E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραμπ σε απόγνωση: «Πρέπει να φύγω από εδώ μέσα!» ‑ Εξιτήριο εντός της ημέρας

Ανακοίνωσε ότι παίρνει εξιτήριο με tweet του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/10/2020 | 21:47

Τραμπ σε απόγνωση: «Πρέπει να φύγω από εδώ μέσα!» ‑ Εξιτήριο εντός της ημέρας

Την αναχώρησή του από το Walter Reed στις 6:30 το απόγευμα (ώρα ΗΠΑ) ανακοίνωσε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα φύγω από το μεγάλο Ιατρικό Κέντρο Walter Reed σήμερα στις 6:30 μ.μ. Αισθάνομαι πολύ καλά! Μην φοβάστε την Covid. Μην το αφήσετε να κυριαρχήσει στη ζωή σας. Έχουμε αναπτύξει, κάτω από τη διοίκηση του Τραμπ, μερικά πραγματικά σπουδαία φάρμακα και γνώσεις. Νιώθω καλύτερα από ό, τι πριν από 20 χρόνια!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα κι ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ νοσηλεύονταν στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed έχοντας διαγνωστεί με Covid-19, συνεχείς διαρροές έφερναν στο φως της δημοσιότητας όσα συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η αμερικανική έκδοση του CNN, επικαλούμενο μια πηγή που έχει γνώση των τηλεφωνικών συνομιλιών που έκανε σήμερα, Δευτέρα 05.10.2020, ο Τραμπ, φέρεται να λέει πως “πρέπει να φύγω από εδώ μέσα”.

Το ρεπορτάζ του CNN επισήμαινε πως ο Αμερικανός Πρόεδρος δέχεται προειδοποιήσεις πως -από πολιτική άποψη- είναι εξαιρετικά ριψοκίνδυνο να πάρει άμεσα εξιτήριο. Κι αυτό διότι αν βγει από το νοσοκομείο και τελικά υπάρξει επιδείνωση της υγείας του, τότε αυτό θα είναι κακό… και για την προεκλογική του εκστρατεία, λιγότερο από ένα μήνα πριν τις αμερικανικές εκλογές.

Πάντως, το CNN αναφέρει πως μέσω τηλεφώνου -τουλάχιστον- ο Ντόναλντ Τραμπ ακούγεται “ανεβασμένος” και υγιής…

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, ο γιατρός του Προέδρου των ΗΠΑ, Sean Conley, θα κάνει επίσημη ενημέρωση σε λίγα λεπτά (σ.σ. περίπου στις 22:00 ώρα Ελλάδας) για την κατάσταση της υγείας του Πλανητάρχη.

«Θηρίο στο κλουβί» ο Τραμπ!

Ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου, Mark Meadows, πήρε επισήμως θέση νωρίτερα σχετικά με τα όσα ακούγονται για το πότε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα βγει από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, στο οποίο μεταφέρθηκε το βράδυ της Παρασκευής, λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της είδησης πως είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Πριν φτάσουμε ως εδώ, όμως, υπάρχει… παρασκήνιο. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNN, ο Τραμπ απαιτούσε (!) να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο ήδη από το απόγευμα της Κυριακής.

“Έχει τελειώσει με το νοσοκομείο”, είπε μια πηγή στο αμερικανικό δίκτυο, ενώ μια άλλη πηγή με γνώση της κατάστασης είπε πως ο Πρόεδρος θεωρεί ότι η εικόνα του στο νοσοκομείο “τον κάνει να δείχνει αδύναμος”.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, μετά την απαίτησή του που δεν έγινε πραγματικότητα, ίσως έγινε ένας… συμβιβασμός και γι’ αυτό ο Τραμπ να… βγήκε για βόλτα προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου, τόνισε πως η απόφαση για το πότε θα πάρει εξιτήριο ο Ντόναλντ Τραμπ, θα παρθεί αργότερα απόψε, μετά από συζήτηση του Πλανητάρχη με τους γιατρούς του, σημειώνοντας πάντως πως ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει να επιδείξει “απίστευτη πρόοδο”.

