E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε αυτή τη χώρα οι αρνητές της μάσκας υποχρεώνονται να σκάβουν τάφους για τα θύματα κορωνοϊού

Στόχος των αρχών είναι οι παραβάτες να δουν «από πρώτο χέρι» τις επιπτώσεις του φονικού ιού

Δημοσίευση 17/9/2020 | 14:53

Σε αυτή τη χώρα οι αρνητές της μάσκας υποχρεώνονται να σκάβουν τάφους για τα θύματα κορωνοϊού

Οι χωρικοί που αρνούνται να φορέσουν μάσκες εξαναγκάζονται από τις τοπικές αρχές να σκάβουν τάφους για τα θύματα κοροναϊού σε μια αγροτική περιοχή της Ινδονησίας. Οι αρχές ελπίζουν ότι η χειρωνακτική εργασία και η συμπόνια θα αναγκάσει μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να κάνει το καθήκον του για να ανακόψει την πανδημία.

Τρεις μεσήλικες άνδρες και πέντε ανήλικοι στην περιοχή Κερμέ του Φκρέσικ της Ανατολικής Ιάβας τιμωρήθηκαν με αυτό το μοναδικό τρόπο στις 9 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Αν και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους δημόσιους χώρους της Ινδονησίας, ένα κομμάτι του πληθυσμού έχει εκφράσει με ένταση ότι δεν επιθυμεί να φορά μάσκα και να εφαρμόζει κοινωνική αποστασιοποίηση.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η απουσία εγρήγορσης του πληθυσμού δυσκολεύει το έργο των αρχών να ανακόψουν την εξάπλωση του ιού, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει μολύνει σχεδόν 230.000 άτομα σε όλη τη χώρα. Περισσότεροι από 160.000 από αυτούς τους ασθενείς έχουν αναρρώσει, ενώ τουλάχιστον 9.100 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με το υπουργείο υγείας της Ινδονησίας.

«Τρεις πυλώνες»
Από όταν τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται δραματικά τους τελευταίους μήνες, η κυβέρνηση της χώρας ψήφισε νόμο που υποχρεώνει τους πολίτες να φορούν μάσκα σε δημόσιους χώρους, όμως άφησε τις τοπικές αρχές να κρίνουν την κατάλληλη τιμωρία για τη μη συμμόρφωση. Μια ομάδα που ονομάζεται «τρεις πυλώνες» και αποτελείται από τον ινδονησιακό στρατό, την ινδονησιακή αστυνομία και τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις, είναι υπεύθυνη για την επιβολή των περιορισμών σε όλη τη χώρα.

Στην Κέρμε, οι «τρεις πυλώνες» δίνουν στους πολίτες που δεν φορούν μάσκα μια επιλογή: Να πληρώσουν πρόστιμο 10 δολαρίων ή να αποδεχτούν αυτό που η κυβέρνηση αποκαλεί «κοινωνική τιμωρία», σύμφωνα με τον ηγέτη της περιοχής, Σουγιόνο.

Πρωτότυπες τιμωρίες για τους παραβάτες
Ο Σουγιόνο, ο οποίος δεν χρησιμοποιεί επώνυμο, δήλωσε στο CNN ότι οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν την κοινωνική τιμωρία, η οποία συχνά περιλαμβάνει… πους απς ή καθαριότητα. Όμως ελπίζει ότι άλλες επιλογές, όπως το άνοιγμα τάφων, θα λειτουργήσουν εκπαιδευτικά δείχνοντάς τους «από το πρώτο χέρι τις πραγματικές και σοβαρές συνέπειες του κοροναϊού». Κανείς από όσους τιμωρήθηκαν δεν ήταν παρών στην κηδεία, διευκρίνισε ο Σουγιόνο.
Οι αρχές στην πρωτεύουσα, Τζακάρτα, υιοθέτησαν μια παρόμοια λύση στην αρχή του μήνα. Ένας άνδρας που συνελήφθη να μην φορά μάσκα, υποχρεώθηκε να ξαπλώσει μέσα σε ένα φέρετρο σε κοινή θέα.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν τέτοιου είδους κυρώσεις έχουν αυξήσει τη χρήση μάσκας στην Ινδονησία. Η χώρα αποτυγχάνει εδώ και μήνες να ισοπεδώσει την καμπύλη, και οι λοιμώξεις εξακολουθούν να αυξάνονται – μόνο οι Φιλιππίνες ξεπερνούν το αρνητικό σκορ της στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Αυστηροί περιορισμοί επιβλήθηκαν στη Τζακάρτα την Κυριακή. Είναι δεύτερη φορά που οι αρχές αναγκάζονται να κάνουν κάτι τέτοιο από την αρχή της πανδημίας.

Με τα κρούσματα να συνεχίζουν να αυξάνονται, οι δομές υγείας κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Τα τμήματα επειγόντων περιστατικών και στα 20 νοσοκομεία της Τζακάρτα που προορίζονται για την περίθαλψη ασθενών κοροναϊού είναι γεμάτα, όπως δήλωσαν οι αρχές τη Δευτέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Ελλάδα Χτες
Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Ελλάδα Χτες
«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Ελλάδα Χτες
Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Κώστας Γκίνης: Με το σταυρό στο στόμα βρέθηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Πορόιας

Ελλάδα Χτες
Τραγικό φινάλε στην εξαφάνιση του 45χρονου άνδρα

Παράλυση στα ελληνικά αεροδρόμια ‑ Τι ισχύει για τις αποζημιώσεις των επιβατών

Ελλάδα Χτες
Πολλοί επιβάτες να ταλαιπωρούνται και να αναζητούν διευκρινίσεις για τα δικαιώματά τους