E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Της έκανε καισαρική μεθυσμένη και την σκότωσε

Παραδέχθηκε πως ο εθισμός της στο αλκοόλ είναι «ασύμβατος» με το επάγγελμά της

Δημοσίευση 8/10/2020 | 19:19

Της έκανε καισαρική μεθυσμένη και την σκότωσε

Μια 51χρονη αναισθησιολόγος από το Βέλγιο που ήταν μεθυσμένη κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης καισαρικής, με τραγικά αποτελέσματα, και κάθισε σήμερα στο εδώλιο στη Γαλλία, παραδέχθηκε πως ο εθισμός της στο αλκοόλ είναι «ασύμβατος» με το επάγγελμά της, την πρώτη ημέρα της δίκης της.

«Αναγνωρίζω σήμερα ότι ο εθισμός μου ήταν ασύμβατος με το επάγγελμά μου», «θα μετανιώνω για αυτόν τον θάνατο ολόκληρη τη ζωή μου», δήλωσε σήμερα η Χέλγκα Βότερς ενώπιον του δικαστηρίου του Πο (νοτιοδυτική Γαλλία).

Η αναισθησιολόγος ανέγνωσε μια δήλωση χωρίς να ρίξει ούτε ένα βλέμμα στην οικογένεια του θύματος, της 28χρονης Βρετανίδας Σίνθια Χόουκ. Κατόπιν, είπε ότι θα ήθελε να μη μιλήσει καθόλου κατά τη διάρκεια της δίκης, που θα διαρκέσει έως την Παρασκευή.

«Θεωρώ πως έριξαν πάνω μου όλο το βάρος αυτής της τραγωδίας», είπε η γιατρός, η οποία συχνά υποβάθμιζε την ευθύνη της κατά τη διάρκεια της έρευνας, επικαλούμενη κυρίως τις δυσκολίες επικοινωνίας μεταξύ της ομάδας των χειρουργών.

Εξήγησε, επίσης, ότι «δεν είναι ακόμη ικανή να ελέγξει» τον αλκοολισμό της, επισημαίνοντας πως δεν θέλει να «παραστήσει το θύμα».

Έξι χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα, η αναισθησιολόγος κατηγορείται για «ανθρωποκτονία από αμέλεια» και βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης το μέγιστο 3 ετών.

Υπό δικαστικό έλεγχο, ζει αυτή τη στιγμή στο σπίτι των γονιών της στο Βέλγιο.

Την 26η Σεπτεμβρίου του 2014, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια του αλκοόλ, υπέπεσε σε σειρά ιατρικών λαθών, κατά τη διάρκεια της επέμβασης καισαρικής στην Σύνθια Χόουκ, η οποία έπρεπε να είχε γεννήσει λίγες ημέρες πριν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Η Βότερς της έκανε επισκληρίδιο το απόγευμα, όμως η εγκυμοσύνη περιπλεκόταν και θεωρήθηκε επιβεβλημένη η καισαρική. Η ανάσα της αναισθησιολόγου μύριζε αλκοόλ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Το μωρό γεννήθηκε γύρω στις 22.20 το βράδυ και τότε ξεκίνησαν οι επιπλοκές για την άτυχη γυναίκα. «Η Σύνθια άρχισε να κινείται, να ξυπνάει, έκανε εμετό. Έδωσε μάχη και κατάφερε να βγάλει τον σωλήνα», κατέθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Έπειτα από σειρά ιατρικών λαθών της γιατρού, η νεαρή Βρετανίδα απεβίωσε 4 ημέρες μετά, έπειτα από ανακοπή, χωρίς να προλάβει να δει το μωρό της, που γεννήθηκε υγιές.

Ενώπιον των ερευνητών, η κατηγορούμενη γιατρός παραδέχθηκε πως είχε ξεκινήσει την ημέρα της με ένα μείγμα από βότκα και νερό, «όπως κάθε ημέρα» τα τελευταία 10 χρόνια και είχε βγει το βράδυ για να πιει «ένα ποτήρι ροζέ κρασί» ή δύο σε σπίτι φίλων της.

