E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα μέτρα στην Αττική: Τι αλλάζει από σήμερα στην καθημερινότητα

Που είναι υποχρεωτική η μάσκα

Δημοσίευση 16/9/2020 | 08:34

Νέα μέτρα στην Αττική: Τι αλλάζει από σήμερα στην καθημερινότητα

Μέτρα εδώ, μέτρα εκεί, μέτρα παντού στην Αττική από σήμερα έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Ένα κρίσιμο 14ήμερο για την πορεία του κορονοϊού ξεκινά και πλέον η μάσκα είναι υποχρεωτική σχεδόν… παντού. Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες για την αντοχή που δείχνει ο κορονοϊός.

Αλλάζει κι άλλο την καθημερινότητα ο κορονοϊός κι από σήμερα (16.09.2020) και για 14 μέρες τίθενται σε ισχύ νέα μέτρα στην Αττική, όπου ο ιός εμφανίζεται ανθεκτικός, περισσότερο απ’ όσο περίμεναν οι επιστήμονες. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, η χρήση μάσκας στην Αττική είναι υποχρεωτική σχεδόν παντού.

Σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας στην Αττική, δημόσιους ή και ιδιωτικούς, η μάσκα είναι πλέον υποχρεωτική, ενώ υπάρχει και ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς χώρους.

Μάσκα θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά οι πολίτες και σε πλατείες, στάσεις λεωφορείων και αν περιμένουν στην ουρά καταστήματος και δεν μπορούν να κρατήσουν την απόσταση του 1,5 μέτρου.

«Η επιδημία δείχνει σημεία ανησυχητικής αντοχής στα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί έναντι του κορονοϊού», είπε χθες στην ενημέρωση ο Γκίκας Μαγιορκίνης, λίγο αφού είχαν ανακοινωθεί 310 νέα κρούσματα κορονοϊού, 197 εκ των οποίων στην Αττική. Εκείνο που ανησυχεί περισσότερο τους επιστήμονες είναι ότι αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων και η αυξητική αυτή τάση τις τελευταίες 2 εβδομάδες δεν δείχνει σημεία ανάκαμψης.

Η απόφαση για νέα μέτρα στην Αττική πάρθηκε γιατί στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, όπου βρίσκεται το 1/3 του πληθυσμού, καταγράφονται εδώ και αρκετές ημέρες τα περισσότερα από τα μισά κρούσματα που αφορούν στο σύνολο της χώρας.

«Δεν βλέπουμε την κάμψη της επιδημία που θα επιθυμούσαμε» είπε ο καθηγητής και παραδέχτηκε ότι η μάσκα έχει αποδώσει ως ένα συγκεκριμένο ποσοστό.

Τα νέα μέτρα στην Αττική

  • Σε όλες τις συναυλίες που γίνονται σε ανοιχτούς χώρους τίθεται όριο πληρότητας 50% και υποχρέωση για παρακολούθηση αποκλειστικά από καθήμενους. Επίσης, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και απαγορεύεται το αλκοόλ και το κάπνισμα.
  • Αναστέλλεται για 14 μέρες η λειτουργία των κέντρων διασκέδασης με ζωντανή μουσική και των κλειστών αιθουσών όπου δίνονται συναυλίες.
  • Στα σινεμά (θερινά και μη) και στα θέατρα τίθεται όριο πληρότητας 60% και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς) και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων (όπως πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα κ.λπ) όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας του 1,5 μέτρου. Υπάρχει, επίσης, ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς χώρους.
  • Στις λαϊκές αγορές είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τους παραγωγούς και τους καταναλωτές. Επίσης, στις λαϊκές αγορές θα συμμετέχει το 50% των πωλητών ανά κατηγορία πωλητών και πρέπει να υπάρχει απόσταση 3 μέτρων μεταξύ των πάγκων, ενώ υπάρχει δυνατότητα για παράλληλη λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην ίδια περιοχή εντός της ίδιας εβδομάδας εφ’ όσον είναι εφικτό.
  • Στα εστιατόρια και τις καφετέριες ορίζεται ανώτατο όριο 6 ατόμων.
  • Επιπλέον, ο κανόνας των 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις παραμένει σε ισχύ όπως και το άνοιγμα λιανεμπορίου στις 10.00 με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα καταστήματα τροφίμων κλπ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

«Μην το κάνεις»: Το δραματικό βίντεο για να μην πέσει γυναίκα από γέφυρα στο Μπρούκλιν

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η γυναίκα έμεινε στη γέφυρα για πάνω από μια ώρα, μέχρι ένας αστυνομικός να την αγκαλιάσει και να την απομακρύνει

Συνελήφθη στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης 60χρονος που έκανε παράνομα χειρουργεία σε ζώα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στην κατοικία του, εντοπίστηκαν ιατρικά εργαλεία, καθώς και τραπέζι χειρουργείου

Αγρια δολοφονία 43χρονης στην Ιρλανδία: Την βρήκε ξυλοκοπημένη η 13χρονη κόρη της, ύποπτος ο 28χρονος μετανάστης σύντροφός της

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η Τζέιμι Κάρνεϊ είχε γνωρίσει τον Αχμάντ Αλσακέρ σε πορεία υπέρ της Παλαιστίνης

WSJ: Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για νέο ιρανικό σχέδιο δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Θέλουν να εξοντώσουν τον ηγέτη των ΗΠΑ, εμένα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Αγκυρα - Αγνωστες οι πληροφορίες που παρέδωσε η Μοσάντ στις ΗΠΑ

Μαρινάκης για Τσίπρα: Γιατί κράτησε ανοιχτή τη Βουλή για τον Ποινικό Κώδικα και ποιους εξυπηρέτησε ο «εντιμότατος»;

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η λέξη ντροπή δεν είναι πια αρκετή για να αποδώσει το πολιτικό κατάντημα του Τσίπρα, ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τρεις συλλήψεις σε Θεσσαλονίκη και Χανιά για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Δύο άντρες και μία γυναίκα οι συλληφθέντες - Οι δύο αποτελούσαν το «επιχειρησιακό ζευγάρι» και ο τρίτος είχε υποστηρικτικό ρόλο – Πρόκειται για άτομα γνωστά στον αναρχικό χώρο, η γυναίκα έφυγε για Κρήτη μετά τη δολοφονία

Σκηνικό πρωτοφανούς έντασης από την Ζ. Κωνσταντοπούλου ‑ Κάλεσε την αστυνομία

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Πρέπει να επιληφθεί η αστυνομική αρχή για το αυτόφωρο κακούργημα που διαπράττουν οι βουλευτές της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εγώ ένα τσιγάρο άναψα»: Βίντεο με τραυματία εργαζόμενο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη στην επιχείρηση στον Ασπρόπυργο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Από την φωτιά τραυματίστηκαν έντεκα άτομα - Τα τρία δίνουν μάχη διασωληνωμένα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε παραλία της Εύβοιας ‑ Bίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ανησυχία σε κατοίκους και λουόμενους – Αναζητούνται τα αίτια του φαινομένου