E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Έλληνας serial killer που δεν συνελήφθη ποτέ

Ο Δράκος της Θράκης και η περίεργη εξαφάνισή του

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 21/9/2020 | 00:01

Ο Έλληνας serial killer που δεν συνελήφθη ποτέ

Το ημερολόγιο έγραφε 30 Αυγούστου 1988. Σε ένα άλσος λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη βρίσκονται μέσα σε αίματα ένα νεαρό ζευγάρι, η 23χρονη φοιτήτρια Φανή Παρασκευοπούλου και ο 34χρονος σύντροφός της, Γιώργος Κύρκος. Βρέθηκαν γυμνοί, έχοντας πυροβοληθεί από κοντινή απόσταση. Η νεαρή ήταν ήδη νεκρή όταν έφθασε η αστυνομία, ενώ ο 34χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου κρατήθηκε στη ζωή από τους γιατρούς. Έμεινε σε κώμα, και όταν συνήλθε είχε αμνησία και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την αστυνομία στην έρευνα της.

Σχεδόν 4 εβδομάδες μετά ένα ακόμη ζευγάρι, αυτή τη φορά στην Κομοτηνή, βρέθηκε νεκρό, μάλιστα το πτώμα της κοπέλας είχε κακοποιηθεί σeξουαλικά μετά το θάνατό της. Ο βιαστής και δολοφόνος προσπάθησε να κάψει τα πτώματα αλλά δεν τα κατάφερε.

Η αστυνομία αρχίζει και συνδέει τα γεγονότα και καταλήγει ότι πρόκειται για τον ίδιο δράστη. Με την βοήθεια ειδικών από την Αθήνα συντονίζουν μεγάλη επιχείρηση, σε όλα τα στέκια όπου συχνάζουν ζευγάρια. Ο δράστης αποκτά όνομα και στις εφημερίδες αποκαλείται ο "Δράκος της Θράκης".

Ειδικό σώμα από άνδρες και γυναίκες προσποιούνται τα ζευγάρια στα στέκια του έρωτα με σκοπό να πιάσουν τον δολοφόνο. Χωρίς επιτυχία όμως.

Δέκα μήνες μετά, ο Δράκος επιστρέφει.. Στην εθνική οδό ένας 52χρονος οδηγός βρίσκεται νεκρός, μαζί με την 78χρονη μητέρα του. Και οι δύο με σφαίρα στο κεφάλι.Οι άτυχοι ταξιδιώτες είχαν σταματήσει για να ξεκουραστούν, αφού ταξίδευαν βράδυ και οι συνθήκες ήταν δύσκολες.

Τα επόμενα δύο χρόνια ακολουθούν άλλα δύο χτυπήματα σε ζευγάρια.Ο δολοφόνος γίνεται πιο βίαιος, αφού εκτός από τη δολοφονία καίει και τα πτώματα. Στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης επικρατεί ο απόλυτος φόβος.

Τα ζευγάρια δεν κυκλοφορούν αφού πέσει το σκοτάδι, οι περιπολίες αυξάνονται, αλλά ο δολοφόνος εξαφανίζεται. Όλοι περιμένουν το επόμενο χτύπημα του. Όμως από το 1990 δεν εμφανίστηκε ποτέ, παραμένοντας το μεγαλύτερο άλυτο μυστήριο της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γλώσσα που θεωρείται η πιο «ελκυστική» στον κόσμο

E-Daily 1.Hero 26.05.2026
Ρομαντικός ήχος, παθιασμένη κουλτούρα και εκατομμύρια άνθρωποι που τη μιλούν

Οι έρωτες της Μέριλιν Μονρόε που έγιναν θρύλος

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Από τον JFK μέχρι τον Αρθουρ Μίλερ

10 αποφθέγματα από παιδικά βιβλία που δεν θα ξεχάσουν ποτέ τα παιδιά

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Η πραγματική δύναμη της παιδικής λογοτεχνίας κρύβεται στις βαθιές αλήθειες που αφήνει φυλαγμένες μέσα στην ψυχή μας

Τα δυο κορίτσια που τα μπέρδεψαν στη γέννα: Αλλαξαν αγκαλιά, αλλά όχι οικογένεια

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Η σοκαριστική αποκάλυψη στο νηπιαγωγείο

Επιστήμονες σε αγώνα δρόμου ‑ Μήπως η ιατρική δεν προλαβαίνει τoυς νέους ιούς;

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Γιατί εξακολουθούμε να βλέπουμε ιούς να ξεφεύγουν τόσο γρήγορα από τον έλεγχο;

Ο Δημήτρης Μυστακίδης κοιτάζει μπροστά μετά από 30 χρόνια μουσικής

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Δημήτρης Μυστακίδης μας μιλά για τη μουσική, την ανάγκη να παίρνει θέση και τη μεγάλη επετειακή συναυλία στην Τεχνόπολη

Η συγκινητική ιστορία πίσω από το αστέρι της Miley Cyrus στο Hollywood Walk of Fame

E-Daily 3.Left Χτες
Οι βραδινές βόλτες με τον πατέρα της στη Hollywood Boulevard και το όνειρο που έγινε πραγματικότητα χρόνια μετά

Ήταν έρημη ώσπου ήρθαν οι ξένοι: H πανέμορφη πόλη που παλεύει να μη γίνει σκηνικό μόνο για τουρίστες

E-Daily 3.Left Χτες
Είναι μια πόλη που άλλαξε βίαια, έγινε μόδα, αλλά ακόμα αντιστέκεται στο να γίνει απλώς ένα όμορφο σκηνικό για φωτογραφίες

Meta, TikTok και Google αντιμέτωπες με νέες καταγγελίες για online απάτες

E-Daily 3.Left Χτες
Οργανώσεις κατηγορούν τις μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες ότι δεν προστατεύουν επαρκώς τους χρήστες

Τι είχε συμβεί το 1996 που οδήγησε τις ΗΠΑ να ασκήσουν τώρα ποινική δίωξη στον Κάστρο;

E-Daily 3.Left Προχτές
Η μοιραία αποστολή των «Αδελφών προς Διάσωση»