E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καλλιάνος για τον καιρό: «Σκωτσέζικο ντους» η σημερινή κακοκαιρία‑εξπρές

«Η θερμοκρασία θα πέσει. Πάμε για καλό καιρό Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή»

Δημοσίευση 8/10/2020 | 08:35

Καλλιάνος για τον καιρό: «Σκωτσέζικο ντους» η σημερινή κακοκαιρία‑εξπρές

Ως «σκωτσέζικο ντους» χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα όσον αφορά τον καιρό ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος.

Όπως εξήγησε «η ημέρα θα είναι βροχερή εκτός από τα νότια της επικράτειας» εξηγώντας ότι απο τα βόρεια της Πελοπόννησου και προς τα πάνω «κατά διαστήματα ο καιρος θα είναι άστατος με βροχές αλλά και καταιγίδες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, από νωρίς το πρωί σημειώνονται «πολύ ισχυρές καταιγίδες στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαιό αλλά και στα Επτάνησα».

Όσον αφορά τη θερμοκρασία ο Γιάννης Καλλιάνος είπε ότι «θα πέσει απο σήμερα, εκτοπίζεται η σκόνη, καθαρίζει η ατμόσφαιρα, θα είναι καλύτερη η κατάσταση».

Για το τριήμερο Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή ο μετεωρολόγος είπε ότι «πάμε για τριήμερο με πολύ καλό καιρό και 26-27 βαθμούς Κελσίου».

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και, κυρίως στα ανατολικά, σποραδικές καταιγίδες, όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στη δυτική και το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Aπό 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση και το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 και θα ενισχυθούν στο Ιόνιο τοπικά στα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 και τοπικά στα βόρεια θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις. Βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι κυρίως στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ στα δυτικά.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια από δυτικές, με την ίδια ένταση.Το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες . Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Παρασκευή

Στα δυτικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στα ανατολικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, βαθμιαία όμως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο βορειοδυτικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Ο καιρός το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί ο νέος Πάπας διάλεξε το όνομα Λέων ‑ Η άγνωστη ιστορία και οι κρυφοί συμβολισμοί

Κόσμος 09.05.2025
Ο καρδινάλιος από το Σικάγο των ΗΠΑ, μέχρι πριν από μερικές ώρες Ρόμπερτ Πρέβοστ, επέλεξε το όνομα Λέων 14ος και στο πρώτο του μήνυμα στα ιταλικά – τα ισπανικά (καθώς έχει καταγωγή από το Περού) αλλά όχι και στα αγγλικά, μίλησε για παγκόσμια, ουσιαστική ειρήνη και συμπερίληψη

Νέος Πάπας ο Ρόμπερτ Πρεβόστ ‑ Θα ονομαστεί Λέων `ΙΔ

Κόσμος Χτες
Αυτός είναι ο νέος Ποντίφικας μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας

Ιταλία: Ο νέος Πάπας στο Δωμάτιο των Δακρύων για να φορέσει τα λευκά άμφια

Κόσμος Χτες
Το “Habemus Papam” αναμένεται να ακουυστεί σε λίγο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου της Ρώμης

Στο νοσοκομείο η Βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα

Κόσμος Χτες
Ανησυχία για την κατάστασή της

Habemus Papam: Λευκός καπνός στο Βατικανό

Κόσμος Χτες
Εκλέχθηκε νέος Πάπας

Επίθεση του Πακιστάν στην Ινδία με drones – Εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Τζαμού

Κόσμος Χτες
Οι πακιστανικές δυνάμεις εξαπολύουν νέα επίθεση κατά ινδικών στόχων

Επετεύχθη συμφωνία ΗΠΑ και Βρετανίας για τους δασμούς ‑ Τι περιλαμβάνει

Κόσμος Χτες
Η συμφωνία θα περιλαμβάνει δισεκατομμύρια δολάρια αμερικανικών εξαγωγών προϊόντων

Σύγχυση στο Βατικανό: Βγήκε λευκός καπνός χωρίς να έχει εκλεγεί νέος Πάπας

Κόσμος Χτες
Ο λευκός καπνός καταγράφηκε από κάμερα ενώ το πλήθος κόσμου στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου βρέθηκε να απορεί καθώς δεν υπήρχε... νέος Πάπας

Εγκαύματα έπαθαν 12 υγειονομικοί στο «Ελπίς» ‑ Τι συνέβη στο χειρουργείο

Ελλάδα Χτες
Καθαρίστρια ακρωτηριάστηκε στον «Ευαγγελισμό»

Θεσσαλονίκη: Νέο βίντεο με την 38χρονη πριν την έκρηξη – Αγχωμένη και αμήχανη πριν βάλει τη βόμβα

Ελλάδα Χτες
Είναι νευρική, ντυμένη στα μαύρα, ενώ στο αριστερό της χέρι κρατάει μια άσπρη σακούλα κι ένα μαύρο σακίδιο, μέσα στο οποίο βρίσκεται η βόμβα

Θεσσαλονίκη: Ομολόγησε ο 36χρονος ‑ «Πληρώθηκα για να μεταφέρω τη βόμβα από την Αθήνα»

Ελλάδα Χτες
Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών για μια υπόθεση που φαίνεται ότι έχει πολλές προεκτάσεις...

Μπιλ Γκέιτς: «Δεν θα πεθάνω πλούσιος»

Κόσμος Χτες
Δεσμεύθηκε να δωρίσει σχεδόν όλη την περιουσία του έως το 2045