E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προκαλεί η Τουρκία στην Κύπρο: Ανοίγει την παραλία της Αμμοχώστου

Προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ετοιμάζει η Λευκωσία

Δημοσίευση 6/10/2020 | 17:47

Προκαλεί η Τουρκία στην Κύπρο: Ανοίγει την παραλία της Αμμοχώστου

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι το άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου δεν παραβιάζει ψηφίσματα του ΟΗΕ, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο βοήθειας του Ερσίν Τατάρ ενόψει των παράνομων εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου Ταγίπ Ερντογάν και Ερσίν Τατάρ ανακοίνωσαν το τμηματικό άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου.

Η διάσκεψη παρουσία του ψευδοπρωθυπουργού Ερσίν Τατάρ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 6 Οκτωβρίου.

Ο Τατάρ μετέβη εσπευσμένα το μεσημέρι στην Άγκυρα προκειμένου να παραστεί στην κοινή διάσκεψη. Αναχωρώντας για Άγκυρα ο Τατάρ είπε «σας έχω μια μεγάλη έκπληξη», σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τ/κ Μέσα.

Λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση, ο ψευδοπρωθυπουργός ανέβασε στο Twitter του προκλητική φωτογραφία στην οποία φαίνεται παραλία και έγραψε: «οι καλές μέρες δεν θα έρθουν σε εσάς, αλλά εσείς θα περπατήσετε σε αυτές».

Η προκλητική κίνηση είναι εις γνώση της Λευκωσίας και σύμφωνα με πληροφορίες τα τελευταία 24ωρα έγιναν όλες οι διπλωματικές κινήσεις προς όλους τους θεσμούς. Ίδιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκε διαμεσολάβηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, ενώ για το ζήτημα ενημερώθηκε και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κύπρος διακίνησε non-paper στις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις (συζητήθηκε στην Επιτροπή Μόνιμων Αντιπροσώπων στις Βρυξέλλες) σύμφωνα με το οποίο αν η Τουρκία ανοίξει την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου αποκλείονται οριστικά οι όποιες προοπτικές συνομιλιών και επίλυσης του Κυπριακού.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι η συγκεκριμένη κίνηση δεν παραβιάζει ψηφίσματα του ΟΗΕ αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο βοήθειας του Ερσίν Τατάρ ενόψει των παράνομων εκλογών της ερχόμενης Κυριακής. Ο ενδοιασμός Τουρκίας στο παρελθόν, που δεν επέτρεψε μια τέτοια κίνηση ήταν το γεγονός ότι δεν ήξεραν τον αντίκτυπο που θα είχε στο «εκλογικό σώμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγρότης κατά αστυνομικού με την... κατσούνα ‑ Η φωτογραφία από τα Χανιά που έγινε viral

Ελλάδα 08.12.2025
Επεισόδια σημειώθηκαν και στο αεροδρόμιο Χανίων

Χολαργός: Επίθεση με επτά μαχαιριές σε 14χρονο ‑ Είχε κλείσει ραντεβού με μία 20χρονη

Ελλάδα 08.12.2025
Είχε κλείσει ραντεβού με νεαρό κορίτσι και του έστησαν καρτέρι

Λάρισα: Σκληραίνουν και άλλο τη στάση τους αγρότες ‑Κλειστές οι παρακαμπτήριες στη Νίκαια

Ελλάδα 08.12.2025
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις του οι αγρότες στη Νίκαια Λάρισας

Πολάκης προς Μητσοτάκη: Πλήρωσε τους αγρότες και προκήρυξε εκλογές!

Ελλάδα 08.12.2025
Σε πιο επιθετική «γραμμή» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω νέας κρίσης εσωστρέφειας σε όλη την κεντροαριστερά

Ιαπωνία: Τσουνάμι «χτύπησε» το Αομόρι και το Χοκαίντο μετά τον σεισμό 7,6 Ρίχτερ

Κόσμος 08.12.2025
Τρομακτικός σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Καματερό: Ανδρας κυνηγούσε μαθήτριες με την απειλή μαχαιριού για 20 ολόκληρα λεπτά

Ελλάδα 08.12.2025
Ο ίδιος τις κυνηγούσε με μαχαίρι μήκους 22,5 εκατοστών με στόχο να τις παρενοχλήσει

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας

Ελλάδα 08.12.2025
Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν

Πέτρος Φιλιππίδης: Βγήκε το πόρισμα για τη φωτιά στο σπίτι του

Ελλάδα 08.12.2025
Εξετάστηκε το ενδεχόμενο εμπρηστικής ενέργειας