E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο

«Οι μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου έχουν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και προσβάλλονται από τον κορωνοϊό»

Δημοσίευση 19/8/2020 | 10:26

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο

Τα σενάρια που έπεσαν στο τραπέζι ήταν πολλά, αλλά τελικά οι αρμόδιοι αποφάσισαν να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά. Ωστόσο, αν εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο, θα εφαρμοστεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο, στο οποίο αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Νίκος Σύψας μιλώντας στο Open.

«Υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης κρούσματος. Αν έχουμε ένα κρούσμα δεν θα κλείσει όλο το σχολείο, αλλά συγκεκριμένα τμήματα, θα γίνεται ιχνηλάτηση και απολύμανση, έτσι ώστε αν υπάρξει κρούσμα να μην υπάρξει διασπορά. Υπάρχει σχέδιο για το πώς θα προσεγγίζουν οι μαθητές τα κυλικεία, αν είναι ανοιχτά. Για τα κυλικεία γίνεται συζήτηση, το τελικό σχέδιο θα το έχουμε την Πέμπτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, οι τεχνικές λεπτομέρειες είναι υπό συζήτηση. Την Πέμπτη θα καταλήξουμε στο πώς θα προσέλθουν οι μαθητές στα σχολεία και θα συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες. Έχουμε λίγη δουλειά μπροστά μας. Δεν μπορούν τα παιδιά να μείνουν χωρίς Παιδεία. Τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής ηλικιακά ομάδα στην πανδημία. Μεταδίδουν λιγότερο και προσβάλλονται λιγότερο» είπε ο λοιμωξιολόγος.

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα «οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου έχουν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και προσβάλλονται από τον κορονοϊό. Ο ΠΟΥ μας λέει ότι είναι ασφαλές για ένα παιδί να φοράει τη μάσκα από την ηλικία των τριών ετών και πάνω. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη από ποια τάξη. Θα το αποφασίσουμε την Πέμπτη με βάση τις εισηγήσεις των παιδιάτρων μας», ενώ όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για μαθητές και δασκάλους.

«Από την εμπειρία σχολείων που έχουν ανοίξει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα παιδιά δέχονται εύκολα τη μάσκα, υπάρχουν ωραίες βαμβακερές μάσκες με σχέδια και ακούν τον δάσκαλο. Πέραν της μάσκας, θα υπάρξει μια δέσμη μέτρων, η οποία θα περιλαμβάνει από κλειστές ομάδες παιδιών, δηλαδή οι τάξεις δεν θα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, θα υπάρχουν ξεχωριστά διαλείμματα, απολύμανση, θα υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πώς θα ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια» υπογράμμισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιταλία: Οργή με ομάδα στο Facebook που μοιραζόταν yυμνές φωτογραφίες γυναικών

Κόσμος Χτες
32.000 μέλη, όπου άνδρες αντάλλασσαν φωτογραφίες και σχόλια σeξουαλικού περιεχομένου για τις συζύγους τους χωρίς τη συγκατάθεσή τους

Το BDS Greece καταρρίπτει ως συκοφαντίες την ανάρτηση της Γλυκερίας ‑ «Η αλήθεια πίσω από την ακύρωση της εμφάνισης»

Ελλάδα Χτες
«Έκλεισε τα μάτια στη γενοκτονία της Γάζας, αλλά «βλέπει» επεισόδια στο πολιτιστικό μποϊκοτάζ!»

Εκτός λειτουργίας ο Βιολογικός στην Πάτμο: Λύματα καταλήγουν στη θάλασσα και στις βρύσες σπιτιών και αυλών, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα Χτες
Μεγάλο το πρόβλημα ρύπανσης στο νησί εν μέσω της τουριστικής σεζόν - Τι καταγγέλλουν κάτοικοι, ποιες ενέργειες έχουν γίνει έως τώρα - Έντονη δυσοσμία και τεράστιος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

Γυναικοκτονία στον Βόλο: «Είδα τον μπαμπά να καρφώνει τη μαμά με μαχαίρι», ψέλλισε στους αστυνομικούς ο γιος της οικογένειας

Ελλάδα Χτες
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, ενώ η τοπική κοινωνία παραμένει σοκαρισμένη από τη νέα αυτή τραγωδία

Μπαράζ κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην Κέα: Ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ – Τι είπε η Παγώνη

Ελλάδα Χτες
Επίσης, το φαρμακείο του νησιού έχει εξυπηρετήσει πάνω από 1.500 ασθενείς

Αναστάτωση στις ΗΠΑ για ραδιενεργές γαρίδες

Κόσμος Χτες
Ανακαλούνται νέες παρτίδες σε πολλές πολιτείες

Ληστεία στο Περιστέρι με… δόλωμα ένα ραντεβού: Του έκλεψαν χρήματα και το ταξί

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθησαν μία 32χρονη και μία 22χρονη και αναζητούνται οι συνεργοί τους

Μετρό το Σαββατόβραδο ‑ Ξεκινά η 24ωρη λειτουργία

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ξεκινήσει

ΕΟΦ: Απαγόρευση εξαγωγών για 95 φάρμακα λόγω ελλείψεων

Ελλάδα Χτες
Η απαγόρευση θα ισχύσει για 3 μήνες από σήμερα και μέχρι τις 22 Νοεμβρίου

Συνελήφθη έπειτα από πέντε χρόνια αναζήτησης επειδή πέταξε... αποτσίγαρο

Κόσμος Χτες
Ο άνδρας αρνήθηκε να δώσει την ταυτότητα του 0