E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέο lockdown: Η βόμβα Πέτσα και το παράδειγμα του Ισραήλ που τρομάζει

Crash test τα νέα μέτρα

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ Δημοσίευση 16/9/2020 | 09:35

Νέο lockdown: Η βόμβα Πέτσα και το παράδειγμα του Ισραήλ που τρομάζει

Οι επιστήμονες το έθεσαν, ο Στέλιος Πέτσας δεν το απέκλεισε. Αν απαιτηθεί από την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού, μπορεί να επιβληθεί ξανά lockdown.

«Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ό,τι χρειαστεί» είπε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (16.09.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown και σημείωσε πως «δεν αποκλείουμε τίποτα».

«Πιο πολύ μας ανησυχεί η έκρηξη στα κρούσματα. Θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κι όπου “χειρότερα” εννοούσε το lockdown. «Θέλουμε όμως πάνω απ’ όλα να μην κινδυνεύουν οι συμπολίτες μας που αν έχει τέτοια πίεση το σύστημα της υγείας μπορεί να μην βρουν την φροντίδα που τους αξίζει», είπε.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο νέου lockdown, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως «δεν αποκλείουμε τίποτα όταν έχουμε πει πως δεν μπαίνει σε ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Αυτό είναι το βασικό μας μέλημα και στο αρχικό δίλημμα μεταξύ οικονομίας και δημόσιας υγείας, δεν υπάρχει τέτοιο δίλημμα είναι ψευτοδίλημμα. Όταν αντιμετωπίζεις υγειονομική κρίση, αντιμετωπίζεις και τις συνέπειες στην οικονομία».

Όσον αφορά το σε ποιά περίπτωση θα επιβληθεί ένα νέο lockdown, απάντησε πως «δεν είμαστε εκεί» αλλά «έχουμε όλες τις επιλογές στο τραπέζι». Όταν πάντως ρωτήθηκε για το σενάριο να επιστρέψουν και τα sms, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμβούλευσε να μην… «προτρέχουμε».

Αναφερόμενος στην χαλάρωση των μέτρων μετά το lockdown του Μαρτίου και στην πίεση που εμφανίστηκε στα αστικά κέντρα το τέλος του καλοκαιριού, ο Στέλιος Πέτσας είπε πως «θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι μπροστά μας, είναι δυναμικό, εξελίσσεται και παίρνουμε πάντα τα μέτρα που χρειάζονται».

Όπως εξήγησε «δεν είμαστε ακόμη στο lockdown αλλά όλα τα σχέδια είναι στο τραπέζι» προσθέτοντας πως «θέλουμε να προλάβουμε την κατάσταση και να μην φτάσουμε εκεί που είναι η Γαλλία με 10.000 κρούσματα κάθε ημέρα ή το Ισραήλ που επανέφερε την καραντίνα (…) Θέλουμε να είμαστε μπροστά από την καμπύλη». Ο Στέλιος Πέτσας είπε επίσης ότι τα νέα μέτρα, ειδικά στην Αττική, ελήφθησαν μετά την ανησυχία που προκάλεσαν τα δεδομένα και ο πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων σε Γαλλία και Ισραήλ.

Για το φιάσκο με τις τεράστιες μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι τις προδιαγραφές στην ΚΕΔΕ τις έδωσε η υγειονομική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας και ότι υπήρξε ένας συνδυασμός λαθών. Στο ερώτημα αν θα πληρωθούν εκ νέου οι εταιρίες που θα διορθώσουν τις μάσκες είπε πως αυτό «θα το δούμε στην πορεία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας»

Πολιτική 11.01.2026
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών

ΑΑΔΕ: Έξι νέα ψηφιακά «όπλα» κατά της φοροδιαφυγής το 2026

Οικονομία 11.01.2026
Στόχος 72.800 έλεγχοι και πρόσθετα έσοδα 2,5 δισ. ευρώ με Τεχνητή Νοημοσύνη, real-time παρακολούθηση και προληπτικό risk analysis

«Eίμαι μαχητής»: Το νέο μήνυμα του Νικολάς Μαδούρο από τη φυλακή

Κόσμος 11.01.2026
Το μήνυμα που φέρεται να έστειλε μέσω των δικηγόρων του στον γιο του, Νικολάς Μαδούρο Γκέρα

Ανατροπή στο διπλό φονικό της Φοινικούντας: Κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός ο 22χρονος που δήλωνε συνεργός

Ελλάδα Χτες
Η ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Καλαμάτας που χειρίζεται την υπόθεση αποδίδει στον 22χρονο τον ρόλο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας, καθώς φέρεται να ήταν το πρόσωπο που εισήλθε το μοιραίο βράδυ στη σκηνή του εγκλήματος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το είχε αρνηθεί στην πρώτη του απολογία

Τουλάχιστον 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Οι κλήσεις αφορούν κυρίως κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και αντλήσεις υδάτων

Τριήμερο ψυχρής εισβολής στη χώρα με βουτιά της θερμοκρασίας, σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Καιρός Χτες
Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, η αλλαγή του καιρού που ξεκινά από αύριο, Κυριακή, σηματοδοτεί πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει αρχικά αισθητή στα βόρεια και σταδιακά θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα

Απειλή κατά διαδηλωτών από τον γενικό εισαγγελέα του Ιράν: Όλοι τους αντιμέτωποι με θανατική ποινή

Κόσμος Χτες
Οι εισαγγελείς πρέπει να προετοιμάσουν γρήγορα τις δίκες και να μην δείξουν «επιείκεια, συμπόνια ή επιείκεια», πρόσθεσε ο Mohammad Movahedi Azad, γενικός εισαγγελέας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν

Καρυστιανού: Το Σύνταγμα της χώρας έχει γίνει κουρελόχαρτο, καταργήστε το Αρθρο 86 για την ατιμωρησία των πολιτικών

Ελλάδα Χτες
Με αιχμηρή ανάρτηση, καταγγέλλει διαπλοκή, συμφωνία EU–Mercosur και νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ζητά άμεση αναθεώρηση του Συντάγματος και κατάργηση του άρθρου 86 και της βουλευτικής ασυλίας

Κραν Μοντανά ‑ Ο ιδιοκτήτης του μπαρ παραδέχεται: «Η έξοδος κινδύνου ήταν κλειδωμένη»

Κόσμος Χτες
Η ανάκριση του Ζακ Μορέτι: «Εγώ άνοιξα εκείνη την πόρτα, δεν ξέρω γιατί ήταν κλειστή»