E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Θεόφιλος Νάστας, ο πρώτος των πρώτων με 19.650 μόρια

«Ήθελα να περάσω μόνο ιατρική»

Δημοσίευση 28/8/2020 | 16:37

Θεσσαλονίκη: Θεόφιλος Νάστας, ο πρώτος των πρώτων με 19.650 μόρια

«Ήξερα ότι είχα δώσει το 100% των δυνατοτήτων μου στις πανελλαδικές αλλά δεν περίμενα τέτοια πρωτιά. Περίμενα ότι τα είχα πάει καλά, αλλά όχι τέτοια επιτυχία» δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ζώντας πλέον και επίσημα το όνειρό του.

Ο Θεόφιλος Νάστας, απόφοιτος του 1ου Γενικού Λυκείου Ωραιοκάστρου είναι από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς έγραψε, 20 στη Φυσική, 19.7 στη Χημεία, 19.6 στη Βιολογία και 19.3 στην Έκθεση.

«Έλεγα στον εαυτό μου πως αν ήταν να δώσω πανελλαδικές ήθελα να περάσω μόνο ιατρική και σίγουρα να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Γενικά ήταν ο στόχος μου η πρωτιά για να μπορέσω, αν δεν τον πετύχω, να έχω και άλλες επιλογές να περάσω κάπου και να είμαι πρώτος. Πάντα θέτω πιο ψηλούς στόχους από αυτούς που περιμένω, επομένως τώρα που τον πέτυχα είμαι παραπάνω ευχαριστημένος» αναφέρει χαμογελώντας και μιλά για τον επόμενο, κοντινό στόχο που βάζει στον εαυτό του.
«Θέλω έτσι όπως μπήκα, να μάθω όσα μπορώ περισσότερα μου επιτρέπουν οι δυνατότητές μου για αυτή την επιστήμη. Όχι πρωτιά για την πρωτιά, αλλά για έναν βαθμό που με ευχαριστεί, που θα δείχνει πως έχω δώσει το 100% των δυνατοτήτων μου στο να μάθω αυτή την επιστήμη.»

Απευθυνόμενος σε συνυποψηφίους του που δεν έφεραν στις εξετάσεις το αποτέλεσμα στο οποίο στόχευαν καταλήγει:

«Οι πανελλαδικές είναι μόνο μία από τις ευκαιρίες που μας δίνονται στη ζωή. Το ότι έφυγε τη συγκεκριμένη στιγμή για αρκετά παιδιά δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες ή ότι δε θα υπάρξουν ξανά του χρόνου στις πανελλαδικές. Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι εκτός από την τριτοβάθμια εκπαίδευση που μπορεί να ακολουθήσει κανείς. Δεν είναι το θέμα μόνο η αριστεία στα μαθήματα, αριστεία μπορεί να υπάρξει και στα αθλήματα και στη μουσική, παντού. Πρέπει να βρουν τι τους ευχαριστεί πραγματικά και να το ακολουθήσουν για να είναι και καλοί σε αυτό που κάνουν.»


«Είχα τελειώσει την ύλη όταν ξεκίνησε η καραντίνα»
Ο Θεόφιλος Νάστας μιλώντας στις 14 Ιουλίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχολίασε τις συνθήκες – στην εποχή της καραντίνας- κάτω από τις οποίες επιτεύχθηκε η υψηλή βαθμολογία. Ο 18χρονος είχε σημειώσει, μεταξύ άλλων ότι «θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσωπική προσπάθεια και υπομονή ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Δεν αρκεί ούτε το σχολείο, ούτε το φροντιστήριο, όσο καλά και να είναι».

