E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι συμβαίνει με τον Schumacher;

Τι δηλώνει Γερμανός νευρολόγος

Δημοσίευση 23/9/2020 | 12:44

Τι συμβαίνει με τον Schumacher;

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν επτά χρόνια από το σοβαρό ατύχημα που καθήλωσε τον Michael Schumacher, ωστόσο όλος ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού κι όχι μόνο, δεν παύει να αγωνία για την πορεία της υγείας του.

Σε αυτό το πλαίσιο, το γαλλικό κανάλι TMC δημιούργησε ένα σύντομο ντοκιμαντέρ, παρουσιάζοντας το χρονικό του ατυχήματος του Γερμανού κάνοντας σκι στο γαλλικό τουριστικό θέρετρο της Μεριμπέλ, όσα ακολούθησαν αλλά και όσα… οι δημιουργοί του και οι καλεσμένοι τους εκτιμούν πως μπορεί να ισχύουν σήμερα.

Ανάμεσα σε όσους μίλησαν ήταν και ο Καθηγητής Erich Riederer, νευρολόγος με έδρα στη Ζυρίχη. Κάπου εδώ, επειδή από την πρώτη μέρα σε αυτή τη δύσκολη πορεία του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή έχουμε τραβήξει ξεκάθαρη γραμμή στο τι και πως αναπαράγουμε από τα δημοσιεύματα του εξωτερικού, πρέπει να τονίσουμε πως ο εν λόγω γιατρός, ουδεμία σχέση έχει με το ιατρικό team που βρίσκεται κοντά στον Schumacher όπως ατυχώς αναφέρεται σε κάποια ΜΜΕ.

Πρόκειται για ένα νευρολόγο που απλά κλήθηκε να πει την άποψή του για την ενδεχόμενη πορεία της αποθεραπείας του θρύλου της Formula 1.

Ο καθηγητής Riederer λοιπόν, έκανε την εξής εκτίμηση: «Νομίζω πως είναι σε κατάσταση φυτού. Ξύπνιος αλλά δίχως να ανταποκρίνεται. Αναπνέει, η καρδιά του χτυπά, ενδεχομένως να μπορεί να κάτσει καθιστός ή να κάνει πολύ μικρά βήματα με τη βοήθεια άλλων αλλά τίποτα παραπάνω. Νομίζω πως αυτό είναι το μέγιστο που μπορεί να κάνει. Αν υπάρχει περίπτωση να τον δούμε όπως ήταν πριν το ατύχημά του; Δεν το νομίζω».

Αυτή λοιπόν ήταν η προσωπική εκτίμηση του Riederer, χωρίς επαναλαμβάνουμε να έχει την παραμικρή γνώση της πραγματικής κατάστασης του Schumacher, μόνο όσα έχει διαβάσει σε δημοσιεύματα τα τελευταία επτά χρόνια, σε συνάρτηση πάντα με τις επιστημονικές του γνώσεις.

Κρατάμε την τελευταία δήλωση ανθρώπου που στ’ αλήθεια βρέθηκε κοντά στον σπουδαίο οδηγό και που βρίσκεται στον στενό κύκλο εκείνων που έχουν πρόσβαση στο σπίτι της οικογένειας Schumacher. Ο λόγος φυσικά για τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας και άλλοτε συνεργάτη του Michael στα χρόνια της αυτοκρατορίας της Scuderia Ferrari, Jean Todt, που άφησε παράθυρο αισιοδοξίας τον περασμένο Ιούλιο όταν είχε πει χαρακτηριστικά: «Παλεύει. Ελπίζω ο κόσμος να μπορέσει να τον δει ξανά. Σε αυτό εργάζονται και αυτός και η οικογένειά του».

Στην παρούσα φάση, θα κρατήσουμε τα λόγια του αξιόπιστου Todt που μόλις τον προηγούμενο μήνα είχε δει από τον κοντά τον Michael. Και δεν θα υιοθετήσουμε ως «νέα» και ως «εξέλιξη», τα λόγια ενός ακόμα καλεσμένου σε μία ακόμα τηλεοπτική εκπομπή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ τραυματίστηκε στα πόδια την πρώτη μέρα του πολέμου

Κόσμος 11.03.2026
«Είναι σώος και ασφαλής» λέει το Ιράν

Drones έπεσαν κοντά στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, 4 τραυματίες

Κόσμος 11.03.2026
Επιβάτης είπε ότι ζητήθηκε από τους ταξιδιώτες να απομακρυνθούν από τα γυάλινα παράθυρα

Προβλήματα με το Instagram – Χρήστες δεν μπορούν να στείλουν μήνυμα

Tech + Science 11.03.2026
Χιλιάδες αναφορές για τεχνικά προβλήματα με το Instagram παγκοσμίως

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος

Ελλάδα 11.03.2026
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας

Ο ΔΟΕ εισηγείται άνευ προηγουμένου αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου

Κόσμος 11.03.2026
Θα αποδεσμευτούν πάνω από τα 182 εκατομμύρια βαρέλια

Αναστασία Ντραγκομίροβα: Θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο 5αθλο

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Η 23χρονη αθλήτρια που γράφει ιστορία με μια ξεχωριστή εκπροσώπηση

ΗΠΑ: 12χρονη πέθανε μετά από καβγά με κοπέλα στον δρόμο, bullying καταγγέλλει η μητέρα της

Κόσμος 11.03.2026
Σύμφωνα με όσα ακούγονται στο βίντεο, ο καβγάς ξεκίνησε αφού τα δύο κορίτσια διώχθηκαν από το σχολικό λεωφορείο