E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Ο Αττίκ στο Παρίσι ...» με τον Γιώργη Χριστοδούλου

Στο υπαίθριο Θέατρο Κολωνού

Δημοσίευση 19/8/2020 | 17:16

«Ο Αττίκ στο Παρίσι ...» με τον Γιώργη Χριστοδούλου
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνία: 4/9/2020
ΣΕΠΤ 2020
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Ωρα προσέλευσης: 20:30

από 21 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

«Ο Αττίκ στο Παρίσι ...» του Γιώργη Χριστοδούλου είναι μια διαφορετική μουσική παράσταση βασισμένη στα τραγούδια του Αττίκ αλλά και σε μεγάλες επιτυχίες του μεσοπολέμου των Γιαννίδη, Σακελλάριου, Σουγιούλ, Ραπίτη κ.α.

Είναι μια συναυλία που αποκαλύπτει με όχημα την αφήγηση των σύγχρονων παραμυθάδων, την ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε τραγούδι, έτσι ώστε ο θεατής να τα ανακαλύψει και να γοητευτεί από τη μαγεία τους.
Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το Καλοκαίρι του 2017 κι έγινε sold out, ταξίδεψε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, φτάνοντας μέχρι τη Βαρκελώνη, το Λονδίνο, το Βερολίνο και τις όπερες του Καίρου και της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.

Το πρώτο μέρος της παράστασης διατρέχει την άγνωστη ιστορία της ζωής του Αττίκ στο Παρίσι, από την πρώτη μέρα που φτάνει ως φοιτητής της Σορβόνης αλλά αποφασίζει να εγκαταλείψει τις σπουδές για να σπουδάσει μουσική στο Κονσερβατόριο με σπουδαίους καθηγητές όπως τον Καμίγ Σαιντ-Σανς και τον Γκαμπριέλ Φωρέ, ενώ παράλληλα ξεκινάει την καριέρα του ως συνθέτης και τραγουδοποιός. Μέσα σε λίγα χρόνια γράφει πάνω από 300 τραγούδια που θα τον κάνουν έναν από τους πιο επιτυχημένους συνθέτες της πόλης του φωτός. Ο Γιώργης μέσα σπο μια τρίχρονη έρευνα ανακάλυψε αυτά τα πρώτα αδισκογράφητα χαμένα νεανικά τραγούδια του τραγουδοποιού και τα παρουσίασε για πρώτη φορά σε μια έκδοση η οποια γρήγορα εξαντλήθηκε και επανεκδόθηκε, με τίτλο Ο Αττίκ στο Παρίσι (Μικρή Άρκτος 2016).

 Ο Γιώργης Χριστοδούλου, αναλαμβάνει ρόλο story-teller και εξιστορεί τις άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του Αττίκ, ενώ ερμηνεύει με τη ζεστή φωνή του και τη συνοδεία δύο εξαιρετικών μουσικών τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη.

Στο δεύτερο μέρος τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του μεσοπολέμου αποκαλύπτονται μέσα από τις γοητευτικές ιστορίες τους.
Για ποια γυναίκα γράφτηκε το «Ας ερχόσουν για λίγο» ή το «Δυό πράσινα μάτια», ποια μεγάλη διαχρονική επιτυχία απορρίφθηκε από τους παραγωγούς, ποια τραγούδια γέννησε ο νόμος που ήθελε τις γυναίκες να κυκλοφορούν με μακριά και μόνο φουστάνια και... με ποιόν παράδοξο τρόπο γίνονταν γνωστά τα τραγούδια εκείνης της εποχής. Αυτά κι ένα σωρό άλλα ερωτήματα απαντώνται μέσα από τη ροή της παράστασης που διανθίζεται από τις πιο όμορφες μελωδίες που γεννήθηκαν ποτέ από Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς.

Μαζί με τον Γιώργη Χριστοδούλου, δυο εξαιρετικοί μουσικοί, ο Χάρης Σταυρακάκης (πιάνο) και ο Κώστας Κλάγκος (κοντραμπάσο).

Γενική είσοδος στο ταμείο : 12 ευρώ

Προπώληση ηλεκτρονικά :  10 ευρώ

(η τιμή προπώλησης ισχύει και για το μειωμένο ανέργων, φοιτητών, ανω των 65, ΑΜΕΑ) 

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5ο επετειακό Japan Festival 2026: Ένα διήμερο γεμάτο Ιαπωνία!

Φεστιβάλ 17.02.2026
4 και 5 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

Η Δούκισσα της Πλακεντίας

Θέατρο+Χορός 15.02.2026
ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΗαπό 08/01 έως 21/02

Έρχεται η παράσταση «Γουέστερν» στο Μικρό Κεραμεικό

Θέατρο+Χορός 12.02.2026
ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥαπό 19/02 έως 30/04

«Μια ελληνική λέξη που αγαπώ»: Εκπαιδευτική δράση του Σ.ΕΚ.Β. για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Cityλάιφ 09.02.2026
Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, αποτελεί μια ημερομηνία ορόσημο για τον ελληνισμό

The Greek Film Festival in Berlin: Πρόγραμμα ταινιών και εκδηλώσεων 2026

Σινεμά 03.02.2026
Το The Greek Film Festival in Berlin θα σηκώσει αυλαία για 11η φορά στον κινηματογράφο Babylon, στις 25-29 Μαρτίου 2026

Athens Fashion Trade Show: Νέες συλλογές SS26 στο Metropolitan Expo

Cityλάιφ 28.01.2026
Η Athens Fashion Trade Show θα πραγματοποιηθεί από 29 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo, παρουσιάζοντας τις συλλογές Ανοιξη / Καλοκαίρι 2026 (SS26)

Fuckup Nights Thessaloniki επιστρέφει για 2η χρονιά ‑ 4 αληθινές ιστορίες που αξίζει να ακουστούν

Cityλάιφ 28.01.2026
Ετοιμαστείτε για γέλιο, γνώση και δημιουργία από μια κοινότητα που μετατρέπει την αποτυχία σε ευκαιρία για εξέλιξη!

29ο Παζάρι Βιβλίου 2026

Cityλάιφ 20.01.2026
Στην Πλατεία Κλαυθμώνος από τις 23 Ιανουαρίου – 15 Φεβρουαρίου 2026, 200 Εκδότες – Χιλιάδες Βιβλία – Τιμές από 1 €