E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποιοι πρέπει να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο

Xωρίς τεστ κορωνοϊού η χορήγησή του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/9/2020 | 13:29

Ποιοι πρέπει να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο

Σε ποιες ομάδες πληθυσμού συστήνεται το αντιγριπικό εμβόλιο

Διευκρινίσεις για τη χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου δόθηκαν σήμερα από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ενόψει και της έναρξης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για το εμβόλιο από την ερχόμενη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου.

Δεν απαιτείται τεστ για τον κορωνοϊό πριν από τον εμβολιασμό για την εποχική γρίπη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής Αθήνας, κυρία Μαρία Θεοδωρίδου.

«Με αφορμή δηλώσεις που έγιναν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σχετικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό και τη διενέργεια του τεστ κατά του κορονοϊού Sars-CoV-2, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν απαιτείται έλεγχος για Covid-19 πριν τον αντιγριπικό εμβολιασμό, σύμφωνα και με τις συστάσεις Διεθνών Οργανισμών και Επιστημονικών Φορέων» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σε ποιες ομάδες πληθυσμού συστήνεται το αντιγριπικό εμβόλιο

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών της χώρας, ο αντιγριπικός εμβολιασμός πρέπει να εφαρμόζεται συστηματικά σε άτομα (ενήλικοι και παιδιά) που ανήκουν στις παρακάτω ομάδες αυξημένου κινδύνου:

-Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί εργαζόμενοι).

-Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω

-Παιδιά (6 μηνών και άνω) και ενήλικες με έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα:

Άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες. Καρδιακή νόσο με σοβαρή αιμοδυναμική διαταραχή. Ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητη). Μεταμόσχευση οργάνων. Δρεπανοκυτταρική αναιμία (και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες). Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα. Χρόνια νεφροπάθεια. Νευρολογικά - νευρομυϊκά νοσήματα.

-Έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας κύησης, λεχωίδες και θηλάζουσες.

- Άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία (Δείκτη Μάζας Σώματος >40Kg/m) και παιδιά με ΔΜΣ >95η ΕΘ.

-Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια (για νόσο Kawasaki, ρευματοειδή αρθρίτιδα και άλλα) για τον πιθανό κίνδυνο εμφάνισης συνδρόμου Reye μετά από γρίπη.

-Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των 6 μηνών ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα που αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών της γρίπης.

-Οι κλειστοί πληθυσμοί, όπως προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές (σχολείων, στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, ειδικών σχολείων και τρόφιμοι και προσωπικό ιδρυμάτων).

-Κτηνίατροι, πτηνοτρόφοι, χοιροτρόφοι, εκτροφείς, σφαγείς και γενικά άτομα που έρχονται σε συστηματική επαφή με πτηνά ή χοίρους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου – Επικεφαλής Τζαβέλας και Παπαδοπούλου

Ελλάδα Χτες
Και οι δύο θα παραμείνουν στις θέσεις τους έως τους Ιούνιο του 2026, καθώς τότε αποχωρούν από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης

Φωτιά στην Εύβοια: Νέο μήνυμα από το 112 ‑ «Απομακρυνθείτε προς Στύρα»

Ελλάδα Χτες
Είναι το δεύτερο μήνυμα από το 112 - Ιδιαίτερα δύσκολες παραμένουν οι συνθήκες στο πύρινο μέτωπο

Ομαδικός βιασμός 14χρονης στον Πειραιά: Τι ισχυρίζονται οι τέσσερις κατηγορούμενοι

Ελλάδα Χτες
Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι τέσσερις συλληφθέντες για τον βιασμό της 14χρονης στον Πειραιά

Παναθηναϊκός: Στις 22:30 η άφιξη του Βαλαντσιούνας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας αναμένεται να αφιχθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο μετά τις 22.30 για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Πακιστάν: Λιοντάρι πήδηξε μάντρα και επιτέθηκε σε γυναίκα και παιδιά

Κόσμος Χτες
Ένα εξημερωμένο λιοντάρι ξέφυγε από τους ιδιοκτήτες του, κυνήγησε και επιτέθηκε σε μία γυναίκα και τα ανήλικα παιδιά της, σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στη Λαχώρη, στο ανατολικό Πακιστάν.

Καταδίωξη και τραυματισμοί αστυνομικών στα Φιλιατρά ‑ Ρομά εμβόλισαν περιπολικό μετά από διάρρηξη

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθη ένας Ρομά και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τριών οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί

Η Κίνα εκπαιδεύει ήδη τους «στρατιώτες του μέλλοντος» ‑ Πολεμιστές «υβρίδια»

Κόσμος Χτες
Το Πεκίνο προσανατολίζεται στη δημιουργία υπερ-πολεμιστών που συνδυάζουν τις ανθρώπινες δυνατότητες με την τεχνολογία

Τόμας Πάρτεϊ: Κατηγορείται για πέντε βιασμούς και σeξουαλική επίθεση ο πρώην σταρ της Αρσεναλ

Αθλητικά Νέα Χτες
Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στον 32χρονο για αδικήματα που φέρεται να διέπραξε το 2021 και το 2022