E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα φωτιά στη Μόρια: Καίγονται σκηνές

Οι οικογένειες τρέχουν να σωθούν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/9/2020 | 20:11

Νέα φωτιά έχει ξεσπάσει στη Μόρια. Σύμφωνα με τις εικόνες αλλά και τις πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, καίγονται σκηνές ενώ οικογένειες έτρεχαν να σωθούν.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική και δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο.

«Την καταστροφή στη Μόρια μπορούσε κανείς να προβλέψει με μαθηματική ακρίβεια»
Για καταστροφή σε έναν περιορισμένο χώρο, «όπου διαμένουν επί χρόνια στοιβαγμένοι "κακήν κακώς" χιλιάδες άνθρωποι» και την οποία «σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια από το 2015 ως και "χθες" μπορούσε κανείς να προβλέψει», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, αναφερόμενο στα γεγονότα της Μόριας.

Ο σύλλογος κάνει λόγο -μεταξύ άλλων- για ανεφάρμοστα σχέδια και εξαγγελίες, πολιτικά στελέχη, από το 2015 μέχρι σήμερα, χωρίς καμία εμπειρία και γνώση του μεταναστευτικού, καθώς και για «άθλια κατάσταση» και σε δομές της ενδοχώρας, όπως στον Ελαιώνα, τη Μαλακάσα, τον Σκαραμαγκά, το Πολύκαστρο και τα Διαβατά, «όπου ως άτυπα "κέντρα διερχομένων" στοιβάζουν πλήθος προσφύγων με σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και όχι μόνο».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους και ζητά τα ΚΥΤ και οι δομές να φιλοξενούν αριθμό ανθρώπων απολύτως σύμφωνα με τη χωρητικότητά τους. Επίσης, «να μην μεταφερθεί κανείς από τη Μόρια μέχρι να οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα των τεστ κορονοϊού, εκτός από σοβαρές περιπτώσεις ευάλωτων, και τέλος να ακυρωθεί η αποσυμφόρηση της Μόριας όταν οδηγεί σε αναγκαστική συμφόρηση δομών στην ενδοχώρα».

Τέλος, ζητά από τα πολιτικά κόμματα να συμφωνήσουν σε ένα «σχεδιασμό ρεαλιστικό, που να σέβεται τους εργαζόμενους και να σέβεται τους κανόνες διεθνούς δικαίου για τους φιλοξενούμενους».

«Η Γαλλία είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην αλληλεγγύη»

Έτοιμη «να συμμετάσχει στην αλληλεγγύη» μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό της Μόριας, στη Λέσβο, με αποτέλεσμα να μείνουν άστεγοι χιλιάδες πρόσφυγες, δηλώνει η γαλλική κυβέρνηση.

«Η Γαλλία ουδέποτε απέφυγε τις ευθύνες της» και «όπως πάντα, είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην αλληλεγγύη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γκαμπριέλ Ατάλ, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Χαρακτήρισε «ανθρωπιστική τραγωδία» την κατάσταση στη Λέσβο και προσέθεσε ότι ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Κλεμάν Μπον, μίλησε με τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο, και του ζήτησε «να εκφράσει με σαφήνεια τις ανάγκες που παρουσιάζονται σήμερα από τις ελληνικές Αρχές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Κόσμος Χτες
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Tech + Science Χτες
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών