E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Της έκανε καισαρική μεθυσμένη και την σκότωσε

Παραδέχθηκε πως ο εθισμός της στο αλκοόλ είναι «ασύμβατος» με το επάγγελμά της

Δημοσίευση 8/10/2020 | 19:19

Της έκανε καισαρική μεθυσμένη και την σκότωσε

Μια 51χρονη αναισθησιολόγος από το Βέλγιο που ήταν μεθυσμένη κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης καισαρικής, με τραγικά αποτελέσματα, και κάθισε σήμερα στο εδώλιο στη Γαλλία, παραδέχθηκε πως ο εθισμός της στο αλκοόλ είναι «ασύμβατος» με το επάγγελμά της, την πρώτη ημέρα της δίκης της.

«Αναγνωρίζω σήμερα ότι ο εθισμός μου ήταν ασύμβατος με το επάγγελμά μου», «θα μετανιώνω για αυτόν τον θάνατο ολόκληρη τη ζωή μου», δήλωσε σήμερα η Χέλγκα Βότερς ενώπιον του δικαστηρίου του Πο (νοτιοδυτική Γαλλία).

Η αναισθησιολόγος ανέγνωσε μια δήλωση χωρίς να ρίξει ούτε ένα βλέμμα στην οικογένεια του θύματος, της 28χρονης Βρετανίδας Σίνθια Χόουκ. Κατόπιν, είπε ότι θα ήθελε να μη μιλήσει καθόλου κατά τη διάρκεια της δίκης, που θα διαρκέσει έως την Παρασκευή.

«Θεωρώ πως έριξαν πάνω μου όλο το βάρος αυτής της τραγωδίας», είπε η γιατρός, η οποία συχνά υποβάθμιζε την ευθύνη της κατά τη διάρκεια της έρευνας, επικαλούμενη κυρίως τις δυσκολίες επικοινωνίας μεταξύ της ομάδας των χειρουργών.

Εξήγησε, επίσης, ότι «δεν είναι ακόμη ικανή να ελέγξει» τον αλκοολισμό της, επισημαίνοντας πως δεν θέλει να «παραστήσει το θύμα».

Έξι χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα, η αναισθησιολόγος κατηγορείται για «ανθρωποκτονία από αμέλεια» και βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης το μέγιστο 3 ετών.

Υπό δικαστικό έλεγχο, ζει αυτή τη στιγμή στο σπίτι των γονιών της στο Βέλγιο.

Την 26η Σεπτεμβρίου του 2014, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια του αλκοόλ, υπέπεσε σε σειρά ιατρικών λαθών, κατά τη διάρκεια της επέμβασης καισαρικής στην Σύνθια Χόουκ, η οποία έπρεπε να είχε γεννήσει λίγες ημέρες πριν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Η Βότερς της έκανε επισκληρίδιο το απόγευμα, όμως η εγκυμοσύνη περιπλεκόταν και θεωρήθηκε επιβεβλημένη η καισαρική. Η ανάσα της αναισθησιολόγου μύριζε αλκοόλ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Το μωρό γεννήθηκε γύρω στις 22.20 το βράδυ και τότε ξεκίνησαν οι επιπλοκές για την άτυχη γυναίκα. «Η Σύνθια άρχισε να κινείται, να ξυπνάει, έκανε εμετό. Έδωσε μάχη και κατάφερε να βγάλει τον σωλήνα», κατέθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Έπειτα από σειρά ιατρικών λαθών της γιατρού, η νεαρή Βρετανίδα απεβίωσε 4 ημέρες μετά, έπειτα από ανακοπή, χωρίς να προλάβει να δει το μωρό της, που γεννήθηκε υγιές.

Ενώπιον των ερευνητών, η κατηγορούμενη γιατρός παραδέχθηκε πως είχε ξεκινήσει την ημέρα της με ένα μείγμα από βότκα και νερό, «όπως κάθε ημέρα» τα τελευταία 10 χρόνια και είχε βγει το βράδυ για να πιει «ένα ποτήρι ροζέ κρασί» ή δύο σε σπίτι φίλων της.

Η αναισθησιολόγος εθίστηκε στο αλκοόλ αφότου χώρισε με τη σύντροφό της το 2005. Παρά το γεγονός ότι είχε απολυθεί δύο φορές για σοβαρά λάθη σε σχέση με τον αλκοολισμό της στο Βέλγιο, «για το ιστορικό της δεν είχε ενημερωθεί ο ιατρικός σύλλογος του Βελγίου», αποκάλυψε ερευνητής της αστυνομίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε η Μέλπω Ζαρόκωστα

Ελλάδα 16.01.2026
Σε ηλικία 92 ετών

Φόβοι ότι η 16χρονη Λόρα έχει φύγει από την Αθήνα, «σαρώνουν» πτήσεις, λιμάνια και ΚΤΕΛ

Ελλάδα 16.01.2026
Με δεδομένο πως δεν υπάρχει κανένα ίχνος της από τις 8 Ιανουαρίου, οι Αρχές έχουν ανοίξει τις έρευνες σε λιμάνια, σταθμούς ΚΤΕΛ και στο αεροδρόμιο

Το X επιτρέπει ακόμη την ανάρτηση σεξουαλικού περιεχομένου που δημιουργείται με το Grok AI

Tech + Science 16.01.2026
Παρά τους περιορισμούς που ανακοίνωσε πρόσφατα το δίκτυο του Έλον Μασκ, η εφαρμογή Grok Imagine συνεχίζει να ανταποκρίνεται σε εντολές για ψηφιακή αφαίρεση ρούχων από εικόνες γυναικών

Αδημοσίευτο βίντεο από φυλή που ζει απομονωμένη στον Αμαζόνιο: «Σκεφτόμουν από πού θα έρθει το βέλος»

Κόσμος 16.01.2026
Τελικά η απειλή που ένιωσαν μετατράπηκε σε περιέργεια

Αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν έναν άνδρα λίγο πριν μαχαιρώσει μία γυναίκα σε εμπορικό κέντρο στο Χονγκ Κονγκ, δείτε βίντεο

Κόσμος 16.01.2026
Σε βίντεο φαίνεται ο άνδρας να κρατάει μία γυναίκα όμηρο και όταν πάει να τη μαχαιρώσει, τον πυροβολούν πέντε φορές - Πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο

Μινεάπολη: Πράκτορες της ICE έσυραν ΑμεΑ πολίτη με τη βία από το όχημά της: «Πήγαινα στον γιατρό»

Κόσμος 16.01.2026
Της έσπασαν το τζάμι του συνοδηγού, έκοψαν τη ζώνη ασφαλείας της και την τράβηξαν έξω για να τη συλλάβουν

Λατινοπούλου: Κατήγγειλε γείτονές της για κάμερες που κατέγραφαν το σπίτι της ‑ Δύο συλλήψεις

Ελλάδα 16.01.2026
Δύο ημεδαποί, ένας 55χρονος και μία 51χρονη, συνελήφθησαν καθώς οι κάμερες του σπιτιού τους κατέγραφαν ιδιωτικό χώρο της οικίας της 35χρονης

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 16χρονο που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Σητεία

Ελλάδα 16.01.2026
Aπολογείται ο ανήλικος οδηγός του αυτοκινήτου

Το επεισόδιο on air με τον Βαρουφάκη για τα ναρκωτικά και η ανάρτηση‑παράπονο «για τη σιωπηλή άδεια προς τον καθένα να με κακοποιεί»

Πολιτική 16.01.2026
Σε καμία περίπτωση δεν θα άλλαζα όσα είπα και θα έλεγα ακριβώς τα ίδια για τα ναρκωτικά, επέμεινε ο Γιάννης Βαρουφάκης

Καιρός: Έρχεται νέα χειμερινή μεταβολή ‑ Ο ρόλος του Σιβηρικού αντικυκλώνα για τη συνέχεια

Καιρός 16.01.2026
Τι αναφέρει η μετεωρολόγος, Όλγα Παπαβγούλη σε ανάρτησή της