E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πομπέο: Η ανάρτηση – μαχαιριά από την Θεσσαλονίκη για τον Ερντογάν

Τώρα σε συνάντηση με τον Δένδια

Δημοσίευση 28/9/2020 | 10:10

Πομπέο: Η ανάρτηση – μαχαιριά από την Θεσσαλονίκη για τον Ερντογάν

Όλο το παρασκήνιο της επίσκεψης Πομπέο στην Ελλάδα. Τι θα συζητήσει με το Νίκο Δένδια στην Θεσσαλονίκη. Τι θα έχει το μενού με τον πρωθυπουργό στα Χανιά.

Με μια ανάρτηση ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο έκανε γνωστό που βρίσκεται από χθες το βράδυ. Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη. Η ανάρτηση αποθεώνει την Ελλάδα και σίγουρα θα προκάλεσε ανησυχία και ενόχληση στην Άγκυρα.

Στην ανάρτηση γράφει: «Είμαι ενθουσιασμένος που επέστρεψα στην Ελλάδα, ένα ζωτικό συνεργάτη των ΗΠΑ με τον οποίο μοιραζόμαστε μια κοινή στρατηγική. Η ισχύς της διμερούς μας σχέσης βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών και ανυπομονώ να έχω μια παραγωγική επίσκεψη».

Μέτρα παντού στην Θεσσαλονίκη 

Η Θεσσαλονίκη είναι ο πρώτος σταθμός της τριήμερης επίσκεψης του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο κ. Πομπέο έφτασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Αυτή την ώρα συναντάται με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια. Η συνάντηση ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί, σε αίθουσα του ξενοδοχείου όπου έχει καταλύσει η πολυπληθής αμερικανική αποστολή, με τους δύο υπουργούς να ανταλλάσουν “αγκωνιές’ αντί χειραψίας τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

Στη συνάντηση είναι παρόντες -μεταξύ άλλων- ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος υποδέχθηκε τον κ. Πομπέο, χθες το βράδυ, κατά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας- ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Πομπέο έφτασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης και μετά τη συνάντησή του με τον κ. Δένδια θα συμμετάσχει επίσης σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ενέργεια, στον ΣΒΒΕ, παρουσία και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ενώ στη συνέχεια θα υπογραφεί συμφωνία επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης ‘Αδωνι Γεωργιάδη.

Η επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο οποίος συνοδεύεται από τη σύζυγό του, Σούζαν, θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή του στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μακρόν: Στο δικαστήριο για να αποδείξουν ότι η Μπριζίτ γεννήθηκε γυναίκα!

Κόσμος 18.09.2025
Καταθέτουν φωτογραφίες και επιστημονικά στοιχεία

Ο ΕΟΦ απαγορεύει τη διακίνηση και τη διάθεση συμπληρώματος διατροφής

Ελλάδα 18.09.2025
Στο συμπλήρωμα διατροφής ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη ουσία alphaglycerylphosphorylcholine (GPC) (novel food)

Κλειστοί σταθμοί του μετρό λόγω εκδηλώσεων για τη δολοφονία Φύσσα

Ελλάδα 18.09.2025
Οι συρμοί θα περνούν χωρίς να κάνουν στάση

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Θα κυριαρχήσει ο καιρός του βοριά ‑ Πότε ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία

Καιρός 18.09.2025
Ισχυροί άνεμοι θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Χήρα Ναβάλνι: Νέες εξετάσεις δείχνουν ότι ο σύζυγός μου δηλητηριάστηκε

Κόσμος 18.09.2025
Δύο νέες ανεξάρτητες εργαστηριακές εξετάσεις δείχνουν ότι ο Αλεξέι Ναλβάνι δηλητηριάστηκε

Έρχεται το 2026 οριστικό τέλος για το γνωστό Taxis ‑ Αλλάζει η εφορία

Οικονομία 18.09.2025
Στόχος η ριζική αναβάθμιση της φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης.

Οι τελευταίες στιγμές του εικονολήπτη του ΑΝΤ1

Ελλάδα 18.09.2025
«Σε έχασα ρε φίλε μέσα σε 15΄. Την πρώτη γύρισες, τη δεύτερη δεν σε πρόλαβα»

Τρόμος στη Χαλκιδική για τους λύκους – Νέα επίθεση σε γυναίκα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της

Ελλάδα 18.09.2025
«Ήταν πάρα πολύ επιθετικός, έτοιμος να τον αρπάξει, να τον φάει δηλαδή από την πείνα του»

Τέμπη: Και δεύτερος απεργός πείνας στην πλατεία Συντάγματος

Ελλάδα 18.09.2025
Δεύτερος απεργός πείνας στο πλευρό του πατέρα θύματος των Τεμπών

Σοκ στις ΗΠΑ: Το ABC αποσύρει την εκπομπή του Τζίμι Κίμελ «επ’ αόριστον» μετά από σχόλια για τον Τσάρλι Κερκ

Κόσμος 18.09.2025
Τραμπ για διακοπή εκπομπής Κίλεμ: Εξαίρετη είδηση για την Αμερική