“Λοιπόν, η απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμη. Προφανώς συνεχίζει να βελτιώνεται από τη νύχτα και η υγεία του συνεχίζει να είναι καλύτερη. Οι γιατροί θα κάνουν μια αξιολόγηση της κατάστασης αργότερα σήμερα και μετά ο Πρόεδρος, σε συνεννόηση με τους γιατρούς, θα αποφασίσουν για το αν θα βγει αργότερα σήμερα”, είπε ο Meadows σε μια συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή “Fox and Friends”.

“Παραμένουμε αισιόδοξοι πως με βάση την απίστευτη πρόοδό του και το πόσο δυνατός είναι απέναντι στην μάχη αυτή απέναντι στον κορωνοϊό, θα πάρει εξιτήριο, αλλά αυτή η απόφαση δεν θα παρθεί παρά αργότερα σήμερα”, προσέθεσε, τονίζοντας ακόμη πως η απόφαση αυτή θα ανακοινωθεί το αργότερο σήμερα το απόγευμα (σ.σ. ώρα ΗΠΑ, δηλαδή ίσως και τα ξημερώματα της Τρίτης, ώρα Ελλάδας).

Όλα αυτά ενώ ήδη έχουν γίνει αποκαλύψεις με βάση τις οποίες ο Τραμπ έχει… βαρεθεί στο νοσοκομείο και λέει ψέματα (!) στους γιατρούς για να βγει!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

FIR Αθηνών: Εισαγγελική παρέμβαση για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια

Ελλάδα 05.01.2026
Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν έγιναν παρεμβάσεις στη συγκοινωνία των αεροσκαφών και πού οφείλονται οι παρεμβολές

Ανατροπές στη φορολογία φέρνει το 2026 για ελεύθερους επαγγελματίες

Οικονομία 05.01.2026
Η φετινή χρονιά αναμένεται να φέρει «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά για περίπου 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Πάτρα: Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες του κλαμπ που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος

Ελλάδα 05.01.2026
Την πόρτα του εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν οι ιδιοκτήτες του κλαμπ στην Πάτρα όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος.

Πρέβεζα: Ώρες αγωνίας στη ΜΕΘ για τον 16χρονο που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι

Ελλάδα 05.01.2026
Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις

Ανακαίνιση σπιτιού με επιδότηση έως 90%: Πώς θα αλλάξετε πλακάκια, μπάνιο και κουζίνα

Οικονομία 05.01.2026
Μεγάλες αλλαγές έχει το νέο πρόγραμμα ανακαίνισης σπιτιού που έρχεται μέσα στους επόμενους μήνες.

FIR Αθηνών: Ο περίεργος βόμβος και τα 40 «νεκρά» λεπτά

Ελλάδα 05.01.2026
Τεχνική δυσλειτουργία ή κυβερνοεπίθεση πίσω από το «μπλακ άουτ» στο FIR Αθηνών

Τέλος οι λαικές αγορές από την Τετάρτη

Ελλάδα 05.01.2026
Οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές προχωρούν σε κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από την Τετάρτη 7 Γενάρη

Βροχή ελέγχων από την εφορία το 2026: Πάνω από 72.800 έρευνες της ΑΑΔΕ, ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Ελλάδα 05.01.2026
Σε πρώτο πλάνο οι υποθέσεις από το 2022 μέχρι και το 2025 - Στόχος φορολογικά έσοδα της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ

Μετά τη Βενεζουέλα, η Κολομβία; «Καλή ιδέα» μια νέα επιχείρηση, λέει ο Τραμπ – Τι είπε για Κούβα και Γροιλανδία

Κόσμος 05.01.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ απειλεί να διατάξει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Κολομβίας

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου