E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

E‑shop έπαιρνε λεφτά και δεν παρέδιδε τα προϊόντα

Έφαγε βαριά ποινή

Δημοσίευση 1/10/2020 | 11:39

E‑shop έπαιρνε λεφτά και δεν παρέδιδε τα προϊόντα

«Τσουχτερό» πρόστιμο 250.000 ευρώ επέβαλε η ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή σε e-shop που φέρεται να λάμβανε τα χρήματα των παραγγελιών χωρίς ωστόσο να διαθέτει τα προϊόντα που υποτίθεται πωλούσε.

Πρόκειται για το ηλεκτρονικό κατάστημα «GF ELECTRONICS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για το οποίο υπεβλήθησαν πλήθος καταγγελιών καταναλωτών οι οποίοι περίμεναν ακόμα και μήνες για να λάβουν το προϊόν που προπλήρωσαν. Μάλιστα το ηλεκτρονικό κατάστημα απ’ την έρευνα της ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή ούτε επέστρεφε τα ποσά, ως όφειλε από το νόμο, όταν οι πελάτες του κουρασμένοι απ’ την αναμονή ήθελαν να ακυρώσουν την παραγγελία, που όμως είχαν προπληρώσει.

Η «τρύπα»

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς πάντως η περίπτωση της συγκεκριμένης εταιρείας δείχνει να είναι ακόμα ένα «ηχηρό κανόνι» που αφήνει ξεκρέμαστους εκατοντάδες καταναλωτές καθώς έχουν διακοπεί εδώ και μήνες οι τρόποι επικοινωνίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στο ΓΕΜΗ η GF ELECTRONICS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ συστάθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 με μοναδικό εταίρο και διαχειριστή τον Γιάννη Χαλκίδη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις που αναρτήθηκαν στα τέλη του περασμένου Ιουνίου και αφορούν το διάστημα 1η Μαϊου ως 31 Δεκεμβρίου 2019 η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών 2,2 εκατ. ευρώ με κόστος πωλήσεων 2,52 εκατ. ευρώ! Κοινώς πωλούσε κάτω του κόστους...

Ως εκ τούτου, μαζί με τα λειτουργικά έξοδα, οι ζημιές, οι οποίες μεταφέρθηκαν στην τρέχουσα χρήση, έφτασαν τα 402.980 ευρώ! Και τούτο όταν η εταιρεία είχε και υποχρεώσεις προς προμηθευτές ύψους 397.560 ευρώ.

Σημειώνεται πως τα ίδια Κεφάλαια της εταιρείας την 31η Δεκεμβρίου 2019 ήταν αρνητικά 397.980 ευρώ...

Με βάση την παραπάνω εικόνα βέβαια καθίσταται φύσει αδύνατο να πληρωθεί το πρόστιμο που της επιβλήθηκε.

Σε κάθε περίπτωση η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν πραγματοποιούν αγορές μέσω διαδικτύου και σε περίπτωση που εντοπίσουν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές κατά τη συναλλαγή τους με τα ηλεκτρονικά καταστήματα, να ενημερώνουν σχετικώς την Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή στη γραμμή καταναλωτή 1520, για εξέταση ενδεχόμενης επιβολής κυρώσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ: «Ένας ολόκληρος πολιτισμός θα πεθάνει απόψε»

Κόσμος 07.04.2026
Εκατέρωθεν απειλές όσο το τελεσίγραφο του Τραμπ πλησιάζει στη λήξη του

Υποκλοπές: Στον Αρειο Πάγο βασικό κομμάτι της δικογραφίας

Ελλάδα 07.04.2026
Μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου

Πατέρας στη Θεσσαλονίκη επιτέθηκε στη σύζυγό του επειδή εκείνη ξύπνησε το παιδί

Ελλάδα 07.04.2026
Στο δικαστήριο η σύζυγός του ζήτησε από την έδρα να μην τον τιμωρήσει - Ο άνδρας καταδικάστηκε και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή

Οι 3 λόγοι που φέτος πληρώνουμε ακριβότερα το φετινό πασχαλινό τραπέζι

Οικονομία 07.04.2026
Συνεχείς ανατιμήσεις λίγο πριν την Κυριακή του Πάσχα

Ιρανικά ΜΜΕ: Στόχος αμερικανικών πληγμάτων το νησί Χαργκ

Κόσμος 07.04.2026
Λίγες ώρες πριν τη λήξη του τελεσίγραφου του Ντόναλντ Τραμπ

Νταντάδες της γειτονιάς, σε όλη τη χώρα – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Ελλάδα 07.04.2026
Μετά το Πάσχα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Τραγωδία στα Μετέωρα: Νεκρή η γυναίκα που έπεσε από το βράχο της μονής του Αγίου Στεφάνου

Ελλάδα 07.04.2026
Υπό άγνωστες συνθήκες η γυναίκα βρέθηκε στο κενό πέφτοντας από τον βράχο που βρίσκεται το μοναστήρι

Ειρήνη Μουρτζούκου: Στις 27 Απριλίου η απολογία για τον θάνατο του μικρού Παναγιώτη

Ελλάδα 07.04.2026
Η Ειρήνη Μουρτζούκου κατηγορείται για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του μικρού Παναγιώτη

Ο Τραμπ απειλεί και τη φέτα: «Η διαμάχη επιδεινώνει τους δεσμούς Αμερικής με Ευρώπη»

Κόσμος 07.04.2026
Στο στόχαστρο του Αμερικανού προέδρου, είναι κι άλλα τυριά όπως η παρμεζάνα