E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλονίζουν οι κάτοικοι της Δαμασκηνιάς: «Έχασα τον άνδρα μου και πολλούς συγγενείς»

«Τρόμαξα όταν άνοιξα τα μάτια μου»

Δημοσίευση 21/9/2020 | 19:17

Συγκλονίζουν οι κάτοικοι της Δαμασκηνιάς: «Έχασα τον άνδρα μου και πολλούς συγγενείς»

Από τους 60 κατοίκους της Δαμασκηνιάς στην Κοζάνη, νόσησαν τουλάχιστον οι 15… Δηλαδή ένας στους τέσσερις! Οι 12 νοσηλεύτηκαν με βαριά συμπτώματα, με τους 9 από αυτούς να μην τα καταφέρνουν, αφήνοντας την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο.

Σήμερα, οι κάτοικοι του χωριού δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Άλλοι είδαν τους αγαπημένους τους να πεθαίνουν από κορονοϊό και άλλοι ανέβηκαν μαζί τους έναν Γολγοθά στη Μονάδα εντατικής θεραπείας, βγαίνοντας νικητές.

«Εγώ έχασα τον άνδρα μου από αυτό και πολλούς συγγενείς»… «Ο άνδρας μου δύο φορές πέθανε κι αναστήθηκε…»… «Ήταν και δικά μου άτομα, ήταν ξαδέρφια μου»…

Όσα είπαν στο LiveNews, συγκλονίζουν!

«Πέθανε κόσμος γύρω μας, όσο ήμουν εγώ στο νοσοκομείο πέθαναν γνωστοί, χωριανοί και φίλοι. Η φίλη μου έχασε τον άνδρα της».
«Ο άνδρας μου ήταν μια χαρά, ήρθε, έφαγε και τον πήγα στο νοσοκομείο»

5 διαφορετικά νοσοκομεία άλλαξε ο σύζυγος της κυρίας Όλγας Κατσίρη. 80 μέρες έμεινε διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. Δεν κατάφερε να βγει νικητής από αυτή την μάχη.

«Δεν τον ξαναείδα μετά…»

Τα δάκρυα της κύριας Όλγας είναι ακόμα νωπά για τον σύζυγό της Περικλή. Το πένθος βιωμένο μισό, αφού δεν κατάφερε να τον αποχαιρετήσει ούτε στο νοσοκομείο, αλλά ούτε και στην κηδεία του.

«Είχαμε πάντα μια απορία, όταν τον έφεραν δεν μπορέσαμε να τον δούμε».

Παραδόξως όπως λέει η ίδια δεν διαγνώστηκε καν θετική. Δεν βίωσε την ασθένεια που της στέρησε τον σύζυγο, παρά μόνο την απομόνωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η πρεσβυτέρα του χωριού, περιγράφει πως γλίτωσε από θαύμα όταν λίγο πριν χειροτερεύσει η υγεία της, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, έσπασε την ολική καραντίνα της Δαμασκηνιάς και τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

«Ο βήχας δεν σταματούσε, εκεί φοβήθηκα»

Με τον ιερέα σύζυγό της και τον γιο της θετικούς, οι ώρες για την ίδια μέσα στο νοσοκομείο ήταν δραματικές. Ειδικά όταν από διπλανό θάλαμο, άκουσε τον συγχωριανό την να αφήνει την τελευταία του πνοή.

«Τη δεύτερη μέρα που ήμουν στο νοσοκομείο, άκουσα ό,τι γινόταν στον διπλανό θάλαμο που ήταν ένας άλλος συγχωριανός μας, τα άκουσα όλα κι ήταν πολύ τρομακτικά».

«Τρόμαξα όταν άνοιξα τα μάτια μου»

55 ημέρες πάλευε με τον κορονοϊό, ο Γιώργος Κατσίρης, που κόλλησε στο καφενείο τους χωριού μαζί με τον σύζυγο της κυρίας Όλγας, που ήταν πρώτα ξαδέρφια.

