E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Amazon: 20.000 εργαζόμενοι μολύνθηκαν από κορωνοϊό

Η Amazon ανακοίνωσε ότι 19.816 εργαζόμενοί του στις ΗΠΑ μολύνθηκαν από κορωνοϊό

Δημοσίευση 2/10/2020 | 09:35

Amazon: 20.000 εργαζόμενοι μολύνθηκαν από κορωνοϊό

Η εταιρεία, που έχει αναπτύξει δικό της σύστημα εντοπισμού των μολύνσεων και διεξάγει “χιλιάδες τεστ την ημέρα”, διέθετε 1,37 εκατομμύριο εργαζόμενους την περίοδο από την 1η Μαρτίου ως τις 19 Σεπτεμβρίου.

Το ποσοστό μολύνσεων μεταξύ των εργαζομένων στην Amazon ανέρχεται σε 1,44%, ενώ για το σύνολο του πληθυσμού των ΗΠΑ το ποσοστό είναι 2,06%, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πανεπιστημίου Τζονς Χόπνκινς, το οποίο καταρτίζει τον απολογισμό των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνεται το εποχικό προσωπικό της εταιρείας ή όσοι εργαζόμενοι ενδέχεται να μολύνθηκαν από covid-19 εκτός εργασίας.

Στόχος για 50.000 τεστ κάθε μέρα

Η Amazon σκοπεύει να ενισχύσει τις ικανότητές της ώστε να μπορεί να διεξάγει 50.000 τεστ ημερησίως στις αποθήκες και τα επιμελητειακά της κέντρα ως τον Νοέμβριο.

Εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν πραγματοποιήσει στην αρχή της πανδημίας του κορονοϊού στάσεις εργασίας και είχαν οργανώσει διαμαρτυρίες μπροστά από τις αποθήκες της ζητώντας καλύτερη προστασία από την covid-19.

Η εταιρεία είχε επίσης δεχθεί επικρίσεις επειδή μέχρι τώρα δεν είχε αποκαλύψει πόσοι εργαζόμενοί της έχουν μολυνθεί από κορονοϊό.

“Η Amazon αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία

“Τώρα γνωρίζουμε για ποιο λόγο η εταιρεία αρνούνταν: η Amazon επέτρεψε στον κορονοϊό να εξαπλωθεί σαν σκόνη στις εγκαταστάσεις της, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που εργάζονται εκεί, καθώς και των οικογένειών τους, των γείτονών τους και των φίλων τους. Η Amazon αποτελεί αναμφισβήτητα απειλή για τη δημόσια υγεία”, κατήγγειλε η Ντάνια Ραχέντρα επικεφαλής της Athena, μιας κολεκτίβας οργανώσεων κατά της Amazon σε ανακοίνωσή της, στην οποία ζήτησε τη διεξαγωγή δημόσιας έρευνας.

Η Amazon έχει διαβεβαιώσει ότι έχει διανείμει περισσότερες από 100 εκατομμύρια μάσκες στους εργαζόμενους της και ότι έχει λάβει μια σειρά μέτρων, όπως η τήρηση των αποστάσεων, στις αποθήκες της, ο έλεγχος της θερμοκρασίας των εργαζομένων και διαδικασίες βαθύ καθαρισμού.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις κατηγορούν συχνά την εταιρεία ότι δεν προστατεύει επαρκώς την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων της, παρά τις συνεχείς επενδύσεις, κυρίως στην αυτοματοποίηση πολλών εργασιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Κατέρρευσε μεσοτοιχία σε αυλή κατοικίας – Ένας τραυματίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις

Ταϊλάνδη: Συνελήφθη Βρετανίδα που φέρεται να μαχαίρωσε θανάσιμα τον σύντροφό της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Βρετανίδα υποστήριξε ότι ο σύντροφός της είχε αυτοτραυματιστεί, κάτι που δεν μπορούσε να διασταυρωθεί

Θρίλερ στη Χαλκιδική: 13χρονος τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά σε θαλάσσιο πάρκο

E-Daily 2.TopNews Χτες
13χρονος υπήκοος Ρουμανίας τραυματίστηκε σε θαλάσσιο πάρκο του Αγίου Νικολάου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια της Χαλκιδικής: Ήχησε το 112 για εκκένωση περιοχών – Kοντά σε σπίτια οι φλόγες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για την κατάσβεση από αέρος επιχειρούν περιοδικά 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα

Ζελένσκι ειρωνεύεται τη Μόσχα: Αν ελέγχουν την Κονταντίνοφκα, τότε ο Πούτιν δεν θα είχε πρόβλημα να με συναντήσει εκεί

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Αν η Κονταντίνοφκα βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο, τότε ίσως ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν να μην είχε κανένα πρόβλημα να με συναντήσει εκεί», δήλωσε ο Ζελένσκι

Καιρός: Έρχεται και νέα επιδείνωση του καιρού για 48 ώρες ‑ Προειδοποίηση Αρναούτογλου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βροχές σήμερα σε όλη τη χώρα ωστόσο θα έρθει και νέα κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Το μοναδικό ηφαίστειο στη Γη που εκτοξεύει μικροσκοπικούς κρυστάλλους χρυσού ‑ 80 gr κάθε μέρα

E-Daily 3.Left Χτες
Περισσότερες από τρεις δεκαετίες αργότερα οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην γνωρίζουν ακριβώς πώς σχηματίζονται οι κρύσταλλοι χρυσού στο όρος Έρεβος

Η Μαρία Σάκκαρη έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, έχασε 2‑0 από την Παολίνι και αποχαιρέτισε το Wimbledon

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει την Ιταλίδα αντίπαλο της η οποία επικράτησε με 6-1, 6-2 και προκρίθηκε στους 16 του λονδρέζικου open

Τι ήταν η Συμφωνία Plaza και γιατί δημιουργεί «ρήγμα» στις σχέσεις Ευρώπης‑Κίνας

E-Daily 3.Left Χτες
Για το Πεκίνο, οι σημερινές εμπορικές αντιπαραθέσεις με τη Δύση θυμίζουν έντονα την αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ιαπωνίας πριν από τέσσερις δεκαετίες.