E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Ξεκινά δοκιμή θεραπείας με πλάσμα αίματος

Στη δοκιμή θα λάβουν μέρος 500 ενήλικες

Δημοσίευση 9/10/2020 | 12:46

Κορωνοϊός: Ξεκινά δοκιμή θεραπείας με πλάσμα αίματος

Συμμαχία φαρμακευτικών εταιρειών της οποίας ηγείται η Takeda Pharmaceutical Co της Ιαπωνίας καταχώρισε τον πρώτο της ασθενή που θα μετάσχει σε παγκόσμια κλινική δοκιμή θεραπείας με πλάσμα αίματος κατά της COVID-19, έπειτα από μήνες καθυστερήσεων για λόγους κανονιστικού χαρακτήρα, ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική φαρμακευτική εταιρεία.

Το τρίτο στάδιο δοκιμής της θεραπείας της συμμαχίας αυτής, η οποία είναι γνωστή ως CoVIg Plasma Alliance, έχει στόχο την συμμετοχή 500 ενηλίκων ασθενών από τις ΗΠΑ, το Μεξικό και άλλες 16 χώρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Takeda Pharmaceutical Co.

Στους ασθενείς θα χορηγηθεί το φάρμακο remdesivir της Gilead Science Inc παράλληλα με την θεραπεία με πλάσμα, την οποία θα παρέχουν η CSL Behring, η Takeda και άλλες δύο εταιρείες.

"Ελπίζουμε ότι θα υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από την κλινική δοκιμή πριν από το τέλος του έτους", σημειώνει ο Μπιλ Μετζανότε, ο οποίος είναι επικεφαλής ιατρός της CSL Behring, στην ανακοίνωση αυτή.

Η ομάδα αυτή φαρμακευτικών εταιρειών είχε στόχο να αρχίσει την κλινική δοκιμή της θεραπείας της τον Ιούλιο, αλλά αυτό καθυστέρησε εν αναμονή της χορήγησης ρυθμιστικής έγκρισης. Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας στις ΗΠΑ είναι ο χορηγός της δοκιμής αυτής.

Η συμμαχία αυτή φαρμακευτικών εταιρειών, στην οποία μετέχουν η γερμανική Biotest AG και η Octapharma Plasma, εργάζεται πάνω σε μια θεραπεία με υπεράνοση ανοσοσφαιρίνη που προέρχεται από πλάσμα αίματος. Αυτή προσφέρει μια καθορισμένη δόση αντισωμάτων και δεν χρειάζεται να περιοριστεί μόνον στους ασθενείς με συμβατούς τύπους αίματος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε προσοχή για τις θεραπείες πλάσματος κατά της COVID-19, λέγοντας ότι τα στοιχεία ότι λειτουργούν είναι "χαμηλής ποιότητας", μολονότι οι ΗΠΑ εξέδωσαν επειγόντως άδεια για τέτοιου είδους θεραπείες.

Η δοκιμή και η παραγωγή των θεραπειών αυτών είναι επίσης ευάλωτη σε μια έλλειψη πλάσματος από ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από την COVID-19.

Στην ανακοίνωσή της, η CoVIg Plasma Alliance καλεί τους ανθρώπους αυτούς που έχουν νοσήσει και αναρρώσει από τον νέο κορονοϊό να εξετάσουν να κάνουν δωρεά πλάσματός τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Ελλάδα Χτες
Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Ελλάδα Χτες
«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Ελλάδα Χτες
Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Κώστας Γκίνης: Με το σταυρό στο στόμα βρέθηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Πορόιας

Ελλάδα Χτες
Τραγικό φινάλε στην εξαφάνιση του 45χρονου άνδρα

Παράλυση στα ελληνικά αεροδρόμια ‑ Τι ισχύει για τις αποζημιώσεις των επιβατών

Ελλάδα Χτες
Πολλοί επιβάτες να ταλαιπωρούνται και να αναζητούν διευκρινίσεις για τα δικαιώματά τους