E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι συμβαίνει με τον Schumacher;

Τι δηλώνει Γερμανός νευρολόγος

Δημοσίευση 23/9/2020 | 12:44

Τι συμβαίνει με τον Schumacher;

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν επτά χρόνια από το σοβαρό ατύχημα που καθήλωσε τον Michael Schumacher, ωστόσο όλος ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού κι όχι μόνο, δεν παύει να αγωνία για την πορεία της υγείας του.

Σε αυτό το πλαίσιο, το γαλλικό κανάλι TMC δημιούργησε ένα σύντομο ντοκιμαντέρ, παρουσιάζοντας το χρονικό του ατυχήματος του Γερμανού κάνοντας σκι στο γαλλικό τουριστικό θέρετρο της Μεριμπέλ, όσα ακολούθησαν αλλά και όσα… οι δημιουργοί του και οι καλεσμένοι τους εκτιμούν πως μπορεί να ισχύουν σήμερα.

Ανάμεσα σε όσους μίλησαν ήταν και ο Καθηγητής Erich Riederer, νευρολόγος με έδρα στη Ζυρίχη. Κάπου εδώ, επειδή από την πρώτη μέρα σε αυτή τη δύσκολη πορεία του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή έχουμε τραβήξει ξεκάθαρη γραμμή στο τι και πως αναπαράγουμε από τα δημοσιεύματα του εξωτερικού, πρέπει να τονίσουμε πως ο εν λόγω γιατρός, ουδεμία σχέση έχει με το ιατρικό team που βρίσκεται κοντά στον Schumacher όπως ατυχώς αναφέρεται σε κάποια ΜΜΕ.

Πρόκειται για ένα νευρολόγο που απλά κλήθηκε να πει την άποψή του για την ενδεχόμενη πορεία της αποθεραπείας του θρύλου της Formula 1.

Ο καθηγητής Riederer λοιπόν, έκανε την εξής εκτίμηση: «Νομίζω πως είναι σε κατάσταση φυτού. Ξύπνιος αλλά δίχως να ανταποκρίνεται. Αναπνέει, η καρδιά του χτυπά, ενδεχομένως να μπορεί να κάτσει καθιστός ή να κάνει πολύ μικρά βήματα με τη βοήθεια άλλων αλλά τίποτα παραπάνω. Νομίζω πως αυτό είναι το μέγιστο που μπορεί να κάνει. Αν υπάρχει περίπτωση να τον δούμε όπως ήταν πριν το ατύχημά του; Δεν το νομίζω».

Αυτή λοιπόν ήταν η προσωπική εκτίμηση του Riederer, χωρίς επαναλαμβάνουμε να έχει την παραμικρή γνώση της πραγματικής κατάστασης του Schumacher, μόνο όσα έχει διαβάσει σε δημοσιεύματα τα τελευταία επτά χρόνια, σε συνάρτηση πάντα με τις επιστημονικές του γνώσεις.

Κρατάμε την τελευταία δήλωση ανθρώπου που στ’ αλήθεια βρέθηκε κοντά στον σπουδαίο οδηγό και που βρίσκεται στον στενό κύκλο εκείνων που έχουν πρόσβαση στο σπίτι της οικογένειας Schumacher. Ο λόγος φυσικά για τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας και άλλοτε συνεργάτη του Michael στα χρόνια της αυτοκρατορίας της Scuderia Ferrari, Jean Todt, που άφησε παράθυρο αισιοδοξίας τον περασμένο Ιούλιο όταν είχε πει χαρακτηριστικά: «Παλεύει. Ελπίζω ο κόσμος να μπορέσει να τον δει ξανά. Σε αυτό εργάζονται και αυτός και η οικογένειά του».

Στην παρούσα φάση, θα κρατήσουμε τα λόγια του αξιόπιστου Todt που μόλις τον προηγούμενο μήνα είχε δει από τον κοντά τον Michael. Και δεν θα υιοθετήσουμε ως «νέα» και ως «εξέλιξη», τα λόγια ενός ακόμα καλεσμένου σε μία ακόμα τηλεοπτική εκπομπή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέμπη: Ο Παύλος Ασλανίδης ζητά αναβάθμιση των κατηγοριών για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή από τον Αρειο Πάγο

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Παράσταση στην κατηγορία δήλωσε σήμερα (23.04.2026) ο Παύλος Ασλανίδης

Ανακοπή καρδιάς υπέστη 27χρονος στα Χανιά – Κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Η άμεση κινητοποίηση των διασωστών αποδείχθηκε καθοριστική

Κοβέσι από Δελφούς για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είναι ακρωνύμιο διαφθοράς, νεποτισμού και πελατειακών σχέσεων

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Η Λάουρα Κοβέσι, αρχικά, μίλησε σε πάνελ και στη συνέχεια έδωσε συνέντευξη Τύπου

«Καλό ταξίδι καπετάνιε μου»: Η ανάρτηση του ταξίαρχου της ΕΛΑΣ για τον 25χρονο γιο του

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Ο αξιωματικός της Αστυνομίας όταν έμαθε για το περιστατικό στον Αγιο Δημήτριο έφθασε στο σημείο για να δει τι συμβαίνει και χωρίς να το ξέρει, αντίκρισε νεκρό τον ίδιο του τον γιο

Πώς έγινε η δολοφονία στον Αγιο Δημήτριο: Ο αξιωματικός πήγε στο σημείο χωρίς να γνωρίζει ότι θύμα ήταν ο γιος του

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Ο 25χρονος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι μέσα στο Πάρκο Ασυρμάτου

FIFA: Απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να αντικατασταθεί το Ιράν με την Ιταλία

E-Daily 3.Left 23.04.2026
Η Ιταλία είχε αποκλειστεί από το τουρνουά, μετά την αποτυχία της στα προκριματικά

Απόβαση ΜΑΤ στη Γαύδο: «Σήμερα δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή»

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Για πρωτοφανείς πρακτικές κάνουν λόγο άνθρωποι που βρίσκονταν στη Γαύδο, αναφερόμενοι στην επιχείρηση των ΜΑΤ στον Λαυρακά, που άφησε πίσω της κατεδαφισμένα καλύβια και εικόνες καταστροφής

Γαύδος: Επέμβαση ΜΑΤ για αυτοσχέδιες καλύβες σε παραλίες

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Στις παραλίες του Λαυρακά και του Αι Γιάννη

Δολοφονία 27χρονου στον Αγιο Δημήτριο: «Χτενίζει» τις κάμερες ασφαλείας η ΕΛΑΣ

Ελλάδα 23.04.2026
Έρευνες για τη δολοφονία στον Αγιο Δημήτριο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη

Κοβέσι: Συμφωνώ με την ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες

Ελλάδα 23.04.2026
«Η απάντηση που έδωσε χθες το ελληνικό κοινοβούλιο δείχνει ότι όλοι θέλουν να μάθουν τι συνέβη»