E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βάσεις 2020: Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Αγωνία τέλος, νέα φάση ξεκινά για τους μαθητές

Δημοσίευση 27/8/2020 | 18:55

Βάσεις 2020: Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων που διεκδικούν μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς το υπουργείο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων γνωστοποίησε ότι την Παρασκευή (28/08) και ώρα 09:00 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Με αυτό τον τρόπο, θα μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια ως το μεσημέρι της Παρασκευής. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις
Με μία γρήγορη ματιά στα στατιστικά των Πανελλαδικών, μπορεί να δει κανείς ότι οι αριθμοί ευνοούν τους υποψήφιους, «δείχνοντας» ότι 8 στους 10 θα περάσουν σε κάποιο τμήμα ή σε κάποια σχολή, αφού οι περίπου 100.000 υποψήφιοι διεκδικούν 77.970 θέσεις.

Μελετώντας, ειδικότερα, τα στατιστικά των αποτελεσμάτων των υποψηφίων και της κλιμάκωσης των μορίων, διαφαίνεται πτώση των βάσεων στην πλειονότητα των σχολών όλων των Επιστημονικών Πεδίων.

Υπενθυμίζεται ότι, φέτος, παρατηρήθηκε μεγάλη μείωση στον αριθμό των αρίστων, των υποψηφίων δηλαδή που συγκέντρωσαν πάνω από 19.000 μόρια, ακόμα και πάνω από 18.000 μόρια.

Αναλυτικότερα, όπως είναι ήδη γνωστό, μετά από χρόνια αναμένεται να δούμε μεγάλη πτώση στις βάσεις των ιατρικών σχολών ενώ, γενικότερα στις σχολές Υγείας του 3ου Επιστημονικού Πεδίου θα υπάρξει πτώση, καθώς ο αριθμός των υποψηφίων που συγκέντρωσε πάνω από 17.000 μόρια και διεκδικεί τις σχολές αυτές, είναι λίγο περισσότεροι από 1.000.

Μάλιστα, ειδικότερα για τις ιατρικές σχολές, ο εκπαιδευτικός αναλυτής Γιώργος Χατζητέγας είχε εκτιμήσει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η πτώση των βάσεων θα είναι «ιστορική».

Μικρή πτώση αναμένεται και στις βάσεις των νομικών σχολών, ενώ γενικότερα στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο όσο πιο χαμηλόβαθμη η σχολή, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πτώση.

Όσον αφορά στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο, των Θετικών Επιστημών, επίσης καθοδική πορεία αναμένεται να έχουν οι πολυτεχνικές σχολές, αλλά και οι σχολές Φυσικής και Μαθηματικών.

Καθοδική πορεία αναμένεται να έχει επίσης η πλειονότητα των σχολών του 4ου Επιστημονικού Πεδίου, των Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι μεγάλος αναμένεται να είναι ο αριθμός των σχολών «κάτω της βάσης», αφού το 45% των υποψηφίων έχουν συγκεντρώσει έως 10.000 μόρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επεισόδιο με δύο νεαρούς τραυματίες τα ξημερώματα στα Λαδάδικα

Ελλάδα 04.10.2025
Ερευνάται τυχόν συμπλοκή κατά τη διάρκεια διασκέδασης των δύο ατόμων στην περιοχή

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Κόσμος 04.10.2025
O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Κόσμος 04.10.2025
Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Κόσμος 04.10.2025
Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Φρενίτιδα για τις νέες ταυτότητες: Διαθέσιμα ραντεβού… το Πάσχα!

Ελλάδα 04.10.2025
Σε ποιες περιπτώσεις η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει πιο άμεσα

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Καιρός 04.10.2025
Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Ελλάδα 04.10.2025
Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Κόσμος 04.10.2025
Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Κόσμος Χτες
Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Ελλάδα Χτες
Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση