E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξέσπασμα Φοίβου Δηληβοριά: «Ο κος Τσιόδρας και οι συμβουλές του απαξιώθηκαν πλήρως»

«Δεν είναι δύσκολο να δει κανείς ότι σε λίγο καιρό θα τσακωνόμαστε για το ποιος αξίζει περισσότερο την περίθαλψη ή το εμβόλιο»

Δημοσίευση 23/9/2020 | 17:52

Ξέσπασμα Φοίβου Δηληβοριά: «Ο κος Τσιόδρας και οι συμβουλές του απαξιώθηκαν πλήρως»

Η ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά πως τίθενται νέα μέτρα κατά της διασποράς του νέου κορονοϊού σε εφαρμογή, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η αναστολή των υπαίθριων θεατρικών παραστάσεων ήρθε να πλήξει ακόμα περισσότερο τον ήδη «χτυπημένο» καλλιτεχνικό κόσμο.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, εξέφρασε την άποψη του για τα νέα αυτά μέτρα και τόνισε στην μακροσκελή ανάρτησή του πως: «Ο Πολιτισμός γίνεται η πρώτη “Ιφιγένεια”» ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει πως για την «εκτόξευση» των κρουσμάτων σε καθημερινή βάση: «η ευθύνη μετατίθεται κυνικά στον απλό πολίτη».

Η ανάρτηση του Φοίβου Δεληβοριά

Μετά από μια βδομάδα αντιφατικών κυβερνητικών αποφάσεων -και με τους εργαζομένους στην «Ταράτσα» να μην ξέρουν αν θα δουλέψουν ή όχι- σας ανακοινώνουμε τελικά πως βάσει των νέων μέτρων οι παραστάσεις μας με Καίτη Γαρμπή-Δημήτρη Μεντζέλο, Σταμάτη Κραουνάκη-Χρήστο Νικολόπουλο δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις ημερομηνίες που ήταν προγραμματισμένες.

Το «ΆΛΣΟΣ» θα βγάλει άμεσα ανακοίνωση για το τι θα γίνει με τα προπωλημένα εισιτήρια και για το αν θα καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε σε άλλες ημερομηνίες τις δύο sold out παραστάσεις.

Η στενοχώρια μου που δεν θα συναντήσω τους φίλους μου και σπουδαίους συναδέλφους στη σκηνή είναι, φυσικά, το λιγότερο. Η κατάσταση με τα κρούσματα είναι έκρυθμη, επηρεάζει όλη την κοινωνία. Θα άφηνε ανεπηρέαστους εμάς, που δουλειά και κλίση μας είναι να ξαγρυπνάμε μετρώντας το σφυγμό της;

Υπάρχει όμως εδώ κάτι τραγικό, μια άβολη –όπως λένε- αλήθεια: ο Πολιτισμός γίνεται η πρώτη «Ιφιγένεια», ακριβώς επειδή όλο το καλοκαίρι δεν έγινε τίποτα για να ενδυναμωθεί το σύστημα Υγείας, η Παιδεία και τα ΜΜΜ, ώστε να μην συμβαίνει τώρα αυτό που συμβαίνει.

Ο κος Τσιόδρας και οι συμβουλές του απαξιώθηκαν πλήρως. Η κοινή λογική επίσης. Και τώρα η ευθύνη μετατίθεται κυνικά στον απλό πολίτη, στους «τεντιμπόηδες» νέους, στους πρόσφυγες που «πιάνουν» κρεβάτια ΜΕΘ και φυσικά στους καλλιτεχνικούς χώρους, τους εξ υποστάσεως πιο οργανωμένους και έτοιμους να υποδεχθούν ασφαλώς όσους διατίθενται να παρευρεθούν.

Δημιουργούνται δηλ. επικίνδυνοι κοινωνικοί αυτοματισμοί και δεν είναι δύσκολο να δει κανείς ότι σε λίγο καιρό θα τσακωνόμαστε για το ποιος αξίζει περισσότερο την περίθαλψη ή το εμβόλιο.

Τι θα γίνει αυτό το χειμώνα;

Το έγραψα και την Κυριακή: υπάρχει ακόμα χρόνος να στηριχθούμε αποτελεσματικά. Ακόμα και αν οι ιθύνοντες –πράγμα που δεν μπορώ να πιστέψω- θέλουν ο χρόνος αυτός να φαγωθεί και να οδηγηθούμε στα χειρότερα, εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια. Τα μέτρα στην Υγεία, στην Παιδεία και στις Συγκοινωνίες δεν πρέπει να αργήσουν άλλο. Το ίδιο και τα μέτρα που έχουν καταθέσει τα σωματεία των επαγγελματιών. Η εξαθλίωσή μας δεν είναι ζήτημα κλαδικό. Είναι αρχή μεγάλων δεινών για τον τόπο. Aς την προλάβουμε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

O oνειρικός γάμος της Lilly Collins

Celebrity Stories 03.01.2026
Η Lilly φορούσε μια εκπληκτική δαντελένια δημιουργία της Ralph Lauren

Γιατί η Mariah Carey παραιτήθηκε από την πρώτη της δουλειά σε μία μέρα

Celebrity Stories 03.01.2026
Η καριέρα της στις... κανονικές δουλειές δεν διήρκεσε πολύ

Cameron Diaz: Πώς παραλίγο να χάσει το ρόλο που απογείωσε την καριέρα της

Celebrity Stories 03.01.2026
Ο ρόλος της που κόντεψε να μην συμβεί

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για τον αρραβώνα της με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: «Αισθάνομαι τυχερή»

Tabloid Χτες
Για τον επικείμενο γάμο της το 2027 με τον γιο του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, μίλησε η Μαρία Σάκκαρη μετά τη νίκη της στο United Cup

Η Μισέλ Φάιφερ πόζαρε χωρίς μακιγιάζ στα social media

Social Χτες
Δείτε το στιγμιότυπο που μοιράστηκε η 67χρονη ηθοποιός

Will Smith: Μουσικός τον κατηγορεί για σeξουαλική παρενόχληση – Τι αναφέρεται στη δικογραφία

Tabloid Χτες
O δικηγόρος του Will Smith αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες

«Έχει αδικηθεί στην καριέρα του»: Η Καίτη Γαρμπή μιλά για τον Διονύση Σχοινά

Tabloid Χτες
Η δημοφιλής τραγουδίστρια εξηγεί γιατί η δισκογραφική κατεύθυνση εμπόδισε το κοινό να γνωρίσει τον πραγματικό Διονύση Σχοινά!

Εριέττα Κούρκουλου: «Όλοι έχουν άποψη για το πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας»

Tabloid Χτες
Η συγκινητική ανάρτηση για οικογένεια, αποδοχή και αγάπη!

Χάρης Βαρθακούρης: Τραγούδησε για πρώτη φορά στην τηλεόραση μαζί με την 13χρονη κόρη του, Λιόνα

TV Buzz Χτες
«Είδες τι έκανε το DNA έβγαλε και άλλη», είπε ο Γιάννης Πάριος

«Αστραψε και βρόντηξε» η Μελάνια σε μοντέλα ‑ υποψήφιες «νύφες» που φωτογράφιζαν κρυφά τον γιο της Μπάρον

Tabloid Χτες
Οι προειδοποιήσεις της μαμάς Μελάνια στα δύο νεαρά μοντέλα που «έβαλαν στο μάτι» τον μοναχογιό της