E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σύψας: Νέα μέτρα ακόμα κι αύριο αν δούμε έξαρση

Γιατί αν η Αττική φτάσει στο «κόκκινο», το επόμενο βήμα είναι το lockdown

Δημοσίευση 23/9/2020 | 10:31

Σύψας: Νέα μέτρα ακόμα κι αύριο αν δούμε έξαρση

Η κατάσταση στην Αττική παραμένει στο «πορτοκαλί», όπως η κατάσταση είναι κρίσιμη και οι επόμενες 7 με 10 μέρες είναι εξαιρετικά σημαντικές. Γιατί αν η Αττική φτάσει στο «κόκκινο», το επόμενο βήμα είναι το lockdown διεμήνυσε ο Νίκος Σύψας.

Για άλλη μια φορά ο Νίκος Σύψας δεν έκρυψε την ανησυχία του για την κατάσταση στην Αττική. Και προειδοποίησε ότι αν υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων, τότε θα πρέπει να ληφθούν μέτρα «ακόμα και αύριο».

Τα στοιχεία προοιωνίζουν θύελλα, είπε ο γνωστός λοιμωξιολόγος μιλώντας την Τετάρτη (23.09.2020) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1.

Ζήτησε από τους πολίτες να ακολουθήσουν τις συμβουλές των ειδικών και τα μέτρα, ακόμη κι αν για λίγο πρέπει να θυσιάσουν κάποιες προσωπικές ελευθερίες τους και σημείωσε πως το αν θα αποδώσουν τα μέτρα θα κριθεί τις επόμενες 7 με 10 μέρες. Αλλά αν παρατηρηθεί έξαρση νωρίτερα, τα νέα μέτρα θα είναι αναπόφευκτα.

«Ακόμη και αύριο, αν δούμε μία πολύ μεγάλη έξαρση της επιδημίας, είναι η ώρα να λάβουμε καινούρια μέτρα. Κάθε μέρα μπορεί να είναι μία μέρα που πρέπει να λάβουμε αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σύψας και έκανε έκκληση στους πολίτες να κρατούν αποστάσεις, να φορούν μάσκα, να πλένουν τα χέρια τους και να αποφεύγουν τους συνωστισμούς.

«Όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι στη Αττική είμαστε σε πολύ δύσκολη φάση. Όλα τα ποιοτικά στοιχεία είναι άσχημα, όχι μόνο όσον αφορά τα κρούσματα, αλλά και στις διασωληνώσεις, τις εισαγωγές, το ποσοστό κάλυψης των κλινών ΜΕΘ… Όλα αυτά προοιωνίζουν μία θύελλα», σημείωσε.

Lockdown τοπικό ή οριζόντιο;

Ο Νίκος Σύψας αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο ενός lockdown και στο πως αυτό θα μπορούσε να γίνει. Αν δηλαδή θα είναι γενικό, σε όλη την Αττική ή αν θα είναι τοπικό, κάτι που πάντως εκτίμησε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού οι δήμοι επικοινωνούν μεταξύ τους.

«Δεν έχει αποφασιστεί αν θα είναι οριζόντιο ή αν είναι τεχνικά δυνατό να γίνει απομόνωση ενός δήμου στην Αττική» είπε και πρόσθεσε ότι το κέντρο είναι «το μεγάλο μας πρόβλημα» γιατί «είναι από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Ευρώπης».

Το αν μπορεί να γίνει τοπικό lockdown συζητείται με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αν δεν μπορεί να γίνει, τότε το ενδεχόμενο lockdown θα γίνει οριζόντια, σε όλη την Αττική.

«Δεν χρειάζεται κανένας πανικός. Αν αποδώσουν τα μέτρα, δεν θα υπάρξει lockdown» είπε επίσης ο Νίκος Σύψας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα 20.11.2025
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος 20.11.2025
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα 20.11.2025
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα 20.11.2025
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας

Πότε δεν έκανε challenge, ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, λέει ο παππούς του 22χρονου που πνίγηκε με μπέργκερ

Ελλάδα 20.11.2025
Ο 22χρονος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ

Φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή στον οδηγό μηχανής για το τροχαίο με νεκρό βρέφος στον Βόλο

Ελλάδα 20.11.2025
Η δίκη έγινε έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Κόσμος 20.11.2025
Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

Αγαθονήσι: Προειδοποιητικές βολές κατά τουρκικών σκαφών από το Λιμενικό

Ελλάδα 20.11.2025
Τουρκικό αλιευτικό έκανε επικίνδυνους ελιγμούς εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων

Μουντιάλ 2026: Τα ζευγάρια των playoffs και τα μονοπάτια για τα 4 τελευταία εισιτήρια της UEFA

Αθλητικά Νέα 20.11.2025
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τις ομάδες που θα πάρουν τα τελευταία 4 εισιτήρια της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ 2026

Πορτογαλία: 9χρονος ακρωτηριάστηκε στην τουαλέτα σχολείου από συμμαθητές του

Κόσμος 20.11.2025
Ο 9χρονος χρειάζεται παυσίπονα και αντιβιοτικά κάθε 12 ώρες, ενώ χρειάζεται και υπνωτικά χάπια για να κοιμηθεί γιατί κλαίει κάθε βράδυ, λέει η μητέρα του

Ζαγόρι: Ο Δήμος ζητά κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ελλάδα 20.11.2025
Ο Δήμαρχος Ζαγορίου ζητά με επιστολή του από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να κυρηχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης