E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γιατί έβγαλε «κίτρινη κάρτα» σε υπουργούς

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Δημοσίευση 1/10/2020 | 08:52

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γιατί έβγαλε «κίτρινη κάρτα» σε υπουργούς

Αιφνιδιάστηκαν τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη με την αυστηρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, καταλογίζοντας στους υπουργούς του έλλειψη αλληλεγγύης και προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών που τους αναλογούν.

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιώντας τόνους που, όπως λένε παριστάμενοι, είχαν τον χαρακτήρα προειδοποίησης.

Ορισμένοι, μάλιστα, εξέλαβαν ως «κίτρινη κάρτα» την αποστροφή της παρέμβασης του, σύμφωνα με την οποία «δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλύει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα».

Ο πρωθυπουργός απέφυγε τις ονομαστικές αναφορές, παρόλο που συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι «είχε κατά νου συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία, ωστόσο, δεν ήθελε στην παρούσα να στοχοποιήσει κάποιον ή κάποιους διότι σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να υπάρξουν παραιτήσεις».

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, που αρέσκονται στους ποδοσφαιρικούς όρους, «η κίτρινη κάρτα βγήκε από το τσεπάκι του Κυριάκου επειδή το τελευταίο διάστημα διαπιστώθηκαν αρκετά φάουλ από υπουργούς οι οποίοι παίζουν ατομικό παιχνίδι και δεν βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά για να μην έχουν προσωπική φθορά».

Συνεργάτες του πρωθυπουργού ανέφεραν ως παραδείγματα αρρυθμιών χειρισμούς στο Μεταναστευτικό, αλλά και σε επιμέρους πτυχές της υγειονομικής κρίσης. Λέγεται, μάλιστα, ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε στην πρωθυπουργική παρέμβαση ήταν το θέμα με τις μάσκες που αποφασίστηκε να μοιραστούν στα σχολεία και δεν έχουν φθάσει ακόμη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έφθασαν καταγγελίες ότι κάποιοι συναρμόδιοι υπουργοί, επιχειρώντας να βγάλουν την ουρά τους απέξω και να μην τους επιμεριστεί κόστος για την αστοχία με το υπερβολικό μέγεθος των πρώτων μασκών που εστάλησαν στα σχολεία, αποστασιοποιούνται αδιαφορώντας για την παράταση του προβλήματος που εκθέτει την κυβέρνηση.

«Ούτε το Μεταναστευτικό είναι πρόβλημα μόνον του Νότη Μηταράκη, ούτε η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης μπορεί να θεωρείται αρμοδιότητα μόνον του Βασίλη Κικίλια», επισημαίνουν στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου.

Τέτοιες περιπτώσεις, προσθέτουν, είχε υπόψη του ο πρωθυπουργός όταν τόνισε πώς «όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά της κυβερνητικής δράσης και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε».

Και στο ίδιο πνεύμα, αφού σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της «δύσκολες προκλήσεις», κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Είμαστε συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας, αλλά και των όποιων αστοχιών μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επεισόδιο με δύο νεαρούς τραυματίες τα ξημερώματα στα Λαδάδικα

Ελλάδα 04.10.2025
Ερευνάται τυχόν συμπλοκή κατά τη διάρκεια διασκέδασης των δύο ατόμων στην περιοχή

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Κόσμος 04.10.2025
O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Κόσμος 04.10.2025
Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Κόσμος 04.10.2025
Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Φρενίτιδα για τις νέες ταυτότητες: Διαθέσιμα ραντεβού… το Πάσχα!

Ελλάδα 04.10.2025
Σε ποιες περιπτώσεις η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει πιο άμεσα

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Καιρός 04.10.2025
Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Ελλάδα 04.10.2025
Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Κόσμος 04.10.2025
Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Κόσμος Χτες
Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Ελλάδα Χτες
Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση