E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: «Σαφάρι» ελέγχων από την αστυνομία σε γεμάτες πλατείες

Νέο επιχειρισιακό πλάνο - Οι αστυνομικοί να επιχειρούν με τη μέθοδο «ακορντεόν».

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/10/2020 | 09:22

Κορωνοϊός: «Σαφάρι» ελέγχων από την αστυνομία σε γεμάτες πλατείες

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποφυγή συνωστισμού στις πλατείες και σε διάφορους άλλους ανοιχτούς χώρους, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Αστυνομικοί μετέβησαν και το βράδυ της Παρασκευής (2/10) σε σημεία που συγκεντρώνουν κόσμο, όπως το Σύνταγμα, η Ομόνοια, το Μοναστηράκι, ο Άγιος Παντελεήμονας και η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, συστήνοντας στους πολίτες να αποφεύγουν τον συνωστισμό.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, από τα περιπολικά ακούγεται ηχογραφημένο μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ προς τους πολίτες, σε ελληνικά, αγγλικά και αραβικά, για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού, στο οποίο τονίζεται ότι δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε εξωτερικούς χώρους, ενώ το πρόστιμο για παράβαση είναι 150 ευρώ. Ακόμη, αναφέρεται πως «όλοι πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία».

Νέο επιχειρισιακό πλάνο

Το νέο επιχειρησιακό πλάνο που εκπονήθηκε στο πλαίσιο των μέτρων anti- covid στις πλατείες και την αποφυγή του συγχρωτισμού μπήκε από νωρίς σε εφαρμογή και οι αστυνομικές δυνάμεις όπως προβλέπεται θα μεταβαίνουν στα «κόκκινα» σημεία της Αθήνας και αφού τα περιπολικά προειδοποιήσουν με τα ειδικά ηχητικά σήματα σε τέσσερις γλώσσες τους πολίτες να αποχωρήσουν στη συνέχεια θα παραμένουν στα σημεία σε κατάσταση επιφυλακής έως ότου το πλήθος να διαλυθεί. Οι εντολές που έχουν λάβει οι επικεφαλής από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ είναι οι αστυνομικοί να επιχειρούν με τη μέθοδο «ακορντεόν».

Δηλαδή να πλησιάζουν το πλήθος, να προειδοποιούν, να απομακρύνονται και στη συνέχεια να επανέρχονται χωρίς ωστόσο να συγκρούονται αλλά να δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στο σημείο έως ότου ο συνωστισμός εκλείψει,με σταδιακή έστω αποχώρηση ενώ έχουν εντολές να διευκολύνουν την αποχώρηση. Οι αστυνομικοί τσεκάρουν και ελέγχουν σε συνθήκες μη συγκρουσιακές ωστόσο αν οι συνθήκες το επιτρέπουν σε μια μικρή κλιμάκωση, επιβάλλονται και πρόστιμα, ειδικά σε άτομα που προκλητικά αρνούνται να συμμορφωθούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν