E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γιατί έβγαλε «κίτρινη κάρτα» σε υπουργούς

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Δημοσίευση 1/10/2020 | 08:52

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γιατί έβγαλε «κίτρινη κάρτα» σε υπουργούς

Αιφνιδιάστηκαν τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη με την αυστηρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, καταλογίζοντας στους υπουργούς του έλλειψη αλληλεγγύης και προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών που τους αναλογούν.

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιώντας τόνους που, όπως λένε παριστάμενοι, είχαν τον χαρακτήρα προειδοποίησης.

Ορισμένοι, μάλιστα, εξέλαβαν ως «κίτρινη κάρτα» την αποστροφή της παρέμβασης του, σύμφωνα με την οποία «δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλύει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα».

Ο πρωθυπουργός απέφυγε τις ονομαστικές αναφορές, παρόλο που συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι «είχε κατά νου συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία, ωστόσο, δεν ήθελε στην παρούσα να στοχοποιήσει κάποιον ή κάποιους διότι σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να υπάρξουν παραιτήσεις».

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, που αρέσκονται στους ποδοσφαιρικούς όρους, «η κίτρινη κάρτα βγήκε από το τσεπάκι του Κυριάκου επειδή το τελευταίο διάστημα διαπιστώθηκαν αρκετά φάουλ από υπουργούς οι οποίοι παίζουν ατομικό παιχνίδι και δεν βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά για να μην έχουν προσωπική φθορά».

Συνεργάτες του πρωθυπουργού ανέφεραν ως παραδείγματα αρρυθμιών χειρισμούς στο Μεταναστευτικό, αλλά και σε επιμέρους πτυχές της υγειονομικής κρίσης. Λέγεται, μάλιστα, ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε στην πρωθυπουργική παρέμβαση ήταν το θέμα με τις μάσκες που αποφασίστηκε να μοιραστούν στα σχολεία και δεν έχουν φθάσει ακόμη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έφθασαν καταγγελίες ότι κάποιοι συναρμόδιοι υπουργοί, επιχειρώντας να βγάλουν την ουρά τους απέξω και να μην τους επιμεριστεί κόστος για την αστοχία με το υπερβολικό μέγεθος των πρώτων μασκών που εστάλησαν στα σχολεία, αποστασιοποιούνται αδιαφορώντας για την παράταση του προβλήματος που εκθέτει την κυβέρνηση.

«Ούτε το Μεταναστευτικό είναι πρόβλημα μόνον του Νότη Μηταράκη, ούτε η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης μπορεί να θεωρείται αρμοδιότητα μόνον του Βασίλη Κικίλια», επισημαίνουν στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου.

Τέτοιες περιπτώσεις, προσθέτουν, είχε υπόψη του ο πρωθυπουργός όταν τόνισε πώς «όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά της κυβερνητικής δράσης και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε».

Και στο ίδιο πνεύμα, αφού σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της «δύσκολες προκλήσεις», κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Είμαστε συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας, αλλά και των όποιων αστοχιών μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

«Μην το κάνεις»: Το δραματικό βίντεο για να μην πέσει γυναίκα από γέφυρα στο Μπρούκλιν

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η γυναίκα έμεινε στη γέφυρα για πάνω από μια ώρα, μέχρι ένας αστυνομικός να την αγκαλιάσει και να την απομακρύνει

Συνελήφθη στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης 60χρονος που έκανε παράνομα χειρουργεία σε ζώα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στην κατοικία του, εντοπίστηκαν ιατρικά εργαλεία, καθώς και τραπέζι χειρουργείου

Αγρια δολοφονία 43χρονης στην Ιρλανδία: Την βρήκε ξυλοκοπημένη η 13χρονη κόρη της, ύποπτος ο 28χρονος μετανάστης σύντροφός της

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η Τζέιμι Κάρνεϊ είχε γνωρίσει τον Αχμάντ Αλσακέρ σε πορεία υπέρ της Παλαιστίνης

WSJ: Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για νέο ιρανικό σχέδιο δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Κόσμος 10.07.2026
«Θέλουν να εξοντώσουν τον ηγέτη των ΗΠΑ, εμένα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Αγκυρα - Αγνωστες οι πληροφορίες που παρέδωσε η Μοσάντ στις ΗΠΑ