραπείας της συμμαχίας αυτής, η οποία είναι γνωστή ως CoVIg Plasma Alliance, έχει στόχο την συμμετοχή 500 ενηλίκων ασθενών από τις ΗΠΑ, το Μεξικό και άλλες 16 χώρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Takeda Pharmaceutical Co.

Στους ασθενείς θα χορηγηθεί το φάρμακο remdesivir της Gilead Science Inc παράλληλα με την θεραπεία με πλάσμα, την οποία θα παρέχουν η CSL Behring, η Takeda και άλλες δύο εταιρείες.

"Ελπίζουμε ότι θα υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από την κλινική δοκιμή πριν από το τέλος του έτους", σημειώνει ο Μπιλ Μετζανότε, ο οποίος είναι επικεφαλής ιατρός της CSL Behring, στην ανακοίνωση αυτή.

Η ομάδα αυτή φαρμακευτικών εταιρειών είχε στόχο να αρχίσει την κλινική δοκιμή της θεραπείας της τον Ιούλιο, αλλά αυτό καθυστέρησε εν αναμονή της χορήγησης ρυθμιστικής έγκρισης. Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας στις ΗΠΑ είναι ο χορηγός της δοκιμής αυτής.

Η συμμαχία αυτή φαρμακευτικών εταιρειών, στην οποία μετέχουν η γερμανική Biotest AG και η Octapharma Plasma, εργάζεται πάνω σε μια θεραπεία με υπεράνοση ανοσοσφαιρίνη που προέρχεται από πλάσμα αίματος. Αυτή προσφέρει μια καθορισμένη δόση αντισωμάτων και δεν χρειάζεται να περιοριστεί μόνον στους ασθενείς με συμβατούς τύπους αίματος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε προσοχή για τις θεραπείες πλάσματος κατά της COVID-19, λέγοντας ότι τα στοιχεία ότι λειτουργούν είναι "χαμηλής ποιότητας", μολονότι οι ΗΠΑ εξέδωσαν επειγόντως άδεια για τέτοιου είδους θεραπείες.

Η δοκιμή και η παραγωγή των θεραπειών αυτών είναι επίσης ευάλωτη σε μια έλλειψη πλάσματος από ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από την COVID-19.

Στην ανακοίνωσή της, η CoVIg Plasma Alliance καλεί τους ανθρώπους αυτούς που έχουν νοσήσει και αναρρώσει από τον νέο κορονοϊό να εξετάσουν να κάνουν δωρεά πλάσματός τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νίκαια: Βανάκι «λαμπάδιασε» τη στιγμή που κινούταν σε κεντρικό δρόμο

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Η πυροσβεστική αντέδρασε άμεσα και δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός

Η ανάρτηση Τραμπ με το όπλο στο χέρι: «Τέρμα ο καλός κύριος!»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος, μέσω ανάρτησής του στο Truth Social, προειδοποιεί το Ιράν «να βάλει μυαλό σύντομα»

Ο παιδικός έρωτας που κατέληξε σε οικογενειακή τραγωδία: Φριχτό τέλος για ζευγάρι σχεδόν δύο χρόνια μετά τον γάμο

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Οι Αρχές δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τα κίνητρα πίσω από το έγκλημα

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατηγορείται ο 89χρονος πιστολέρo: «Δεν είχα ανθρωποκτόνο πρόθεση»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο ίδιος φέρεται να επιμένει πως η αγανάκτηση όπλισε το χέρι του

Η δίκη του αιώνα για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Έλον Μασκ στο εδώλιο κατά της OpenAI

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Η δίκη του Έλον Μασκ κατά του Σαμ Αλτμαν, του OpenAI και της Microsoft ξεκίνησε στην Καλιφόρνια, με τον ιδρυτή της Tesla να υποστηρίζει ότι το OpenAI πρόδωσε την αρχική μη κερδοσκοπική αποστολή του

Προσπάθησε να πουλήσει σκύλο σε περαστικό στη Θεσσαλονίκη για 50 ευρώ και θα πληρώσει 4.000 ευρώ πρόστιμο

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο βουλγαρικής καταγωγής άνδρας συνελήφθη αφού πλησίασε διερχόμενο πολίτη και του πρότεινε να αγοράσει το τετράποδο

Προσπάθησε να πουλήσει σκύλο σε περαστικό στη Θεσσαλονίκη για 50 ευρώ και θα πληρώσει 4.000 ευρώ πρόστιμο

Ελλάδα 29.04.2026
Ο βουλγαρικής καταγωγής άνδρας συνελήφθη αφού πλησίασε διερχόμενο πολίτη και του πρότεινε να αγοράσει το τετράποδο

89χρονος: «Αν ήθελα θα τους σκότωνα αλλά το έκανα για τον ντόρο γιατί δεν βρίσκω το δίκιο μου»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τα πρώτα λόγια του 89χρονου στους αστυνομικούς

Η NASA εντόπισε γιγαντιαίο «μάτι» 40 χιλιομέτρων στη Σαχάρα

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Πώς δημιουργήθηκε το εντυπωσιακό φαινόμενο

Shrinkflation: Η «σιωπηλή» ακρίβεια στα ράφια – Πώς να την εντοπίσετε

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές