E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καλαμάτα: «Τον είδα στην αυλή μου και έριξα με την καραμπίνα»

Τι λέει ο 64χρονος που σκότωσε τον 18χρονο Ρομά

Δημοσίευση 6/10/2020 | 08:35

Καλαμάτα: «Τον είδα στην αυλή μου και έριξα με την καραμπίνα»

«Τον είδα στην αυλή μου και πήρα την καραμπίνα και έριξα. Δεν ήθελα να προκαλέσω κακό». Αυτά φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ο ηλικιωμένος ο οποίος χθες είδε έναν νεαρό Ρομα να μπαίνει στην αυλή του σπιτιού του σε χωριό του Δήμου Μεσσήνης για να ληστέψει και τον πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα με αποτέλεσμα να χάσει ακαριαία τη ζωή του.

Στην ευρύτερη περιοχή το κλίμα είναι τεταμένο καθώς οι συγγενείς γείτονες και φίλοι του νεαρού ζητούν εκδίκηση με... αίμα καθώς το συμβάν να εξελίσσεται πλέον για τους ίδιους σε «βεντέτα»: «Θα το πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα. Τι έφταιγε το παιδί;», διερωτώνται από χθες το απόγευμα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να προκαλέσουν επεισόδια σε πολλά και διαφορετικά σημεία. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι Ρομα που ήταν μαζί με τον νεαρό ισχυρίζονται πως μπηκε στο κτήμα του ηλικιωμένου για να «μαζέψει απλά μερικά λεμόνια και όχι για να ληστέψει!».

Το χρονικό της δολοφονίας κατά... λάθος

Ο ηλικιωμένος που είδε τον νεαρό να μπαίνει στο σπίτι του υποστηρίζει πως δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει και πως έριξε για εκφοβισμό. Αυτοί τουλάχιστον ήταν οι χθεσινοί ισχυρισμοί του στους αστυνομικούς οι οποίοι τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον Εισαγγελέα.

Το θυμα των πυρόβολισμων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας εκεί όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Χθες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ανεφεραν πως ένα λευκό βαν εθεάθη λίγο νωρίτερα την ίδια ημέρα έξω από τα σπίτια της περιοχής όπου διαδραματίστηκε το συμβάν.

Οι ίδιες πληροφορίες τονιζαν πως στο βαν επέβαιναν τρεις Ρομά, οι οποιοι τελικά μπήκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου για να τον ληστέψουν τη στιγμή που εκείνος βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρα του.

Τότε έγινε συμπλοκή, ο 64χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον νεαρό στην κοιλιά και τον θώρακα. Οι άλλοι δύο Ρομα φέρονται να ήταν εκείνοι οι οποίοι αμέσως τον πήραν στα χέρια τους και τον έβγαλαν από το σπίτι με μεγάλη ταχύτητα καθώς αιμορραγούσε και έπρεπε να διακομιστεί στον νοσοκομείο.

Οδοφραγματα και επιθεσεις

Από χθες στην περιοχή επικρατεί αναβρασμός. Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό συγκεντρώθηκαν στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο νεαρος ηλικιας 17-18 ετών πάνω από 70 άτομα, κυρίως συγγενείς και φίλοι, οι οποίοι φώναζαν και είχαν συνεχόμενες αντεγκλήσεις με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην είσοδο του κτιρίου.

Οι αρμόδιες αρχές κατάλαβαν γρήγορα πως η κατάσταση θα ξεφύγει. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης χθες το απόγευμα συγκεντρωμένοι Ρομά στο σπίτι του άτυχου νεαρού, “ξέσπασαν” σε καταστήματα της περιοχής ενώ σημείωσαν και ζημιές σε διερχόμενα αυτοκίνητα. Λίγο αργότερα ομάδα άλλων Ρομά κινήθηκε προς την Πιπερίτσα.

Σ’ όλη την περιοχή ελήφθησαν χθες “δρακόντεια” μέτρα ασφαλείας και όλη η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας βρισκόταν κυριολεκτικά “επί ποδός” καθόλη τη διάρκεια της νύχτας. Επίσης, κατέφθαναν συνεχώς στην περιοχή ενισχύσεις από τις γύρω περιοχές. Χθες μάλιστα διακινήθηκαν πληροφορίες και για ενίσχυση των δυνάμενων με διμοιρίες των ΜΑΤ απ’ την Αθήνα.

Οι ανδρες της ΕΛΑΣ έφτασαν στο σημείο να κόψουν τη διέλευση αυτοκινήτων τόσο στο κόμβο της Μεσσήνης προς Μελιγαλά όσο και πριν τη διασταύρωση Καρτερόλι με Πιπερίτσα. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη και σε βάρος του 64χρονου σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία και οπλοχρησία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Αυστρία: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτες ‑ Αγνοούνταν από τον Ιούλιο του 2024

Κόσμος 18.11.2025
Δύο άνδρες, ένας 55χρονος Αυστριακός και ο 53χρονος αδελφός του, συνελήφθησαν για την υπόθεση τον Ιούνιο

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό