E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«6 ώρες παλεύαμε με τα κύματα!» ‑ Η περιγραφή του ναυαγοσώστη στο Μύρτο

Η συγκλονιστικές ώρες που πέρασαν περιμένοντας βοήθεια από αέρος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/9/2020 | 18:01

«6 ώρες παλεύαμε με τα κύματα!» ‑ Η περιγραφή του ναυαγοσώστη στο Μύρτο

Ο Πατρινός ναυαγοσώστης Ηλίας Παπαγεωργόπουλος, βούτηξε στα νερά του Μύρτου, στην Κεφαλονιά, με 7 μποφόρ για να σώσει έναν 25χρονο άνδρα. Μεγάλος ήταν ο κίνδυνος να χτυπήσουν στα βράχια όμως ο ίδιος ήλπιζε στην ομάδα του στην ακτή, ότι θα κάνει ότι μπορεί για τη διάσωση τόσο του 25χρονου άνδρα όσο και του ίδιου.

“Είχα πάει σπίτι μου μετά τη λήξη της βάρδιάς μας, μέχρι που κατά τις 20:00 με ενημέρωσε η ομάδα ότι κινδυνεύει ένας νεαρός στον Μύρτο. Αμέσως, πήγαμε όλοι μαζί στο σημείο καταστρώνοντας το σχέδιο διάσωσης. Όμως, βλέπαμε ότι ο νεαρός παρόλο που είχε πιαστεί από τις πλευστικές συσκευές μας, άρχισε να πανικοβάλλεται και να μη μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, ήταν απαγορευτικό να μπει το σκάφος μας μέσα λόγω των 7 μποφόρ. Αμέσως, βούτηξα μέσα κι έφτασα κοντά του”.

Click4More: Κεφαλονιά: Αγνόησε τις καιρικές συνθήκες και βούτηξε – Δραματική διάσωση στο Μύρτο (video)

Αυτά λέει ο Ηλίας στο tempo24, απαντώντας στο τι σκέφτηκε εκείνη τη στιγμή, που βούτηξε βράδυ στον φουρτουνιασμένο Μύρτο.

“Ήξερα, ότι η ομάδα μου, θα κάνει τα πάντα για να μας σώσει. Ήμουν σίγουρος, ότι από την ακτή θα είχα τη βοήθεια που πρέπει. Είμαστε άρτια εκπαιδευμένοι και προετοιμασμένοι. Η ομάδα μου, με πολύ μεγάλη δυσκολία λόγω των κυμάτων, μας έστειλε ένα σκοινί το οποίο μας έσωσε να μη χτυπήσουμε στα βράχια… Οι πλευστικές συσκευές πλέον δεν άντεχαν τόσες ώρες και μας πήγαινε προς τα βράχια… Το σκοινί που μας πέταξαν οι διασώστες συνάδελφοι από την ακτή, λειτούργησε σαν άγκυρα. Ευτυχώς… “.
6 ώρες πάλευαν με τα κύματα

“Ο νεαρός δεν αισθανόταν καλά. Έπρεπε να το διαχειριστώ. Σκέφτηκα λοιπόν να του μιλάω για πολλά πράγματα. Μέχρι που η κουβέντα ήρθε για τον Ολυμπιακό. Η κατάσταση δυσκόλευε. Ο νεαρός έπαθε ναυτία. Ο θόρυβος των κυμάτων δεν μας άφηνε να ακούμε τίποτα… Μέχρι που μετά από έξι ώρες είδαμε στον ουρανό το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού”.

Μέσα στις σκέψεις του νεαρού ναυαγοσώστη που έπρεπε να σώσει και να σωθεί, ήταν “Θεέ μου μη μου δώσεις αυτό που δεν μπορώ να αντέξω… Αυτό σκέφτηκα κοιτώντας τον ουρανό… Και τότε είδα τα φώτα του ελικοπτέρου… Λύτρωση. Ευτυχώς όλα καλά για το παιδί και για μένα” λέει ο Ηλίας, απαντώντας αποστομωτικά: “Βεβαίως και θα το ξανάκανα. Αυτή είναι η δουλειά μας. Γι αυτό έχουμε εκπαιδευτεί. Για να σώζουμε ανθρώπους…”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συγκινητικό βίντεο: Καρέ καρέ η διάσωση αλόγου που είχε «βουλιάξει» σε λασπόνερα στη Φιλιππιάδα

Ελλάδα 22.11.2025
Το άτυχο άλογο είχε ακινητοποιηθεί μέσα στα νερά, αδυνατώντας να μετακινηθεί

Ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα: Μεγάλη γιορτή με τον Πάνο Μουζουράκη

Ελλάδα 22.11.2025
Ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζεται να φορέσει τα «καλά» του

Νεαρός δηλητηριάστηκε από σούσι στη Θεσσαλονίκη – Μολύνθηκε από το παράσιτο «ανισάκις»

Ελλάδα 22.11.2025
Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό ανισακίασης

Θεσσαλονίκη: Έκλεβαν χρηματοκιβώτια και τα «έτρωγαν» στο καζίνο

Ελλάδα 22.11.2025
Οι συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη (25/11)

Παγκράτι: Ελεύθεροι μετά τη δίωξη οι 2 οδηγοί για τον θάνατο 72χρονης ‑ Τραγική φιγούρα η κόρη της

Ελλάδα 22.11.2025
Χάθηκε ο μοναδικός άνθρωπος που τη φρόντιζε - Προσωρινά η κοπέλα θα φιλοξενηθεί στο «Αιγινήτειο»

Λουτράκι: «Δεν ξαναμιλάω με δημοσιογράφο» ‑ Έφυγε από εκπομπή η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο

Ελλάδα 22.11.2025
Η συμπεριφορά της δασκάλας προκάλεσε έντονη δυσφορία στους παρουσιαστές της εκπομπής

Τον Δεκέμβριο θα απολογηθούν Τριαντόπουλος και Αγοραστός στην ανακρίτρια για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Ελλάδα 22.11.2025
Μετά το τέλος των απολογιών η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφανθούν για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου

Πύργος: Συνελήφθησαν ένας 16χρονος και ένας 17χρονος για απόπειρα βιασμού ανήλικης

Ελλάδα 22.11.2025
Συνελήφθησαν και οι μητέρες των δυο ανηλίκων

«Ο Γουίτκοφ χρειάζεται ψυχίατρο» ‑ Αντιδρούν οι Ευρωπαίοι με το σχέδιο για την Ουκρανία

Κόσμος 22.11.2025
Το αμερικανικό 28-σημείο σχέδιο περιλαμβάνει χρήση των παγωμένων ρωσικών assets με κέρδος 50% για τις ΗΠΑ