«Εγώ γνώρισα τον κορονοϊό από την κακή του πλευρά, αλλά πάλεψα μαζί του και τον νίκησα. Τρόμαξα δεν μπορούσα να μιλήσω και φοβήθηκα μήπως έχασα τη φωνή μου. Όταν άνοιξα τα μάτια μου τρόμαξα, δεν μπορούσα να μιλήσω από την καταστολή, δεν μπορούσα να περπατήσω κτλ»

Οι μαύρες σκέψεις διαδέχονταν η μία την άλλη και ο φόβος του θανάτου ζωντάνευε τη νύχτα. «Τα βράδια περνούσα μεγάλη αγωνία, δεν ήξερες αν την επόμενη θα είσαι ζωντανός ή αν θα έχεις φύγει, θα έχεις καταλήξει».

Την ίδια αγωνία πέρασε και η σύζυγος του, Αγνή, που όταν κατάφερε να δει τον άνδρα της μετά από σχεδόν 2 μήνες, δεν τον αναγνώρισε. «Αγωνία μόνο; όταν πήγα δεν τον γνώρισα, είχε χάσει 22 κιλά. Κάνω πίσω λέω στο παιδί μου, με έφερες σε άλλον άνθρωπο;»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Μαμντάνι ξεκινά να υλοποιεί τα σχέδιά του για φορολόγηση των πλουσίων

Κόσμος 16.04.2026
Τι προβλέπει ο φόρος «pied-à-terre» για πολυτελείς κατοικίες εκατομμυριούχων στη Νέα Υόρκη

Πτολεμαΐδα: Νεκρή εκπαιδευτικός σε ακάλυπτο χώρο οικοδομής

Ελλάδα 16.04.2026
Φέρεται να βρέθηκε σημείωμα στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρή

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της 19χρονης Μυρτώς: «Είχαν σχέδιο, η κόρη μου δεν ενέδωσε και έφεραν κάποιον μέσω Facebook»

Ελλάδα 16.04.2026
«Με κατέστρεψαν. Τα υποκείμενα αυτά μου χάλασαν το αύριο, μου χάλασαν το ενδιαφέρον να υπάρχω»

Παλιές ταυτότητες: Αντίστροφη μέτρηση για την κατάργησή τους ‑ Από πότε παύουν να ισχύουν

Ελλάδα 16.04.2026
Αυξάνεται η ζήτηση για ραντεβού για έκδοση νέας ταυτότητας

Νέα δήλωση Λαζαρίδη: Ζητώ τον πλήρη καταλογισμό οποιωνδήποτε αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών

Ελλάδα 16.04.2026
Υποστηρίζει πως «δεν έχω τίποτα να φοβηθώ» αλλά «δεν θα επιτρέψω από κανέναν τη ``δολοφονία`` του χαρακτήρα μου»

Fuel Pass: Πώς διαμορφώνονται τα ποσά της επιδότησης καυσίμων ανά περιοχή

Οικονομία 16.04.2026
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι απλή και πραγματοποιείται ηλεκτρονικά

Ακαθάριστα Οικόπεδα: Όλες οι αλλαγές στις νέες δηλώσεις ‑ Πόσο θα σας στοιχίσει ο καθαρισμός

Ελλάδα 16.04.2026
Στόχος η μείωση του κινδύνου της φωτιάς σε κατοικίες κατά την αντιπυρική περίοδο, δεδομένου ότι με την έλλειψη καύσιμης ύλης υπάρχουν καλύτερες πιθανότητες αυτή να μην ξεφύγει

Θεσσαλονίκη: 61χρονος κατηγορείται ότι βiαζε για οκτώ χρόνια την ανήλικη ανιψιά του

Ελλάδα 16.04.2026
Ο εφιάλτης του κοριτσιού ξεκίνησε από το 2017, όταν ήταν μόλις πέντε ετών και φέρεται να κράτησε έως το 2025

Απίστευτη κακοποίηση στην Ολλανδία: Έκανε τατουάζ 250 φορές το όνομά του στο κορμί της κοπέλας του

Κόσμος 16.04.2026
Ο Ολλανδός κακοποιητής αγόρασε online ένα φτηνό μηχάνημα για τατουάζ και με αυτό κάλυψε σχεδόν το 90% του σώματος της τότε κοπέλας του για να δείξει ότι είναι «ιδιοκτησία» του