E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λάρισα: Παπάς χτύπησε σύζυγο και κόρη

Το δικαστήριο καταδίκασε τον ιερέα με συνολική ποινή φυλάκισης ενάμισι έτους, αλλά με τριετή αναστολή

Δημοσίευση 13/9/2020 | 17:48

Λάρισα: Παπάς χτύπησε σύζυγο και κόρη

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας κλήθηκε χθες σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθερία, να εκδικάσει μία υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, μόνο που στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε ιερέας του νομού ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελία της συζύγου του και της ενήλικης κόρης του.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr Ο καυγάς σημειώθηκε στις 18.30 προχθές το απόγευμα στο σπίτι της πολύτεκνης οικογένειας, όταν ο ιερέας μετά από φρα­στική αντιπαράθεση με την κόρη του φαίνεται πως έχασε τον έλεγχο και χειροδίκησε – όπως καταγγέλθηκε χθες στο Δικα­στήριο – σε βάρος και της κόρης και της συζύγου.

Με αφορμή και τις σωματικές βλάβες που προκάλεσε ο ιερέας «με τα χέρια και τα πόδια του» στις δύο γυναίκες, η παπαδιά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νο­σοκομείο, όπου ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και προχώρησε στη σύλληψη του ιερέα που ξημέρωσε κρατούμενος στο Αστυ­νομικό Τμήμα.

Μητέρα και κόρη καταθέτοντας χθες στο Δικαστήριο περιέγραψαν με λεπτομέρειες τον οικογενειακό καβγά, χωρίς να αποφευχθεί η ένταση ειδικά όταν η παπαδιά ζητούσε την κα­ταδίκη του συζύγου της, δηλώνοντας πως «δεν θέλω να σε ξαναδώ».

Ο ιερέας αρνήθηκε τις κατηγορίες περί ξυλοδαρμού, σημειώνοντας ωστόσο το δικαίωμά του, ως γονέας να «μαλώσει» το παιδί του αναφέροντας τους λόγους της αντιπαράθεσης που έχει με την ενήλικη κόρη του, παραδεχόμενος ωστόσο πως «την έπιασα από το αυτί». «Αν δεν θα τη μαλώσω εγώ για αυτά που κάνει, ποιος θα τη μαλώσει;» τόνισε χαρακτηριστικά αρνούμενος για μια ακόμη φορά πως χτύπησε τις δύο γυναίκες.

«Βρείτε τα με πιο ήρεμο τρόπο, όχι με τη βία» παρενέβη η πρόεδρος τους Δικαστηρίου, με την εισαγγελέα της έδρας να προτείνει την ενοχή του παπά. Τελικά το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας καταδίκασε τον ιερέα με συνολική ποινή φυλάκισης ενάμισι έτους, αλλά με τριετή αναστολή. Με τον ιερέα να κοιτάζει απορημένος, μία προς το Δικαστήριο και μία προς τη γυναίκα του και την κόρη του για να αναρωτηθεί φωναχτά, λέγοντας «δηλαδή εγώ τώρα θα πάω φυλα­κή;» θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκφράσει μάλλον την έκπληξή του για τις διαστάσεις που προσέλαβε τελικά ο οι­κογενειακός καβγάς.

Ο ιερέας αφέθηκε ελεύθερος τελικά με τον όρο ότι θα πρέπει να αναζητήσει τη συνδρομή κοινωνικών υπηρεσιών, μέσω συνεδριών με κοινωνικό λειτουργό κ.λπ. επειδή – όπως διευκρίνισε και η πρόεδρος στον απορημένο ιερέα – «υπάρχει ένταση στην οικογένειά σας και δεν τη χειρίζεστε σωστά, πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια» παραπέμποντας σε ειδικούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν