E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος

Συναγερμός σε άλλες 4 περιοχές

Δημοσίευση 18/9/2020 | 19:28

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν, το απόγευμα της Παρασκευής, οι Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας, Ιθάκης και Ζακύνθου οι οποίες έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές μετά το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός».

Παράλληλα, και ενόψει της συνέχειας επέλασης του φαινομένου, τίθενται σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας οι Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας και Βοιωτίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας, Ιθάκης και Ζακύνθου, εκτός από την Κοινότητα Νυφίου του Δήμου Αργοστολίου και την Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του Δήμου Σάμης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις παραπάνω περιοχές.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 17 Μαρτίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η Κοινότητα Νυφίου του Δήμου Αργοστολίου και η Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του Δήμου Σάμης είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2019 στις παραπάνω περιοχές και θα βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση έως 05-10-2020 και 06-10-2020 αντίστοιχα.

Σε κατάσταση συναγερμού 4 περιοχές
Επίσης, για την άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων που ήδη πλήττουν μεγάλο μέρος της χώρας μας κηρύσσονται σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας οι παρακάτω Περιφερειακές Ενότητες: Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Εύβοια και Βοιωτία, από 18-09-2020 έως και 19-09-2020, λόγω σχετικής προειδοποίησης για τις περιοχές αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Οικονομία Χτες
Δόσεις, εκπτώσεις και τι πρέπει να προσέξετε

Τι θα γίνει με τις τράπεζες σε περίπτωση πολέμου

Οικονομία Χτες
Τα πιθανά σενάρια σε περίπτωση πολεμικής κρίσης και ο μεγαλύτερος κίνδυνος

Ενταση με τηλεοπτικό συνεργείο στη Βηρυτό: `Δεν θέλουν οι άνθρωποι να είμαστε εδώ`

Κόσμος Χτες
Η σύνδεση κόπηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Καύσιμα: Στα 2 ευρώ ήδη η βενζίνη – Τι φταίει τελικά για τις αυξήσεις

Οικονομία Χτες
Τα καύσιμα ανεβαίνουν με ταχύτητα λόγω του πολέμου στο Ιράν – Ακραίες τιμές στα νησιά – Τα αίτια

Λάρισα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε πολίτες με «χρυσές λίρες»

Ελλάδα Χτες
Κέρδη πάνω από 1 εκατ. ευρώ - Πως δρούσαν;

Ημαθία: Λύκοι κόβουν βόλτες έξω από σπίτια, φτάνουν ακόμα και μέσα στην Αλεξάνδρεια

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό

Κρίση στον ΕΟΔΥ: Παραιτήθηκε το Επιστημονικό Συμβούλιο

Ελλάδα Χτες
Καταγγελία για βιαιοπραγία κατά του προέδρου

Τρίπολη ‑ θάνατος αστυνομικού: Ο σύζυγός της και τα παιδιά ήταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος

Ελλάδα Χτες
Οι Αρχές ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε ο θανάσιμος τραυματισμός της γυναίκας, η οποία φέρεται να έβαλε η ίδια τέλος στη ζωή της

Φρίκη στην Αχαΐα: Πρώην μαιευτήρας έβγαζε γυμνές φωτογραφίες τα εγγόνια του

Ελλάδα Χτες
Είχε βίντεο με σeξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Ενεργειακό «σοκ» από τον πόλεμο στον Περσικό Κόλπο: Αυξήσεις σε βενζίνη και diesel

Οικονομία Χτες
Φόβοι ότι το πετρέλαιο θα ξεπεράσει τα 100 δολάρια

Δύο αδέρφια βασάνιζαν τη μητέρα τους, την άφησαν να πεθάνει, έκρυψαν το θάνατό της και έπαιρναν δάνεια στο όνομά της

Κόσμος Χτες
Η άτυχη γυναίκα είχε εξαφανιστεί από το 2022 και το έγκλημα αποκαλύφθηκε το 2026 - Πώς οι γιοι κατάφεραν να αποπροσανατολίσουν τις αρχές

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ασημένιος στον τελικό των κρίκων στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μπακού

Αθλητικά Νέα Χτες
«Ο Λευτέρης Πετρούνιας για άλλη μια φορά γέμισε όλους τους Έλληνες με υπερηφάνεια»