E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αλεξέι Ναβάλνι: Βγήκε από το τεχνητό κώμα

Όπως τονίζουν οι γιατροί ακόμα είναι νωρίς να προσδιοριστούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της δηλητηρίασης που υπέστη.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/9/2020 | 20:19

Αλεξέι Ναβάλνι: Βγήκε από το τεχνητό κώμα

Η κατάσταση της υγείας του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι βελτιώθηκε, ανακοίνωσαν οι θεράποντες ιατροί στο νοσοκομείο Charité του Βερολίνου, οι οποίοι επισήμαναν ότι ο Ναβάλνι βγήκε σταδιακά από το τεχνητό κώμα και άρχισε να ανταποκρίνεται όταν προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί του οι γύρω.

Ωστόσο οι γιατροί δεν μπορούν να αποκλείσουν ότι δεν θα υπάρξουν μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υγεία από την σοβαρή δηλητηρίαση που υπέστη.

Ο Nαβάλνι, 44 ετών, νοσηλευεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βερολίνου Charité από τις 22 Αυγούστου μετά την δηλητηρίαση που υπέστη ενώ βρίσκονταν στην ρωσική πόλη Τόσμκ, με νευροτοξικό παράγοντα της οικογένειας (δηλητηριωδών ουσιών) Novichok.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν συνέπειες για τον αγωγό φυσικού αερίου "Nord Stream 2" εξαιτίας της υπόθεσης Ναβάλνι. Η καγκελάριος Μέρκελ πιστεύει ότι είναι λάθος να αποκλείσουμε κάτι, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος τόνισε επίσης ότι θα ήταν πολύ νωρίς για μια διεθνώς συντονισμένη απάντηση σε αυτό το θέμα και ότι υπάρχει η σαφής προσδοκία πως η Ρωσία θα απαντήσει προηγουμένως σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση Nαβάλνι.

Η ρωσική κυβέρνηση εκτιμά πάντως ότι δεν θα σταματήσει η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου της Βαλτικής Θάλασσας "Nord Stream 2" προς την Γερμανία ως απάντηση στην υπόθεση Nαβάλνι. Αυτό προκύπτει από δήλωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος έκανε λόγο ξανά για «παράλογες προσπάθειες» να συνδεθεί η ρωσική κυβέρνηση με τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι.

Εξελίξεις στο Λονδίνο

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ δήλωσε ότι κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στην Βρετανία για να του εκφράσει την ανησυχία του για την υπόθεση δηλητηρίασης του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι

«Σήμερα η Βρετανία κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στο Ηνωμένο Βασίλειο για να του εκφράσει την βαθειά του ανησυχία για την δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι» έγραψε ο Ράαμπ στο Twitter.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο να έχει χρησιμοποιηθεί ένα απαγορευμένο χημικό όπλο και η Ρωσία θα πρέπει να διεξάγει μια πλήρη και διαφανή έρευνα».

Ο Ράαμπ προσέθεσε ότι αισθάνθηκε ανακούφιση που άκουσε ότι ο Ναβάλνι βγήκε από το τεχνητό κώμα στο οποίο τον είχαν θέσει οι γιατροί και εξέφρασε την ελπίδα ότι η κατάσταση του θα συνεχίσει να βελτιώνεται.

Σε χωριστή ανακοίνωση εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι «είναι ένα ζήτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει η Ρωσία. Το περιστατικό συνέβη σε ρωσικό έδαφος, εναντίον ενός Ρώσου πολίτη. Έχουν αναλάβει διεθνείς δεσμεύσεις τις οποίες πρέπει να τηρούν».

«Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια επίθεση εναντία στο διεθνές σύστημα που βασίζεται σε κανόνες και το οποίο εγγυάται την ασφάλεια της κοινωνίας μας», δήλωσε ο ίδιος.

Η ρωσική πρεσβεία στην Βρετανία επιβεβαίωσε ότι ο Ρώσος πρέσβης εκλήθη, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έγιναν γνωστές άλλες λεπτομέρειες για την συνομιλία που έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό

Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος

«Ερχόμαστε ως κυβερνώσα αριστερά και όχι ως αριστερά της διαμαρτυρίας» λέει ο Τσίπρας και κλείνει το μάτι στους Ευρωσοσιαλιστές

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Πυρά κατά την κυβέρνησης: Δεν μπορεί στην εξωτερική πολιτική να λειτουργούμε ως υποτακτικοί για να εξευμενίζουμε τις προθέσεις και να ευελπιστούμε στην καλή διάθεση ενός ηγέτη

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

Ελλάδα 10.07.2026
Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Μουντιάλ 2026: Ο Σαντιό Μανέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σενεγάλη

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας για 14 χρόνια

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

Ελλάδα 10.07.2026
Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

Κόσμος 10.07.2026
Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη