E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σχολεία: Γονείς στέλνουν εξώδικα για τις μάσκες

Φραστικές απειλές από δεκάδες γονείς που δεν επιθυμούν τα παιδιά τους να φορούν μάσκα στο σχολείο

Δημοσίευση 8/9/2020 | 15:59

Σχολεία: Γονείς στέλνουν εξώδικα για τις μάσκες
Pexels

Απειλές δέχονται διευθυντές και εκπαιδευτικοί σχολείων από γονείς, που δεν θέλουν τα παιδιά τους να φορέσουν μάσκες μέσα στις σχολικές αίθουσες, ενώ τις τελευταίες μέρες τα εξώδικα «πέφτουν βροχή», προς τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ (δάσκαλοι) και ΟΛΜΕ (καθηγητές).

Γονείς απειλούν φραστικά, στέλνουν επιστολές στους διευθυντές και εξώδικα στα οποία αναφέρουν ότι θα καταφύγουν στη Δικαιοσύνη εφόσον επιβάλλουν στα παιδιά τους τη μάσκα, ενώ ταυτόχρονα ζητούν γραπτές διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση μάσκας για την υγεία των μαθητών, προκειμένου να τις προσκομίσουν εφόσον οι ίδιοι κρίνουν, για δικαστική χρήση.

Εκατοντάδες γονείς δηλώνουν ότι ο ανήλικος εντός μονάδας εκπαίδευσης αντιμετωπίζεται ως λήπτης υπηρεσιών υγείας, χωρίς την έγκριση και την παρουσία του νόμιμου κηδεμόνα και ότι οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν χρέη υγειονομικού επόπτη. Τονίζουν επίσης ότι τα σχολεία δεν ανήκουν σε κυβερνήσεις, υπουργεία και εκπαιδευτικούς, ούτε κανένα δημόσιο σχολείο αποτελεί προσωπική ιδιοκτησία κανενός διευθυντή ή συλλόγου διδασκόντων!

Ολες οι επιστολές έχουν «απειλητική χροιά», ενώ χαρακτηριστική είναι αυτή, που στάλθηκε προς τη Διδασκαλική Ομοσπονδία, η οποία έχει τις υπογραφές τα ονόματα και και τα τηλέφωνα 217 γονέων η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο ανήλικος εντός μονάδας εκπαίδευσης αντιμετωπίζεται ως λήπτης υπηρεσιών υγείας, χωρίς την έγκριση και την παρουσία κηδεμόνα μέσω της χρήσης μη πιστοποιημένου προϊόντος για ιατρικό σκοπό (μη ιατρικής μάσκας)!

Εσείς αντί να είστε εκπαιδευτικοί κι επόπτες ανηλίκων στα σχολεία, αναλαμβάνεται χρέη υγειονομικού επόπτη αλλά χωρίς έγκυρη γονική συγκατάθεση, εξειδικευμένες γνώσεις και τήρηση κανόνων δεοντολογίας ως απαραίτητες προϋποθέσεις! Αν δεν έχετε καταλάβει την επικινδυνότητα και τις νομικές περιπλοκές και συνέπειες αυτών που καλείστε να κάνετε στα σχολεία, είναι απόλυτη ανάγκη να το καταλάβετε τώρα! Κανένα σχολείο δεν μπορεί με μια απλή ΚΥΑ να μετατραπεί σε παρακλινική!»

Τι λέει ο πρόεδρος της ΔΟΕ

«Δεχόμαστε απειλητικές επιστολές για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σχολεία από ανθρώπους της κατηγορίας που διαμαρτυρήθηκαν την Κυριακή», δήλωσε ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Θανάσης Κικινής, προσθέτοντας ότι οι υπερβολικές αντιδράσεις κατά του μέτρου θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με θωράκιση του εκπαιδευτικού.Απειλούν ότι θα στραφούν ακόμη και με ένδικα μέσα κατά εκπαιδευτικών που θα προσπαθήσουν να φορέσουν τη μάσκα στα παιδιά τους».

Οπως τονίζει ο κ. Κικινής «γι' αυτό θα πρέπει να υπάρξει το θεσμικό πλαίσιο που θα θωρακίσει τους εκπαιδευτικούς για να μην έχουν και προβλήματα προσπαθώντας να κάνουν τη δουλειά τους. Θεμιτή η στάση των διαμαρτυρόμενων γονέων για τη χρήση της μάσκας, όλες οι απόψεις στη δημοκρατία είναι σεβαστές, όμως αυτή τη στιγμή οι εντολές των λοιμωξιολόγων είναι να τηρηθεί το μέτρο της χρήσης της μάσκας»

«Για την εφαρμογή του μέτρου της μάσκας, απαραίτητη είναι η επικοινωνία και η ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας και όχι η τιμωρητική διάθεση απέναντι στους μαθητές που τυχόν απειθαρχούν, με παραίνεση των γονέων τους», δηλώνει και η κ. Αθηνά Λινού καθηγήτρια επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο της Αθήνας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έως 36.000 ευρώ το νέο «Ανακαινίζω», όλες οι λεπτομέρειες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

Ανοίγει νέα «γραμμή» καταγγελιών για οικονομικά εγκλήματα

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Στο στόχαστρο φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και λαθρεμπόριο

Συναγερμός για τον Έμπολα – «Τα χειρότερα έρχονται», προειδοποιεί ο ΠΟΥ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσει εξοπλισμός και υλικό στην περιοχή που πλήττεται

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν εν μέσω κορύφωσης των συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Αισιόδοξος ο Ρούμπιο για συμφωνία παρά τα πλήγματα

Συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: Πότε θα μεταφραστεί σε πτώση τιμών στην αντλία;

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι ενισχυμένες προσδοκίες για μια επικείμενη διπλωματική λύση επέφεραν αισθητή υποχώρηση στις διεθνείς αγορές

ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 6,9 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Χιλή – Τρομακτικές εικόνες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Το 1960, η λατινοαμερικάνικη χώρα χτυπήθηκε από τον σεισμό που θεωρείται ως και σήμερα ο ισχυρότερος που καταγράφτηκε ποτέ

Χολαργός: Αντρας πυροβόλησε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Την αστυνομία φέρεται να την κάλεσε η ίδια η γυναίκα

Χανταϊός στην Ισπανία: Δεύτερος θετικός επιβάτης του MV Hondius εντοπίστηκε

Κόσμος Χτες
Το νέο κρούσμα είναι ο δεύτερος θετικός στον χανταϊό ανάμεσα στους 14 Ισπανούς που κατέβηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο

Coming out ακροδεξιού βουλευτή: Γκέι και σε σχέση με μουσουλμάνο μετανάστη

E-Daily 3.Left Χτες
Ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας στο βήμα της Βουλής