E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καβάλα: «Αυτός με κράτησε στη ζωή ώσπου να έρθει το ασθενοφόρο»

Συγκίνησε η αυτοθυσία του πρόσφυγα - Βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε γιαγιά από βέβαιο θάνατο!

Δημοσίευση 1/9/2020 | 14:00

Καβάλα: «Αυτός με κράτησε στη ζωή ώσπου να έρθει το ασθενοφόρο»

«Βρήκα τον σωτήρα μου και τον έχω σαν παιδί μου. Αν δεν ήταν αυτός να με σώσει, δεν θα υπήρχα σήμερα, θα είχα χαθεί». Μ’ αυτά τα λόγια, η 80χρονη Μαρία Φιλιππίδου εκφράζει τη βαθιά ευγνωμοσύνη της για τον Μοχάμεντ Αμπουσαλά από την Παλαιστίνη, που διαμένει στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στην Καβάλα.

Τον άνθρωπο που την τράβηξε από τη θάλασσα, όταν εκείνη έχασε τον έλεγχο και την κράτησε στη ζωή έως ότου έρθει το ασθενοφόρο. Ήταν στις αρχές Αυγούστου, όταν η 80χρονη μαζί με τη γειτόνισσά της πήγαν στη θάλασσα για να κολυμπήσουν και να απολαύσουν λίγες στιγμές δροσιάς στην παραλία του Περιγιαλίου, στην Καβάλα.

Σε κάποια στιγμή, η ηλικιωμένη βρέθηκε αβοήθητη μέσα στο νερό, χωρίς να καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί, αλλά για καλή της τύχη, ο Μοχάμαντ, ο οποίος ήταν στην παραλία μαζί με τη σύζυγο και τις κόρες τους, βλέποντάς την να κινδυνεύει, βούτηξε στη θάλασσα δίχως δεύτερη σκέψη και την έσωσε.

«Θυσιάστηκε, με πήρε στην πλάτη του και με έβγαλε στην άμμο. Αυτός με κράτησε στη ζωή ώσπου να έρθει το ασθενοφόρο», αφηγείται στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» η 80χρονη, η οποία πέρασε τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο ώσπου να συνέλθει και να αναζητήσει στη συνέχεια τον σωτήρα της προκειμένου να τού εκφράσει την ευγνωμοσύνη της.

Ο σύζυγος της ηλικιωμένης, Γιώργος Φιλιππίδης, ήταν αυτός που κατάφερε, με τη βοήθεια γνωστών και φίλων να εντοπίσει τον Μοχάμαντ στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στην Καβάλα, όπου και πήγε να τον συναντήσει, παρουσία του προσωπικού και του διοικητή της δομής. «Δάκρυσα, όταν τον είδα», λέει ο κ. Φιλιππίδης, περιγράφοντας τα συναισθήματα που τον κατέκλυσαν μόλις αντίκρισε τον άνθρωπο που βοήθησε τη σύζυγό του.

«Ήρθε και στο σπίτι και μιλήσαμε», αναφέρει, περιγράφοντας έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, που στις ευχαριστίες του ζευγαριού επικαλούνταν πάντα τον Θεό κι έλεγε πως για ό,τι κάνεις δεν περιμένεις αντάλλαγμα.

«Εκείνη τη στιγμή μόνο μία σκέψη μου ήρθε στο μυαλό, να τη βγάλω από τη θάλασσα. Μπορεί να ήταν μία γυναίκα άγνωστη σε εμένα, ωστόσο ήταν ένας άνθρωπος που κινδύνευε. Έκανα αυτό που θα έκανε ο καθένας», έλεγε μερικές ημέρες αργότερα ο Μοχάμαντ Αμπουσαλά, εξιστορώντας τα όσα συνέβησαν, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, που έφερε στο φως της δημοσιότητας την περιπέτεια της ηλικιωμένης και την αίσια έκβασή της χάρη στον Μοχάμαντ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Αυστρία: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτες ‑ Αγνοούνταν από τον Ιούλιο του 2024

Κόσμος 18.11.2025
Δύο άνδρες, ένας 55χρονος Αυστριακός και ο 53χρονος αδελφός του, συνελήφθησαν για την υπόθεση τον Ιούνιο

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό