E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η γιαγιά από τη Χίο που κάνει online μαθήματα μαγειρικής στους ξένους

Από τον Άη Γιώργη τον Συκούση βρέθηκε στον Άγιο Γεώργιο στο Στάτεν Άιλαντ και κατέκτησε τους Νεοϋορκέζους με την κουζίνα της μαμάς της

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 8/10/2020 | 10:43

Η γιαγιά από τη Χίο που κάνει online μαθήματα μαγειρικής στους ξένους

Σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης, το Enoteka Maria στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης, το ρόλο των σεφ έχουν αναλάβει γιαγιάδες από όλα τα μέρη του κόσμου.

Το εστιατόριο άνοιξε τις πύλες του το 2006 και απασχολεί γιαγιάδες από την Ελλάδα, τη Ρωσία, τη Σρι Λάνκα, την Αργεντινή, την Αλγερία, την Τσεχία και αλλού.

Ο γεννημένος στο Μπρούκλιν Τζόντι Σκαραβέλα δημιούργησε το εστιατόριο όταν έχασε τη γιαγιά και τη μητέρα του. Στην αρχή άνοιξε την κουζίνα του σε Ιταλίδες γιαγιάδες, λόγω της καταγωγής του. «Όταν βλέπω μία Ιταλίδα γιαγιά στην κουζίνα να μαγειρεύει αισθάνομαι ασφάλεια», είπε σε παλαιότερη συνέντευξή του στο Refinery29. Όμως είδε πως οι πελάτες ήθελαν να βλέπουν τις γιαγιάδες εν δράσει και τότε σκέφτηκε πως μια γιαγιά είναι τέλεια απ'όπου κι αν προέρχεται και έτσι, σιγά σιγά ήρθαν γιαγιάδες κι από άλλες χώρες. Στο εστιατόριο του σήμερα εργάζονται 30 έως 40 γιαγιάδες!

Εκτός από το να φας, μπορείς και να μάθεις να μαγειρεύεις! Στόχος των μαθημάτων είναι όσοι συμμετέχουν να μάθουν να δημιουργούν στην κουζίνα με τον μοναδικό τρόπο της γιαγιάς.

Την ελληνική κουζίνα εκπροσωπεί η γιαγιά Πλουμίτσα από τη Χίο!

"Αν δεν μπορείτε να βρεθείτε στα μαθήματα, όπως τόσοι και τόσοι, μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα μαγειρικής online!" γράφει στο σαιτ του εστιατορίου.

Γεια σας. Ονομάζομαι Πλουμίτσα. Κατάγομαι από τον Άγιο Γεώργιο Συκούση που βρίσκεται στο νησί της Μυροβόλου Χίου. Μεγάλωσα στην Χίο με τους γονείς μου και τα τρία αδέλφια μου. Από μικρή μου άρεσε πολύ να φτιάχνω γλυκά αλλά η μαμά μου ήθελε να τα κάνει όλα μόνη της. Στην ηλικία των 24 ετών, παντρεύτηκα και μετακόμισα στην Αμερική. Δεν ήξερα να μαγειρεύω τίποτα, αλλά ο άντρας μου, που ήταν και εκείνος από τον Άγιο Γεώργιο Συκούση, και η Θεία του, με έμαθαν να μαγειρεύω.

Κάναμε τρία παιδιά, και τα στείλαμε σε Ελληνικά σχολεία. Επειδή δεν εργαζόμουν όταν τα παιδιά ήταν μικρά, είχα καιρό και μου άρεσε πολύ να μαγειρεύω τα Ελληνικά φαγητά που έφτιαχνε η μητέρα μου. Στα γράμματα που μου έστελνε, έγραφε πως έφτιαχνε διάφορα φαγητά και ακολουθούσα τις οδηγίες της. Σιγά-σιγά έμαθα να φτιάχνω τα ωραία φαγητά της μητέρας μου.

Τώρα που τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει, και ο μεγαλύτερος μου γιος έχει παντρευτεί και έχω εγγονό, έρχονται στο σπίτι και τους φτιάχνω τα ελληνικά φαγητά και γλυκά που τους αρέσουν.

Θέλω να μάθουν όλοι τα φανταστικά πιάτα της Ελλάδας. Γι' αυτό είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα παρουσιάσω μια γεύση της Ελλάδας σε τέτοιο ωραίο εστιατόριο. Ο προστάτης του χωριού μου, ο Άγιος Γεώργιος, με κάλεσε πίσω κοντά του στον Άγιο Γεώργιο του Στατεν Άιλαντ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Σβήνουν τα δικαιώματα των γυναικών από τις αναφορές ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Stories 04.10.2025
Η σιωπηλή διαγραφή που αλλάζει τα πάντα: Τι κρύβει η νέα έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

3 δείκτες προειδοποιούν για νέο κύμα ακρίβειας

Stories 04.10.2025
Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,9% τον Αύγουστο

Η χώρα που μετρά τους περισσότερους αιωνόβιους παγκοσμίως

Stories 04.10.2025
Περπάτημα, καλλιγραφία και 114 χρόνια ζωής

Το φαινόμενο των Sephora kids: Γιατί οι ανήλικοι έχουν πάθει τέτοια εμμονή με το skincare;

Stories 04.10.2025
Στο στόχαστρο τα καλλυντικά με αντιγηραντικά συστατικά για ανήλικους – Ξεκινά νέα προσπάθεια απαγόρευσης

Οι αποδείξεις Αμερικανού επιστήμονα ότι υπάρχει μεταθανάτια ζωή

Νέα Εποχή 04.10.2025
«Οι ασθενείς που αναζωογονούνται μετά την ανακοπή καρδιάς συχνά διηγούνται ότι ξαναζούν κάθε στιγμή της ζωής τους»

Πώς μια 80χρονη Κορεάτισσα κατάφερε να φτάσει στις φιναλίστ Miss Universe

Πρόσωπα 04.10.2025
Η ζωή είναι γεμάτη ωραίες εκπλήξεις

Τα 5 πιο παράξενα φυτά του κόσμου

Περιβάλλον 04.10.2025
Κάποια τα έχουμε και στην Ελλάδα!

«Και οι τοίχοι έχουν αυτιά»: Η μηχανή κατασκοπείας που πέρασαν 7 χρόνια για να ανακαλυφθεί

Ιστορικά 04.10.2025
Το κόλπο των Σοβιετικών και η δραματική ανακάλυψη