E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρόδος: Ζητούν αποζημίωση μαμούθ για τον θάνατο των παιδιών τους στην πισίνα του ξενοδοχείου

Η τραγωδία στην πισίνα του ξενοδοχείου συγκλόνισε τη Ρόδο και ολόκληρη τη χώρα

Δημοσίευση 6/10/2020 | 14:05

Ρόδος: Ζητούν αποζημίωση μαμούθ για τον θάνατο των παιδιών τους στην πισίνα του ξενοδοχείου

Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με αγωγή σε βάρος μιας ανώνυμης ξενοδοχειακής εταιρείας, τριών μελών του διοικητικού της συμβουλίου και δύο ακόμη ατόμων, άσκησαν 8 Γάλλοι, συγγενείς αδικοχαμένων από πνιγμό σε πισίνα αδελφών. Με την αγωγή τους διεκδικούν από 320.000 ευρώ έκαστος και συνολικά 2.560.000 ευρώ για την ικανοποίηση ψυχικής οδύνης με τον τόκο υπερημερίας από τις 31 Ιουλίου 2019.

Στις 18.25 της 31ης Ιουλίου 2019 το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού ενημερώθηκε τηλεφωνικά από το κέντρο του ΕΚΑΒ ότι από την πισίνα του ως άνω ξενοδοχείου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μια νεαρή αλλοδαπή. Βρισκόταν συγκεκριμένα ανάσκελα στο μέσο της πισίνας, της οποίας το βάθος προσδιορίζεται στα 1,20 μέτρα. Το ΕΚΑΒ είχε παραλάβει από το σημείο την 17χρονη Γαλλίδα, την οποία μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Σε άλλο σημείο της πισίνας βρισκόταν στον πάτο και ανασύρθηκε η 19χρονη αδελφή. Οπως εκθέτουν στην αγωγή τους οι Γάλλοι οι δύο πρώτοι ταξίδεψαν στις 28.7.2019 οικογενειακώς στη Ρόδο, μαζί με τα τέσσερα τέκνα τους. Οι τελευταίοι τέσσερις ενάγοντες είναι οι παππούς και γιαγιά από την πατρική και μητρική γραμμή αντίστοιχα.

Διέμεναν στο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας της πρώτης εναγόμενης εταιρείας. Στο εν λόγω ξενοδοχείο λειτουργούσαν τέσσερις 4 υπαίθριες κολυμβητικές δεξαμενές. Στις 31.7.2019, στο εν λόγω ξενοδοχείο μετά το μεσημεριανό γεύμα που έλαβε χώρα στις 14.00 και ανάπαυση μίας ώρας περίπου, μετέβησαν οικογενειακώς στον χώρο της δεύτερης πισίνας και ξάπλωσαν στις ξαπλώστρες που την περιβάλλουν.

Η μικρότερη κόρη τους, μετά από λίγο μπήκε στην παιδική πισίνα και πηγαινοερχόταν. Οι υπόλοιποι, κάθισαν στις ξαπλώστρες. Γύρω στις 17.00 η άτυχη κοπέλα πήγε στο δωμάτιό για να φέρει έναν φορτιστή κινητού και γυρνώντας προς τις ξαπλώστρες πέρασε από το μπαρ, απ’ όπου πήρε γλυκά σε ένα πιάτο και αναψυκτικά για να τα πάρει στις ξαπλώστρες. Το ίδιο έκανε την ίδια περίπου ώρα και η αδερφή της.

Στη συνέχεια, οι γονείς, σηκώθηκαν, πέρασαν από το δωμάτιό και ξαναγύρισαν στο μπαρ κοντά στην πισίνα όπου πήγε και ο γιός τους. Οι κόρες τους, Κάρλα 19 ετών, Αναΐς 17 ετών και Αΐσα 10 ετών, βρίσκονταν στις ξαπλώστρες έξω από την πισίνα.

Σε χρονικό σημείο μεταξύ 17.15 έως 18.00 οι δύο κόρες τους, Αναΐς και Κάρλα έχοντας εισέλθει μέσα στην πισίνα έχασαν τη ζωή τους λόγω πνιγμού, σε μη εξακριβωμένο σημείο βάθους (κατά σχετική μαρτυρία αυτοπτών μαρτύρων εθεάθησαν σε σημείο της υδατοδεξαμενής με βάθος 1,20 μέτρα, στο σημείο ωστόσο από το οποίο ανασύρθηκε η δεύτερη και εναποτέθηκε μετά την ανάσυρση αναγραφόταν βάθος 2,90 μέτρα).

Οι ενάγοντες διατείνονται ότι η επιχείρηση και οι εναγόμενοι φέρουν ευθύνη επικαλούμενοι παραλήψεις τους για τον θάνατο των δύο παιδιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επεισόδιο με δύο νεαρούς τραυματίες τα ξημερώματα στα Λαδάδικα

Ελλάδα 04.10.2025
Ερευνάται τυχόν συμπλοκή κατά τη διάρκεια διασκέδασης των δύο ατόμων στην περιοχή

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Κόσμος 04.10.2025
O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Κόσμος 04.10.2025
Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Κόσμος 04.10.2025
Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Φρενίτιδα για τις νέες ταυτότητες: Διαθέσιμα ραντεβού… το Πάσχα!

Ελλάδα 04.10.2025
Σε ποιες περιπτώσεις η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει πιο άμεσα

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Καιρός 04.10.2025
Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Ελλάδα 04.10.2025
Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Κόσμος 04.10.2025
Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Κόσμος Χτες
Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Ελλάδα Χτες
Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση