E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σταύρος Κοντονής: Παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας»

Δημοσίευση 8/10/2020 | 09:47

Σταύρος Κοντονής: Παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτηση του από την Κεντρική Επιτροπή και άλλα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε, μέσω του ΑΝΤ1, ο πρώην υπ. Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Ο κ. Κοντονής είπε ότι στην απόφαση του οδηγήθηκε καθώς «το κόμμα, ο τρόπος που οργανώνεται από εδώ και πέρα και οι πολιτικές που εκπονούνται, είναι μια εσωκομματική πάλη που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και της κοινωνίας».

«Δεν θέλω να αναλάβω εγώ αυτές τις ευθύνες, οι οποίες προκύπτουν και κάνω έκκληση στα μέλη του κόμματος, να μην ενδώσουν σε μια πορεία μηχανισμών προς το συνέδριο», είπε ο Σταύρος Κοντονής, αφήνοντας αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και των εσωκομματικών του αντιπάλων. Όπως ανέφερε, για τις αποφάσεις του έχει ενημερώσει μόνο τον Αλέξη Τσίπρα.

«Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση. Εγώ είχα εκφράσει την διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την Κυβέρνηση (σημ: του ΣΥΡΙΖΑ), καθώς ορισμένες παράμετροι του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για την Χρυσή Αυγή. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφθεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία», είπε ο κ. Κοντονής, ο οποίος εκείνη την περίοδο αντικαταστάθηκε στο Υπ. Δικαιοσύνης από τον Μιχάλη Καλογήτου.

Όπως επεσήμανε, «η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με τους μέλους και εγώ αυτό το θεωρώ προβληματικό. Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης το είχα αναφέρει, έχοντας στο μυαλό μου και την δίκη για την Χρυσή Αυγή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ευρωπαϊκός «κόφτης» στα μέτρα στήριξης των αγροτών ‑ Με δεμένα χέρια το οικονομικό επιτελείο λόγω de minimis

Οικονομία 23.12.2025
Ο κανονισμός de minimis επιτρέπει στα κράτη-μέλη να χορηγούν μικρές ενισχύσεις χωρίς προέγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό αυστηρούς όμως περιορισμούς.

Τους έπιασαν στα πράσα οι κάμερες – Πάνω από 1.000 οδηγούσαν με το κινητό στο χέρι στη Συγγρού

Ελλάδα 23.12.2025
To νέο δίκτυο θα αριθμεί συνολικά περίπου 3.000 κάμερες

ΕΦΕΤ: Μην καταναλώσετε αυτές τις καραμέλες – Προσοχή στα παιδιά

Ελλάδα 23.12.2025
«Μπορεί να έχει επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά»

Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκαν σε 13χρονο γιατί τους ενοχλούσε το τύμπανο κατά τη διάρκεια αγώνα

Ελλάδα 23.12.2025
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Δυο άνδρες 52 και 56 ετών συνελήφθησαν, καθώς επιτέθηκαν σε ανήλικο χτυπώντας το επειδή ενοχλούνταν από τον ήχο ενός τυμπάνου.

ΗΠΑ: 26χρονη δασκάλα έστειλε… 35.000 ερωτικά μηνύματα σε 11χρονο & ξέσπασε σε κλάματα όταν καταδικάστηκε!

Κόσμος 23.12.2025
«Θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές ότι αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για κάθε όριο που ξεπέρασα», είπε στο δικαστήριο

Καιρός Χριστουγέννων: Διπλό κύμα κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Καιρός 23.12.2025
Τι δείχνουν οι προβλέψεις της ΕΜΥ και των μετεωρολόγων

Δεν έχει ασκηθεί δίωξη στον αγροτοσυνδικαλιστή, η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης

Ελλάδα Χτες
Η σπουδή ενοχοποίησης του Κώστα Ανεστίδη για δύο κακουργήματα, ενώ η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης μάλλον δικαιώνει όσους μιλούν για προφανή σκοπιμότητα ανάδειξης του θέματος, εις βάρος των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Τέμπη: «Δεν τρομοκρατούμαστε, δε σταματάμε»: Ανακοίνωση‑καταπέλτης από τον Σύλλογο Συγγενών για τον έλεγχο του ΣΔΟΕ

Ελλάδα Χτες
«Η σημειολογία της συγκυρίας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι απέναντί μας έχουμε ένα εχθρικό κράτος».

Ανοιξαν οι αγρότες τις σήραγγες στα Τέμπη, η Τροχαία εκτρέπει τα ΙΧ – Οι επόμενες κινήσεις τους

Ελλάδα Χτες
«Δεν απαντάνε στα αιτήματά μας και γι` αυτό αναμένουμε όπως βλέπετε μαχητικά, δυναμικά και συνεχίζουμε τον αγώνα».

Ανεστίδης: Δεν έχουν δεσμευτεί τα χρήματά μου – Έδειξε on κάμερα αποδεικτικά ανάληψης από τράπεζα

Ελλάδα Χτες
Ο Κώστας Ανεστίδης καταγγέλλει επίσης ότι δεχόταν τηλεφωνήματα από το Μαξίμου ώστε να βρεθεί μία δίαυλος επικοινωνίας για να υποχωρήσουν τα μπλόκα