E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Πώς λειτουργούν από σήμερα θέατρα, κινηματογράφοι και μουσεία

Τι θα γίνει με τις θεατρικές παραστάσεις του χειμώνα

Δημοσίευση 21/9/2020 | 08:59

Κορωνοϊός: Πώς λειτουργούν από σήμερα θέατρα, κινηματογράφοι και μουσεία

Σαφή «οδικό χάρτη» με βάση τον οποίο θα λειτουργήσουν οι πολιτιστικές δομές και οι αντίστοιχοι φορείς, από σήμερα και μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι παραπάνω οδηγίες προέρχονται από τον νέο κύκλο περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την πολιτική προστασία.

Το «απαγορευτικό» αφορά μόνον στις συναυλίες και τις μουσικές εκδηλώσεις τόσο σε ανοιχτούς όσο και σε κλειστούς χώρους. Αντιθέτως επιτρέπεται η πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους, με το 60% της συνολικής χωρητικότητάς τους, διαχωρισμός που προκάλεσε την σύσσωμη αντίδραση του μουσικού κόσμου.

Σιωπητήριο στις αθηναϊκές συναυλίες για δύο εβδομάδες

Όσον αφορά στα κλειστά θέατρα, τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν λειτουργούν αυτή την περίοδο, εντάσσονται στους χώρους οι οποίοι θα μείνουν κλειστοί τις δύο αυτές εβδομάδες. Το αρμόδιο υπουργείο, ωστόσο, δεδομένης και της αβεβαιότητας που υπάρχει για τις νέες θεατρικές παραγωγές, δεσμεύτηκε να ανακοινώσει, μέσα στην επόμενη εβδομάδα την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας αλλά και τις ακριβείς προϋποθέσεις διεξαγωγής των παραστάσεων, που θα ισχύουν για όλους τους θεατρικούς χώρους της ελληνικής επικράτειας.

Στον τομέα του κινηματογράφου, παραμένουν ανοιχτά τα θερινά σινεμά της Αθήνας, με πληρότητα 60% αλλά μπαίνει προσωρινό λουκέτο σε όλες τις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες.

Ανοιχτά παραμένουν τα θερινά σινεμά της Αττικής

Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της Αττικής θα συνεχίσουν να λειτουργούν να τους υφιστάμενους όρους παρόλα αυτά δεν επιτρέπεται στους χώρους αυτούς η φιλοξενία εκδηλώσεων στις οποίες θα συμμετέχουν περισσότερα από εννέα άτομα.

Πρόβες, γυρίσματα, καλλιτεχνική εκπαίδευση

Οι θεατρικές πρόβες, οι οποίες αυτήν την περίοδο έχουν πάρει στην κυριολεξία φωτιά αλλά και τα κινηματογραφικά γυρίσματα συνεχίζουν με τους ίδιους ακριβώς όρους που ίσχυαν και το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Αλλαγές, εξάλλου, δεν υπάρχουν ούτε στους κανόνες που διέπουν τις δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης όπως σχολές, ωδεία κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς μπορεί η Ευρώπη να κρατήσει τα παιδιά μακριά από τα social media: Το παράδειγμα της Αυστραλίας

Tech + Science Χτες
Τα «παραθυράκια», οι προκλήσεις για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες

Ξυλοκόπησαν μέσα στο σπίτι του τον Γερμανό διαιτητή που έκανε πρόταση γάμου στον φίλο του σε αγώνα της Bundesliga

LGBTQI+ Χτες
Ο διαιτητής ειδοποίησε τις αρχές για τις απειλές που δεχόταν, αλλά τον διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος

Πύλος: Ποινή φυλάκισης σε 25χρονο που ξυλοκόπησε κουρέα γιατί δεν του άρεσε το κούρεμα

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης της επίθεσης στην Πύλο κατηγορείται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Ο «εμμονικός με το σeξ» Ασαντ κοιμόταν με συζύγους αξιωματούχων, που του τις «σύστηνε» πρώην δημοσιογράφος ερωμένη του

Κόσμος Χτες
Σeξ, ίντριγκες, μυστηριώδεις θάνατοι και βιντεοπαιχνίδια, λίγο πριν την κατάρρευση του πρώην προέδρου

Τρομακτικές εικόνες στη Βραζιλία: Ποδοσφαιριστής κατέρρευσε την ώρα του αγώνα κι υπέστη σπασμούς

Αθλητικά Νέα Χτες
«Πάγωσαν» στο θρυλικό Μαρακανά, όπου κατά τη διάρκεια του αγώνα της Φλαμένγκο με την Σαμπάιο Κορέα, ο Αλεξάντρε της δεύτερης κατέρρευσε κι υπέστη σπασμούς

Ιωάννινα: Φωτιά σε σπίτι στη Βρυσέλλα Φιλιατών ‑ Έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές

Ελλάδα Χτες
Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά οι εργάτες που διαμένουν στο σπίτι απουσίαζαν, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσει κανείς

Υπό αστυνομική προστασία ο Ζακ Λανγκ και η σύζυγός του μετά από απειλές στα social media

Κόσμος Χτες
Οι απειλές έρχονται μετά τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του πρώην υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας με τον Τζέφρι Επστάιν

Ενοχος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες ο ηθοποιός και σκηνοθέτης

Ελλάδα Χτες
Του επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων ετών με αναστολή στην έφεση