E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Κρούσματα και λουκέτα σε Μύκονο

Οι έλεγχοι αποκάλυψαν 13 κρούσματα

Δημοσίευση 2/9/2020 | 08:23

Κορωνοϊός: Κρούσματα και λουκέτα σε Μύκονο

Λίγες ώρες πριν τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε δύο από τα πιο γνωστά beach bar της Μυκόνου από τα μικτά κλιμάκια που αφίχθησαν με ειδική πτήση στο νησί, οι ψίθυροι για κρούσματα κορωνοϊού εκείείχαν ήδη εξαπλωθεί στο νησί των ανέμων.

Μάλιστα στο διάσημο εστιατόριο της Ψαρούς, οι εργαζόμενοι στο εμπορικό φέρεται να είχαν ενημερωθεί έγκαιρα για κάποια πρώτα κρούσματα, αφού τους δόθηκε οδηγία να μην κατεβαίνουν για φαγητό σε αυτά.

Την ίδια στιγμή συζητιόταν έντονα η λύση συμβάσεων εργασίας για περίπου εκατό εργαζόμενους σε διάσημο beach bar του νησιού, λίγες ώρες πριν από τους σαρωτικούς ελέγχους που έγιναν το Σάββατο.

Έτσι, τα κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας και της Εθνικής Αρχής διαφάνειας που κατέφτασαν στην Μύκονο έλεγξαν εβδομήντα άτομα στο ένα και 125 άτομα στο άλλο, από όπου προέκυψαν 11 και 2 κρούσματα αντίστοιχα.

Χθες το βράδυ το προσωπικό στην Ψαρού μάζεψε τις ξαπλώστρες ενώ ειδικά συνεργεία ξεκίνησαν να απολυμαίνουν όλους τους χώρους, δηλαδή, κουζίνα, εστιατόρια και τουαλέτες.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε και η εξαντλητική ιχνηλάτηση των επαφών τους, ώστε να ελεγχθούν αν είναι δυνατό όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Μετά το Alemagou με τα 8 κρούσματα, ήρθαν τώρα άλλα δύο beach bar να προστεθούν στην λίστα που αφορά την Μύκονο, ένα νησί στο οποίο ο κορωνοϊός ήταν θέμα συζήτησης όλο το καλοκαίρι.

Μάλιστα οι φήμες για κρούσματα έδιναν και έπαιρναν από τον περασμένο Ιούλιο, προκαλώντας ποικίλα συναισθήματα στους χιλιάδες εργαζόμενους σε ένα νησί όπου οι φήμες δίνουν και παίρνουν καθημερινά.

Για πολλούς μεγάλο ερωτηματικό είναι οι εκατό υπάλληλοι ενός beach bar που σύμφωνα με τις πληροφορίες έπαψαν να εργάζονται προ ημερών, ενώ παραμένει άγνωστο πόσοι από αυτούς παραμένουν ακόμη στο νησί και πόσοι έχουν αναχωρήσει.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία θα πρέπει όλοι να κάνουν το τεστ ή να μπουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν κάποιοι έχουν κολλήσει τον ιό και να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σε ότι αφορά τις δύο επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές μέχρι την Παρασκευή και η επαναλειτουργία τους θα επανεξεταστεί από την ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τον Covid-19.

Προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι αμφότερα θα ανοίξουν την συγκεκριμένη ημέρα και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα λειτουργήσουν.

Πάντως παρά την κατά γενική ομολογία χαμένη σεζόν, υπάρχουν ακόμη τουρίστες στην Μύκονο και μάλιστα τα καταστήματα στον Γιαλό χθες το βράδυ ήταν γεμάτα από κόσμο μέχρι τις δώδεκα.

Τότε που όλα κλείνουν και η Χώρα αδειάζει μέσα σε μια ώρα από τους τουρίστες και τους τελευταίους παραθεριστές ενός πολύ διαφορετικού Σεπτέμβρη στο νησί των ανέμων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Κόσμος Χτες
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Κόσμος Χτες
Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Κόσμος Χτες
Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Ελλάδα Χτες
Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Κόσμος Χτες
Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ελλάδα Χτες
Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Κόσμος Χτες
Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Ελλάδα Χτες
Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Ρωσία: «Γαλλία και Βρετανία θέλουν να δώσουν μυστικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία» – Απειλές Πούτιν για αντίποινα

Κόσμος Χτες
Η έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «άνοιξε» μια επικίνδυνη κουβέντα στην επέτειο συμπλήρωσης 4 ετών από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία