E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Πώς λειτουργούν από σήμερα θέατρα, κινηματογράφοι και μουσεία

Τι θα γίνει με τις θεατρικές παραστάσεις του χειμώνα

Δημοσίευση 21/9/2020 | 08:59

Κορωνοϊός: Πώς λειτουργούν από σήμερα θέατρα, κινηματογράφοι και μουσεία

Σαφή «οδικό χάρτη» με βάση τον οποίο θα λειτουργήσουν οι πολιτιστικές δομές και οι αντίστοιχοι φορείς, από σήμερα και μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι παραπάνω οδηγίες προέρχονται από τον νέο κύκλο περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την πολιτική προστασία.

Το «απαγορευτικό» αφορά μόνον στις συναυλίες και τις μουσικές εκδηλώσεις τόσο σε ανοιχτούς όσο και σε κλειστούς χώρους. Αντιθέτως επιτρέπεται η πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους, με το 60% της συνολικής χωρητικότητάς τους, διαχωρισμός που προκάλεσε την σύσσωμη αντίδραση του μουσικού κόσμου.

Σιωπητήριο στις αθηναϊκές συναυλίες για δύο εβδομάδες

Όσον αφορά στα κλειστά θέατρα, τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν λειτουργούν αυτή την περίοδο, εντάσσονται στους χώρους οι οποίοι θα μείνουν κλειστοί τις δύο αυτές εβδομάδες. Το αρμόδιο υπουργείο, ωστόσο, δεδομένης και της αβεβαιότητας που υπάρχει για τις νέες θεατρικές παραγωγές, δεσμεύτηκε να ανακοινώσει, μέσα στην επόμενη εβδομάδα την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας αλλά και τις ακριβείς προϋποθέσεις διεξαγωγής των παραστάσεων, που θα ισχύουν για όλους τους θεατρικούς χώρους της ελληνικής επικράτειας.

Στον τομέα του κινηματογράφου, παραμένουν ανοιχτά τα θερινά σινεμά της Αθήνας, με πληρότητα 60% αλλά μπαίνει προσωρινό λουκέτο σε όλες τις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες.

Ανοιχτά παραμένουν τα θερινά σινεμά της Αττικής

Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της Αττικής θα συνεχίσουν να λειτουργούν να τους υφιστάμενους όρους παρόλα αυτά δεν επιτρέπεται στους χώρους αυτούς η φιλοξενία εκδηλώσεων στις οποίες θα συμμετέχουν περισσότερα από εννέα άτομα.

Πρόβες, γυρίσματα, καλλιτεχνική εκπαίδευση

Οι θεατρικές πρόβες, οι οποίες αυτήν την περίοδο έχουν πάρει στην κυριολεξία φωτιά αλλά και τα κινηματογραφικά γυρίσματα συνεχίζουν με τους ίδιους ακριβώς όρους που ίσχυαν και το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Αλλαγές, εξάλλου, δεν υπάρχουν ούτε στους κανόνες που διέπουν τις δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης όπως σχολές, ωδεία κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ: Εξαφανισμένος 18χρονος βρέθηκε νεκρός 7 χρόνια μετά, σφηνωμένος σε μία καμινάδα σπιτιού

Κόσμος 12.12.2025
Τραγικές οι συνθήκες του θανάτου του σύμφωνα με τις αρχές του Κολοράντο

Μαθητής στο νοσοκομείο μετά από ρίψη κροτίδας σε σχολείο στο Ναύπλιο

Ελλάδα 12.12.2025
Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε σχολείο της περιοχής

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τη Δευτέρα στις 17:00 περιμένω αντιπροσωπεία αγροτών στο Μαξίμου»

Πολιτική 12.12.2025
Η αναφορά στην εκλογή Πιερρακάκη ως προέδρου του Eurogroup και το σχόλιο για τον προϋπολογισμό

Στάση εργασίας στα λεωφορεία στις 17 Δεκεμβρίου

Ελλάδα 12.12.2025
Ποιες ώρες τραβούν «χειρόφρενο» οι εργαζόμενοι

Εuropa League: Κι όμως, υπάρχει σενάριο για… ελληνικό «εμφύλιο»

Αθλητικά Νέα 12.12.2025
Παναθηναϊκός vs ΠΑΟΚ για μια θέση στους 16; Καθόλου απίθανο...

Όρκα και δελφίνια κυνηγούν παρέα σολομό και μοιράζονται το γεύμα

Κόσμος 12.12.2025
Βίντεο με την απρόσμενη θαλάσσια συμμαχία

Απαράδεκτο σχόλιο σε βάρος διαιτήτριας στη Serie C Γυναικών: «Πήγαινε να πλύνεις τα πιάτα»

Αθλητικά Νέα 12.12.2025
Η 26χρονη Αριάννα Κουάντρο δέχθηκε προσβλητικά σχόλια από οπαδό της Pro Palazzolo

Νέο κύμα κακοκαιρίας πριν τις γιορτές – Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων

Καιρός 12.12.2025
Η πορεία του καιρού έως τις 20 Δεκεμβρίου

Eurovision: Το Nemo επιστρέφει το βραβείο του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή του Ισραήλ

Κόσμος 12.12.2025
Είχε εκπροσωπήσει την Ελβετία με το κομμάτι «The Code»

To τελευταίο παιδί στην Ελλάδα από τον δότη σπέρματος με το «γονίδιο καρκίνου» γεννήθηκε το 2017

Ελλάδα 12.12.2025
Πώς έγινε αντιληπτό το σπέρμα, τι μπορεί να γίνει τώρα