Η αναισθησιολόγος εθίστηκε στο αλκοόλ αφότου χώρισε με τη σύντροφό της το 2005. Παρά το γεγονός ότι είχε απολυθεί δύο φορές για σοβαρά λάθη σε σχέση με τον αλκοολισμό της στο Βέλγιο, «για το ιστορικό της δεν είχε ενημερωθεί ο ιατρικός σύλλογος του Βελγίου», αποκάλυψε ερευνητής της αστυνομίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια καλεί τον Τραμπ να αποζημιώσει τους Αμερικανούς μετά την ακύρωση των δασμών

Κόσμος Χτες
Κάθε δολάριο που αφαιρέθηκε παράνομα πρέπει να καταβληθεί αμέσως, με τους τόκους. Να επιστρέψεις τα χρήματα» τόνισε ο Γκάβιν Νιούσομ

Κακοκαιρία: Ξεκίνησε η μπόρα στην Αττική

Καιρός Χτες
Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Έκπτωτος πρίγκιπας Αντριου: Οι λόγοι που ο Ουίλιαμ μπορεί να αισθάνεται «απελευθερωμένος» με την σύλληψη του θείου του

Κόσμος Χτες
Το παρασκήνιο της ρήξης ανάμεσα στον πρίγκιπα της Ουαλίας και τον Αντριου, η «σιδηρά» στάση του βασιλιά Καρόλου και η επόμενη μέρα για τη βρετανική μοναρχία

Δασμοί Τραμπ: Ελπίδες για παγκόσμια οικονομική «ανάσα» μετά το «άκυρο» του Ανώτατου Δικαστηρίου στις ΗΠΑ

Οικονομία Χτες
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι γενικευμένοι δασμοί δεν είχαν νόμιμη βάση, ανοίγοντας δρόμο για ανατροπή στο εμπορικό κόστος και για επιστροφές δασμών εκατοντάδων δισ. δολαρίων

Βίντεο‑ντοκουμέντο από το φονικό στον Δομοκό δείχνει αρχιφύλακα και εκτελεστή πριν και μετά το έγκλημα

Ελλάδα Χτες
Το βιντεοληπτικό υλικό που εξετάζουν οι Αρχές για τη δολοφονία στις Φυλακές Δομοκού

Δημοσιογράφος της DW συνελήφθη στην Τουρκία για «προσβολή κατά του προέδρου»

Κόσμος Χτες
Ποιος είναι ο Alican Uludağ - Τον συνέλαβαν 30 αστυνομικοί, μεταδίδει η Deutsche Welle

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας: Μποτιλιαρισμένος ο Κηφισός, 30λεπτες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

Ελλάδα Χτες
Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Υλίκης - Πληρότητες 100% στα δρομολόγια για Πάτρα από τα ΚΤΕΛ Κηφισού

Ισχυρό πλήγμα στον Τραμπ: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακυρώνει δασμούς του

Κόσμος Χτες
Το γεγονός προκαλεί εντύπωση, καθώς πέρυσι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τάχθηκε επανειλημμένα υπέρ του Προέδρου σε μια σειρά έκτακτων αποφάσεων για τη μετανάστευση, την απόλυση των επικεφαλής ανεξάρτητων οργανισμών και τις βαθιές περικοπές στις κρατικές δαπάνες.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Απέσυρε την αγωγή εις βάρος του Μίνου Μάτσα για την επιμέλεια των παιδιών

Πολιτική Χτες
Η Υπουργός Τουρισμού παραιτήθηκε από τη δικαστική διεκδίκηση της επιμέλειας που είχε καταθέσει τον Ιανουάριο

Καισαριανή: Η πρώτη δήλωση του Βέλγου συλλέκτη για τις φωτογραφίες: «Ανακουφισμένος που τελείωσαν όλα»

Ελλάδα Χτες
Ανέφερε ότι υπάρχει λύση στο τραπέζι με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις φωτογραφίες

Πέθανε η δημοσιογράφος Ντέπυ Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος

Ελλάδα Χτες
Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 11:30 η κηδεία της Ντέπυς Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος

ΗΠΑ: Αεροδρόμιο θα πάρει το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ

Κόσμος Χτες
Μετονομάζεται σε «Ντόναλντ Τραμπ» το αεροδρόμιο του Παλμ Μπιτς μετά από έγκριση των αρχών της Φλόριντα