«Η αλήθεια είναι πως ήμουν από τους τυχερούς, καθώς είχα τελειώσει την ύλη όταν ξεκίνησε η καραντίνα, οπότε ήταν μία περίοδος που έκανα προσωπικά δουλειά σπίτι, συνεχίζοντας τα φροντιστηριακά μαθήματα μέσω zoom. Οι δυσκολίες άρχισαν πριν την καραντίνα, στην αρχή της χρονιάς ακόμη, γιατί είχαμε τις αλλαγές στο σύστημα, οι οποίες εμένα τουλάχιστον με επηρέασαν πολύ στον τρόπο διαβάσματος. Τα πράγματα με την ύλη σταθεροποιήθηκαν κάπου τον Φεβρουάριο, πριν ακόμη μειωθεί η ύλη λόγω της καραντίνας. Για παράδειγμα στην έκθεση με την εισαγωγή της Λογοτεχνίας κάθε εβδομάδα διάβαζα με διαφορετικό τρόπο, στη Φυσική άργησαν κάποιες οδηγίες, στη Χημεία επίσης… Ήταν μία διαρκής προσπάθεια προσαρμογής, που εκτός από το διάβασμα, ήθελε πολλή επιμονή και υπομονή… Δε νομίζω, όμως ότι έγιναν τρομερές ανακατατάξεις από την καραντίνα, δεν έγιναν οι τελευταίοι οι πρώτοι ή οι πρώτοι τελευταίοι….».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Γονείς παράτησαν τον 17χρονο αυτιστικό γιο τους σε ίδρυμα

Ελλάδα 11.10.2025
Αδιαφορία γονέων για παιδί με αυτισμό στην Πάτρα προκαλεί έντονη ανησυχία

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Πέθανε η μητέρα του ‑ To συγκινητικό «αντίο» του

Ελλάδα 11.10.2025
Ήσουν δυνατή και περήφανη, θα σε αγαπώ για πάντα, γράφει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών

Μπέικον: «Ο Μαντζούκας ήθελε να παίξουμε ξύλο, ο Παναθηναϊκός έκανε τα πάντα πρόβλημα»

Αθλητικά Νέα 11.10.2025
Ο Αμερικανός πρώην μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού έδωσε τη δική του οπτική για τη σύντομη θητεία του στους πράσινους

Τρόμος για οδηγό ταξί στη Θεσσαλονίκη: 35χρονος τον λήστεψε απειλώντας τον με σύριγγα

Ελλάδα 11.10.2025
Αλλοδαπός ο δράστης - Πήρε μικρό χρηματικό ποσό

Αναστάτωση στην Basket League: Απόφαση της ΓΓΑ «παγώνει» έξι προπονητές, ανάμεσά τους και τον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα 11.10.2025
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ζητά νέα έγγραφα και κάρτες για την άδεια παρουσίας στους πάγκους, αφήνοντας έξι κορυφαίους προπονητές εκτός αγώνων

Τρόμος για φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη: Ο πρώην της έγινε stalker για έναν ολόκληρο χρόνο

Ελλάδα 11.10.2025
Η σοκαριστική εξομολόγηση για την κόλαση που βίωνε

Αγιος Παντελεήμονας: Βίντεο ντοκουμέντο ‑ Η στιγμή που ο 47χρονος ζητά βοήθεια αιμόφυρτος

Ελλάδα 11.10.2025
Στο βίντεο ο άνδρας φαίνεται με τα αίματα στο κεφάλι και τα tie wrap στα χέρια

Γερμανία: Βασάνιζε για ώρες η 17χρονη θετή κόρη την Ίρις Στάλτσερ ‑ Της έκαψε μέχρι και τα μαλλιά!

Κόσμος 11.10.2025
Η δήμαρχος του Χέρντεκε επιβίωσε από την σαδιστική επίθεση

Σοβαρό τροχαίο στην εθνική οδό – Νταλίκα παρέσυρε ΙΧ που είχε σταματήσει στη ΛΕΑ – Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός

Ελλάδα Χτες
Το ΙΧ ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης και είχε κάνει στην άκρη - Σώθηκε ο 80χρονος οδηγός

Οι μεγιστάνες της τεχνολογίας ετοιμάζουν καταφύγια για την «Ημέρα της Κρίσης»: Πρέπει να ανησυχούμε;

Κόσμος Χτες
Γιατί ο Ζούκερμπεργκ και άλλοι κρίσοι ετοιμάζονται για «τέλος του κόσμου».

Επίθεση με πιρούνι στην έγκυο: Νέο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον δράστη μεθυσμένο

Ελλάδα Χτες
Ο σεσημασμένος 43χρονος δράστης, είχε στον όνομά του βαρύ ποινικό μητρώο, με δώδεκα συλλήψεις και ιστορικό κακοποιητικής συμπεριφοράς που ξεκινάει από το 2012.