E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι συμβαίνει με τον Schumacher;

Τι δηλώνει Γερμανός νευρολόγος

Δημοσίευση 23/9/2020 | 12:44

Τι συμβαίνει με τον Schumacher;

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν επτά χρόνια από το σοβαρό ατύχημα που καθήλωσε τον Michael Schumacher, ωστόσο όλος ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού κι όχι μόνο, δεν παύει να αγωνία για την πορεία της υγείας του.

Σε αυτό το πλαίσιο, το γαλλικό κανάλι TMC δημιούργησε ένα σύντομο ντοκιμαντέρ, παρουσιάζοντας το χρονικό του ατυχήματος του Γερμανού κάνοντας σκι στο γαλλικό τουριστικό θέρετρο της Μεριμπέλ, όσα ακολούθησαν αλλά και όσα… οι δημιουργοί του και οι καλεσμένοι τους εκτιμούν πως μπορεί να ισχύουν σήμερα.

Ανάμεσα σε όσους μίλησαν ήταν και ο Καθηγητής Erich Riederer, νευρολόγος με έδρα στη Ζυρίχη. Κάπου εδώ, επειδή από την πρώτη μέρα σε αυτή τη δύσκολη πορεία του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή έχουμε τραβήξει ξεκάθαρη γραμμή στο τι και πως αναπαράγουμε από τα δημοσιεύματα του εξωτερικού, πρέπει να τονίσουμε πως ο εν λόγω γιατρός, ουδεμία σχέση έχει με το ιατρικό team που βρίσκεται κοντά στον Schumacher όπως ατυχώς αναφέρεται σε κάποια ΜΜΕ.

Πρόκειται για ένα νευρολόγο που απλά κλήθηκε να πει την άποψή του για την ενδεχόμενη πορεία της αποθεραπείας του θρύλου της Formula 1.

Ο καθηγητής Riederer λοιπόν, έκανε την εξής εκτίμηση: «Νομίζω πως είναι σε κατάσταση φυτού. Ξύπνιος αλλά δίχως να ανταποκρίνεται. Αναπνέει, η καρδιά του χτυπά, ενδεχομένως να μπορεί να κάτσει καθιστός ή να κάνει πολύ μικρά βήματα με τη βοήθεια άλλων αλλά τίποτα παραπάνω. Νομίζω πως αυτό είναι το μέγιστο που μπορεί να κάνει. Αν υπάρχει περίπτωση να τον δούμε όπως ήταν πριν το ατύχημά του; Δεν το νομίζω».

Αυτή λοιπόν ήταν η προσωπική εκτίμηση του Riederer, χωρίς επαναλαμβάνουμε να έχει την παραμικρή γνώση της πραγματικής κατάστασης του Schumacher, μόνο όσα έχει διαβάσει σε δημοσιεύματα τα τελευταία επτά χρόνια, σε συνάρτηση πάντα με τις επιστημονικές του γνώσεις.

Κρατάμε την τελευταία δήλωση ανθρώπου που στ’ αλήθεια βρέθηκε κοντά στον σπουδαίο οδηγό και που βρίσκεται στον στενό κύκλο εκείνων που έχουν πρόσβαση στο σπίτι της οικογένειας Schumacher. Ο λόγος φυσικά για τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας και άλλοτε συνεργάτη του Michael στα χρόνια της αυτοκρατορίας της Scuderia Ferrari, Jean Todt, που άφησε παράθυρο αισιοδοξίας τον περασμένο Ιούλιο όταν είχε πει χαρακτηριστικά: «Παλεύει. Ελπίζω ο κόσμος να μπορέσει να τον δει ξανά. Σε αυτό εργάζονται και αυτός και η οικογένειά του».

Στην παρούσα φάση, θα κρατήσουμε τα λόγια του αξιόπιστου Todt που μόλις τον προηγούμενο μήνα είχε δει από τον κοντά τον Michael. Και δεν θα υιοθετήσουμε ως «νέα» και ως «εξέλιξη», τα λόγια ενός ακόμα καλεσμένου σε μία ακόμα τηλεοπτική εκπομπή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Βιολάντα Α.Ε.»: Ανακοίνωση για μέτρα ασφαλείας και για τη στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων

Ελλάδα 27.01.2026
Η «Βιολάντα Α.Ε.» εξέδωσε ανακοίνωση για τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θανουσών, ενώ τονίζει ότι εφάρμοζε αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας κι αναμένει το πόρισμα των Αρχών για το πολύνεκρο εργατικό δυστύχημα.

Σρι Λάνκα: Τρόμος για Ρώσους τουρίστες, τους επιτέθηκε ελέφαντας όταν προσπάθησσν να τον ταΐσουν

Κόσμος 27.01.2026
Όπως φαίνεται στο βίντεο ο βάρους τριών τόνων ελέφαντας αρχικά ταρακούνησε σαν καρυδότσουφλο το λευκό βανάκι με τους τουρίστες πριν να χρησιμοποιήσει την προβοσκίδα του για να «ξεριζώσει» την πόρτα

Βίντεο: Λεοπάρδαλη του χιονιού επιτέθηκε σε γυναίκα που θέλησε να βγάλει σέλφι μαζί της στην Κίνα

Κόσμος 27.01.2026
Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται το θύμα να είναι παγιδευμένο κάτω από τη λεοπάρδαλη στο βαθύ χιόνι

Τρίκαλα: Θρήνος για τα θύματα ‑ Βρέθηκαν νεκρές η μια κοντά στην άλλη ‑ Η τελευταία τους φωτογραφία

Ελλάδα 27.01.2026
Ήταν μαζί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Βιολάντα

Μήλος: Νομικό «μπλόκο» εξετάζεται στην κατασκευή ξενοδοχείου κοντά στο Σαρακήνικο

Ελλάδα 27.01.2026
Στην περιοχή Μύτακας της Μήλου συνεχίζεται η επέκταση

Από τα αζήτητα, στον «χρυσό»: Πήγε να πουλήσει παλιά στάμνα για $100 και εισέπραξε $32.000

Κόσμος Χτες
Ένα διπλά σφραγισμένο δοχείο Red Wing 30 γαλονιών, που για δεκαετίες θεωρούνταν απλό οικιακό σκεύος, αναδείχθηκε στον «πρωταγωνιστή» της συλλεκτικής αγοράς

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που διαλύεται ο αγωγός της ΕΥΑΘ ‑ 4 εργάτες τραυματίες

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έσπασε κατασκευή της ΕΥΑΘ και πετάχτηκαν θραύσματα

Τραγωδία στην Κύπρο: Πέθανε 4χρονο κοριτσάκι από Γρίπη Α

Ελλάδα Χτες
Το παιδί νοσηλευόταν από το Σάββατο στη ΜΕΘ

Βιολάντα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων

Ελλάδα Χτες
Την αλληλεγγύη τους προς τα θύματα της φονικής έκρηξης και τις οικογένειες τους εκφράζουν με τη συγκέντρωση τους, μέλη του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων

Ο Ντοναλντ Τραμπ «καθαιρεί» την επικεφαλής του ICE μετά τους πυροβολισμούς στη Μινεάπολη

Κόσμος Χτες
Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ μετά το φονικό περιστατικό στη Μινεσότα

Ryanair: Η κόντρα με τον Μασκ αύξησε τις κρατήσεις ‑ Επανεξετάζει το WiFi στον αέρα

Ελλάδα Χτες
Η Ryanair αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει στο μέλλον το Starlink στα αεροσκάφη της, εφόσον το κόστος και η τεχνολογία το επιτρέψουν

«Απενεργοποιείστε το Bluetooth»: Η εντολή στους αξιωματούχους σε Δανία και Γροιλανδία υπό τον φόβο κατασκοπείας

Κόσμος Χτες
Μια ιδιαίτερη εντολή έδωσε η Δανία στους αξιωματούχους ως προληπτικό μέτρο κατά της κατασκοπείας, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα βάσει συγκυρίας