E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προκαλεί η Τουρκία στην Κύπρο: Ανοίγει την παραλία της Αμμοχώστου

Προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ετοιμάζει η Λευκωσία

Δημοσίευση 6/10/2020 | 17:47

Προκαλεί η Τουρκία στην Κύπρο: Ανοίγει την παραλία της Αμμοχώστου

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι το άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου δεν παραβιάζει ψηφίσματα του ΟΗΕ, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο βοήθειας του Ερσίν Τατάρ ενόψει των παράνομων εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου Ταγίπ Ερντογάν και Ερσίν Τατάρ ανακοίνωσαν το τμηματικό άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου.

Η διάσκεψη παρουσία του ψευδοπρωθυπουργού Ερσίν Τατάρ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 6 Οκτωβρίου.

Ο Τατάρ μετέβη εσπευσμένα το μεσημέρι στην Άγκυρα προκειμένου να παραστεί στην κοινή διάσκεψη. Αναχωρώντας για Άγκυρα ο Τατάρ είπε «σας έχω μια μεγάλη έκπληξη», σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τ/κ Μέσα.

Λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση, ο ψευδοπρωθυπουργός ανέβασε στο Twitter του προκλητική φωτογραφία στην οποία φαίνεται παραλία και έγραψε: «οι καλές μέρες δεν θα έρθουν σε εσάς, αλλά εσείς θα περπατήσετε σε αυτές».

Η προκλητική κίνηση είναι εις γνώση της Λευκωσίας και σύμφωνα με πληροφορίες τα τελευταία 24ωρα έγιναν όλες οι διπλωματικές κινήσεις προς όλους τους θεσμούς. Ίδιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκε διαμεσολάβηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, ενώ για το ζήτημα ενημερώθηκε και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κύπρος διακίνησε non-paper στις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις (συζητήθηκε στην Επιτροπή Μόνιμων Αντιπροσώπων στις Βρυξέλλες) σύμφωνα με το οποίο αν η Τουρκία ανοίξει την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου αποκλείονται οριστικά οι όποιες προοπτικές συνομιλιών και επίλυσης του Κυπριακού.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι η συγκεκριμένη κίνηση δεν παραβιάζει ψηφίσματα του ΟΗΕ αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο βοήθειας του Ερσίν Τατάρ ενόψει των παράνομων εκλογών της ερχόμενης Κυριακής. Ο ενδοιασμός Τουρκίας στο παρελθόν, που δεν επέτρεψε μια τέτοια κίνηση ήταν το γεγονός ότι δεν ήξεραν τον αντίκτυπο που θα είχε στο «εκλογικό σώμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ τραυματίστηκε στα πόδια την πρώτη μέρα του πολέμου

Κόσμος 11.03.2026
«Είναι σώος και ασφαλής» λέει το Ιράν

Drones έπεσαν κοντά στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, 4 τραυματίες

Κόσμος 11.03.2026
Επιβάτης είπε ότι ζητήθηκε από τους ταξιδιώτες να απομακρυνθούν από τα γυάλινα παράθυρα

Προβλήματα με το Instagram – Χρήστες δεν μπορούν να στείλουν μήνυμα

Tech + Science 11.03.2026
Χιλιάδες αναφορές για τεχνικά προβλήματα με το Instagram παγκοσμίως

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος

Ελλάδα 11.03.2026
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας

Ο ΔΟΕ εισηγείται άνευ προηγουμένου αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου

Κόσμος 11.03.2026
Θα αποδεσμευτούν πάνω από τα 182 εκατομμύρια βαρέλια

Αναστασία Ντραγκομίροβα: Θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο 5αθλο

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Η 23χρονη αθλήτρια που γράφει ιστορία με μια ξεχωριστή εκπροσώπηση

ΗΠΑ: 12χρονη πέθανε μετά από καβγά με κοπέλα στον δρόμο, bullying καταγγέλλει η μητέρα της

Κόσμος 11.03.2026
Σύμφωνα με όσα ακούγονται στο βίντεο, ο καβγάς ξεκίνησε αφού τα δύο κορίτσια διώχθηκαν από το σχολικό λεωφορείο

Τραμπ: Υπονοεί σύντομο τέλος στον πόλεμο με το Ιράν εν μέσω πιέσεων από το πετρέλαιο και τις εκλογές

Κόσμος 11.03.2026
Οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και η πτώση της στήριξης των Αμερικανών ενισχύουν τα σενάρια αναζήτησης εξόδου από τη σύγκρουση