E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Ξεκινά δοκιμή θεραπείας με πλάσμα αίματος

Στη δοκιμή θα λάβουν μέρος 500 ενήλικες

Δημοσίευση 9/10/2020 | 12:46

Κορωνοϊός: Ξεκινά δοκιμή θεραπείας με πλάσμα αίματος

Συμμαχία φαρμακευτικών εταιρειών της οποίας ηγείται η Takeda Pharmaceutical Co της Ιαπωνίας καταχώρισε τον πρώτο της ασθενή που θα μετάσχει σε παγκόσμια κλινική δοκιμή θεραπείας με πλάσμα αίματος κατά της COVID-19, έπειτα από μήνες καθυστερήσεων για λόγους κανονιστικού χαρακτήρα, ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική φαρμακευτική εταιρεία.

Το τρίτο στάδιο δοκιμής της θεραπείας της συμμαχίας αυτής, η οποία είναι γνωστή ως CoVIg Plasma Alliance, έχει στόχο την συμμετοχή 500 ενηλίκων ασθενών από τις ΗΠΑ, το Μεξικό και άλλες 16 χώρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Takeda Pharmaceutical Co.

Στους ασθενείς θα χορηγηθεί το φάρμακο remdesivir της Gilead Science Inc παράλληλα με την θεραπεία με πλάσμα, την οποία θα παρέχουν η CSL Behring, η Takeda και άλλες δύο εταιρείες.

"Ελπίζουμε ότι θα υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από την κλινική δοκιμή πριν από το τέλος του έτους", σημειώνει ο Μπιλ Μετζανότε, ο οποίος είναι επικεφαλής ιατρός της CSL Behring, στην ανακοίνωση αυτή.

Η ομάδα αυτή φαρμακευτικών εταιρειών είχε στόχο να αρχίσει την κλινική δοκιμή της θεραπείας της τον Ιούλιο, αλλά αυτό καθυστέρησε εν αναμονή της χορήγησης ρυθμιστικής έγκρισης. Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας στις ΗΠΑ είναι ο χορηγός της δοκιμής αυτής.

Η συμμαχία αυτή φαρμακευτικών εταιρειών, στην οποία μετέχουν η γερμανική Biotest AG και η Octapharma Plasma, εργάζεται πάνω σε μια θεραπεία με υπεράνοση ανοσοσφαιρίνη που προέρχεται από πλάσμα αίματος. Αυτή προσφέρει μια καθορισμένη δόση αντισωμάτων και δεν χρειάζεται να περιοριστεί μόνον στους ασθενείς με συμβατούς τύπους αίματος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε προσοχή για τις θεραπείες πλάσματος κατά της COVID-19, λέγοντας ότι τα στοιχεία ότι λειτουργούν είναι "χαμηλής ποιότητας", μολονότι οι ΗΠΑ εξέδωσαν επειγόντως άδεια για τέτοιου είδους θεραπείες.

Η δοκιμή και η παραγωγή των θεραπειών αυτών είναι επίσης ευάλωτη σε μια έλλειψη πλάσματος από ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από την COVID-19.

Στην ανακοίνωσή της, η CoVIg Plasma Alliance καλεί τους ανθρώπους αυτούς που έχουν νοσήσει και αναρρώσει από τον νέο κορονοϊό να εξετάσουν να κάνουν δωρεά πλάσματός τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Euroleague: Έχασε την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός, δεύτερη ήττα από την Βαλένθια στο ΟΑΚΑ και η σειρά σε πέμπτο ματς

Αθλητικά Νέα Χτες
Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν ξανά από την Ισπανική ομάδα με 89-86 και η σειρά είναι στο 2-2

Ουκρανός βασάνιζε τους συγκρατούμενούς του σε φυλακή του Ντονέτσκ, κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Του είχε ανατεθεί να αποσπά ομολογίες -Τους χτυπούσε, τους έκανε βασανιστήρια, χρησιμοποιούσε σeξουαλική βία και άλλες απάνθρωπες, εξευτελιστικές πράξεις

Αμερικανικές δυνάμεις χτυπούν δύο ιρανικά τάνκερ που παραβίασαν τον αποκλεισμό ‑ Βίντεο της επίθεσης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Ουάσιγκτον έχει αναχαιτίσει συνολικά 4 πλοία για προσπάθεια παραβίασης των αμερικανικών περιορισμών

Ανακαλύφθηκε γιγαντιαίο ρουμπίνι 11.000 καρατιών ‑ Αξίζει εκατομμύρια

E-Daily 3.Left Χτες
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ρουμπίνια που έχουν βρεθεί

Βόλος: Προφυλακιστέος ο επίδοξος ληστής που ξυλοκόπησε και χτύπησε με σίδερο 55χρονο

Ελλάδα Χτες
Προφυλακιστέος κρίθηκε 48χρονος στον Βόλο, ο οποίος κατηγορείται ότι επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά 55χρονο στην πυλωτή πολυκατοικίας, σε περιστατικό που συνέβη τον περασμένο Φεβρουάριο και οδήγησε στη σύλληψή του μήνες αργότερα

Θεσσαλονίκη: Λύκος εμφανίστηκε στα Μετέωρα ‑ Καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το άγριο ζώο καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας σπιτιού να κινείται στους δρόμους της περιοχής, πιθανότατα αναζητώντας τροφή ή κατεύθυνση προς πιο φυσικό περιβάλλον

Προφυλακίστηκε ο 25χρονος για τον ξυλοδαρμό του 17χρονου με αυτισμό στη Νέα Φιλαδέλφεια – «Ντρέπομαι, ντρέπομαι»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο νεαρός στην απολογία του εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του

Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από πτώση από πολυκατοικία 29χρονος στο Ρέθυμνο, πηδούσε από μπαλκόνι σε μπαλκόνι

E-Daily 2.TopNews Χτες
O νεαρός έμενε μαζί με τη σύντροφό του σε Airbnb στον 5ο όροφο πολυκατοικίας και φέρεται να κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

Κρήτη: Η ΑΑΔΕ στέλνει μαζικά ειδοποιητήρια και ζητά από αγρότες επιστροφές από επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕ

Ελλάδα Χτες
Μάλιστα η ΑΑΔΕ ζητά την άμεση καταβολή των επιστροφών από τους αγρότες