E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Τετραπλάσια η θνησιμότητα στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως

Δημοσίευση 30/9/2020 | 18:21

Κορωνοϊός: Τετραπλάσια η θνησιμότητα στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά τριπλάσια ή και τετραπλάσια θνησιμότητα στους φορείς του κορονοϊού έχει το τελευταίο 20ημερο η Ελλάδα συγκριτικά με χώρες όπως η Γερμανία , η Γαλλία , η Μ. Βρετανία, η Αυστρία κι άλλες που θεωρείται ότι έχουν χτυπηθεί με σφοδρότητα από την πανδημία όπως μετέδωσε η εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Οι συγκεκριμένες χώρες έχουν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό καθημερινών κρουσμάτων, μερικές φορές ισάριθμων με την θανατηφόρα πρώτη φάση της πανδημίας την περασμένη άνοιξη.

Όμως ο αριθμός των νεκρών είναι πλέον αναλογικά κατά πολύ μικρότερος αυτών της Ελλάδος και κατά 70-90% λιγότερος από την εκατόμβη της περιόδου Μαρτίου- Μαΐου .

Ετσι η «καμπύλη» των θυμάτων του κορονοϊού έχει γίνει ευθεία εν αντιθέσει με την Ελλάδα που παρουσιάζει σημαντικές αυξητικές τάσεις.
Την ίδια ώρα εντυπωσιάζει η πύκνωση κρουσμάτων στο κέντρο της Αθήνας (όρια του δήμου Αθηναίων) όπου φέρεται να καταγράφεται το 40% των συνολικών φορέων της Αττικής, όταν αυτό το ποσοστό στις 3 Μαΐου ήταν μόλις 20% (314 κρούσματα στο κέντρο της πρωτεύουσας επί συνόλου 1496 σε όλη την Αττικη).

Στην Ελλάδα από τις αρχές του μήνα κατεγράφησαν 3876 κρούσματα και σημειώθηκαν 54 θάνατοι που αντιστοιχεί σε ποσοστό 14 νεκρών ανά 1.000 φορείς του ιού .

Σχετικά κοντά στα ποσοστά της Ελλάδος είναι η Ισπανία όπου σημειώνονται πλέον καθημερινά περίπου 7.000 κρούσματα με 73 νεκρούς ανά ημέρα κατά μέσο όρο. Κάτι που αντιστοιχεί σε 10 νεκρούς ανά 1000 κρούσματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου – Επικεφαλής Τζαβέλας και Παπαδοπούλου

Ελλάδα Χτες
Και οι δύο θα παραμείνουν στις θέσεις τους έως τους Ιούνιο του 2026, καθώς τότε αποχωρούν από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης

Φωτιά στην Εύβοια: Νέο μήνυμα από το 112 ‑ «Απομακρυνθείτε προς Στύρα»

Ελλάδα Χτες
Είναι το δεύτερο μήνυμα από το 112 - Ιδιαίτερα δύσκολες παραμένουν οι συνθήκες στο πύρινο μέτωπο

Ομαδικός βιασμός 14χρονης στον Πειραιά: Τι ισχυρίζονται οι τέσσερις κατηγορούμενοι

Ελλάδα Χτες
Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι τέσσερις συλληφθέντες για τον βιασμό της 14χρονης στον Πειραιά

Παναθηναϊκός: Στις 22:30 η άφιξη του Βαλαντσιούνας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας αναμένεται να αφιχθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο μετά τις 22.30 για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Πακιστάν: Λιοντάρι πήδηξε μάντρα και επιτέθηκε σε γυναίκα και παιδιά

Κόσμος Χτες
Ένα εξημερωμένο λιοντάρι ξέφυγε από τους ιδιοκτήτες του, κυνήγησε και επιτέθηκε σε μία γυναίκα και τα ανήλικα παιδιά της, σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στη Λαχώρη, στο ανατολικό Πακιστάν.

Καταδίωξη και τραυματισμοί αστυνομικών στα Φιλιατρά ‑ Ρομά εμβόλισαν περιπολικό μετά από διάρρηξη

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθη ένας Ρομά και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τριών οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί

Η Κίνα εκπαιδεύει ήδη τους «στρατιώτες του μέλλοντος» ‑ Πολεμιστές «υβρίδια»

Κόσμος Χτες
Το Πεκίνο προσανατολίζεται στη δημιουργία υπερ-πολεμιστών που συνδυάζουν τις ανθρώπινες δυνατότητες με την τεχνολογία

Τόμας Πάρτεϊ: Κατηγορείται για πέντε βιασμούς και σeξουαλική επίθεση ο πρώην σταρ της Αρσεναλ

Αθλητικά Νέα Χτες
Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στον 32χρονο για αδικήματα που φέρεται να διέπραξε το 2021 και το 2022